Awdar podsunął ciekawy pomysł, żeby zorganizować konkurs na klanowe Oscary. A, że gala Oscarów zawsze poprzedzona jest galą Złotych Malin, więc może zacznijmy od tego konkursu ;). Kategorie:
-Najgorsza postać męska,
-Najgorsza postać żeńska,
-Najgorsza postać dziecięca,
-Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy)
-Najgorsza ekranowa para
-Najgorszy wątek,
-Najgorsza scena,
- nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie
Jeśli macie jakieś ciekawe propozycje kategorii to piszcie. W grę wchodzą wszystkie odcinki od stycznia do grudnia 2013. Czas głosowania: 12.01.2014 23:59:59.
Miłej zabawy i proszę o liczny udział ;)
No to ja zacznę :D
-Najgorsza postać męska: Rutka
-Najgorsza postać żeńska: Agnieszka
-Najgorsza postać dziecięca: Paweł Junior (ten poprzedni)
-Najgorszy debiut: Wanda
-Najgorsza ekranowa para: Kuczyńscy
-Najgorszy wątek: Agnieszka i walka o drzewa parkowe
-Najgorsza scena: Łóżkowa Bożeny i Miłosza
- nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Agnieszka
-Najgorsza postać męska - Michał
-Najgorsza postać żeńska - Agnieszka
-Najgorsza postać dziecięca - Antek i Władek
-Najgorszy debiut - Krzysztof Tyniec (jesli to bylo w 2013?)
-Najgorsza ekranowa para - Agnieszka i Lesień (nie pamietam jak ma na imei w serialu)
-Najgorszy wątek - ekoloŻKA Agnieszka Lubicz walczy o drzewa i ludzi :) (patrz: szpik)
-Najgorsza scena - Lubieżny instuktor i Kama
- nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Paulina Holtz vel Agnieszka
Najgorsza postać męska - Korbas.
Najgorsza postać żeńska - Agnieszka.
Najgorsza postać dziecięca - Nagroda zbiorowa dla znajomych Kasi z gimnazjonu.
Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy) - Tyniec.
Najgorsza ekranowa para - Kinga i Mariusz.
Najgorszy wątek - Miłosne przygody Martynki i Maćka.
Najgorsza scena - Koziełło pokazujący Pawłowi co ma Dropek zrobić na psim konkursie.
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Norbert.
Najgorsza decyzja - Zakończenie wątku Marczyńskiego po kilku raptem odcinkach.
Tyniec w roli cyrkowca Krzysztofa pojawił się w serialu już jesienią 2012 roku, przecież wtedy był też wielbłąd ;)
Najgorsza postać męska: Mirosław, podrywacz Grażynki (pomocna dłoń, strażak, taxi driver, kumpel Mariusza i śp Rysia)
Najgorsza postać żeńska: Miłosz przebrany za kobietę na imprezie u Bożenki
Najgorsza postać dziecięca: Pedro
Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy): Szef Oli Lubicz
Najgorsza ekranowa para: Krzysztof "cyrkowiec" Bąk i Julia
Najgorszy wątek: Dropek z Tropekiem i Anna Surmacz
Najgorsza scena: Kamila i jej ustawianie lusterek w samochodzie - wszystkie na siebie
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Grzegorz ASP
Najgorsza decyzja: ciągnięcie przez dobrych kilka tygodni psiego wątku
Najgorsza postać męska - Arkadiusz
Najgorsza postać żeńska - Marta
Najgorsza postać dziecięca - Antek i Władek
Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy) - Kostek Rosiak, brat Bożeny
Najgorsza ekranowa para - Kinga i Mariusz
Najgorszy wątek - Tropek i Dropek
Najgorsza scena - Ola i Rafał spisywani przez policjantów za kopniaka na szczęście
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - (jeśli chodzi o najlepiej zagraną postać) Kasia
Najgorsza decyzja - Zrobienie z Halszki mistrzyni kulinariów i kochanki Kaziunia
Gwoli ścisłości :)
Jako, że to jest plebiscyt na najgorsze postaci w Klanie (na najlepsze zrobimy po zakończeniu tego) i jest to pierwszy plebiscyt dlatego w kategorii "Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie" chodzi o najgorszą postać na przestrzeni lat :D.
-Najgorsza postać męska - Arkadiusz
-Najgorsza postać żeńska - Bożenka,
-Najgorsza postać dziecięca- dawny Pawełek,
-Najgorszy debiut Wanda
-Najgorsza ekranowa para Cyrkowiec i Julia
-Najgorszy wątek, Tropek i Dropek
-Najgorsza scena Maciek i Miranda w klubie
- nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie Arkadiusz - za zmarnowanie talentu aktorskiego do poziomu poniżej klanowego:)
-Najgorsza postać męska - Arkadiusz
-Najgorsza postać żeńska - Julia
-Najgorsza postać dziecięca- poprzedni Pawełek,
-Najgorszy debiut Wanda
-Najgorsza ekranowa para Cyrkowiec Krzysiu i Julia
-Najgorszy wątek, Tropek Dropek
-Najgorsza scena Kama i jej probna jazda z Norbim (lusterka)
- nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie Agnieszka-ekologia i inne sprawy :P
Oj, przepraszam :) Pisalam kategorie takie jak miał poprzednik nade mna :)
Najgorsza decyzja: Odejscie Olki od Norbiego i danie jej za partnera nijakiego,bezplodnego Rafala...
Po pierwsze chciałam rzec, że to jest przepiękny temat :) Przeczytałam wszystkie nominacje i muszę oznajmić, chociaż nie o to chodzi w plebiscycie, że moją ulubioną nominacją jest " Najgorsza postać żeńska: Miłosz przebrany za kobietę na imprezie u Bożenki" autorstwa Romano665.
A teraz moje typy (zaznaczam, że było bardzo ciężko wybrać tylko jedną odpowiedź, dlatego nie podjęłam takiej decyzji, możecie mój głos unieważnić, jeśli złamałam regulamin plebiscytu) :
-Najgorsza postać męska - Paweł/Arkadiusz/Michał;
-Najgorsza postać żeńska - Aga/Martwa Twarz/Julia;
-Najgorsza postać dziecięca - Pedro!
-Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy): nie pamiętam, kto się kiedy pojawił, obstawiłabym Areczka, ale on był chyba wcześniej, niech będzie Grzechu;
-Najgorsza ekranowa para: Stasia i Jeremiasz; Wac i Grabarzowa
-Najgorszy wątek: drzewa/Tropki i Dropki,
-Najgorsza scena: Grażka w koszuli Arkadiusza po wspólnie z nim spędzonej nocy, która nigdy nie powinna mieć miejsca
-Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Arkadiusz vel Kmicic za wygłaszanie w sposób absurdalny śmiesznych, patetycznych tekstów, za arystokratyczny ton w połączeniu z durnymi wypowiedziami w durnych scenach, co dawało efekt co najmniej groteskowy, za stworzenie postaci maksymalnie sztucznej, odpychającej, za całokształt więc;
-Najgorsza decyzja: powrót Barbary/kolejne niezbyt fajne wątki z Maćkiem, w tym ciąganie go przez arystokratę po barach
-Najgorsza postać męska: Arkadiusz
-Najgorsza postać żeńska: Wanda
-Najgorsza postać dziecięca: Bliźniaki Michała
-Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy): Grzechu
-Najgorsza ekranowa para: Krzysztof i Julia
- Najgorszy wątek: Tropek & Dropek
- Najgorsza scena: Grażynka i "pieszczoch"
- Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Edyta Herbuś
- Najgorsza decyzja: Zaniehanie śledztwa w sprawie śmierci Ryszarda Lubicza
Najgorsza postać męska: Cyrkowiec
Najgorsza postać żeńska: Barbara
Najgorsza postać dziecięca: Pedro
Najgorszy debiut: Grzesio ASP
Najgorsza ekranowa para: Julia i Tyniec
Najgorszy wątek: Tropek i Dropek
Najgorsza scena: Wszystkie z kundlami T&D
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: Norbert
Najgorsza decyzja: romans Beaty i Rafalskiego
-Najgorsza postać męska: Mirek - kolega Rysia i Mariusza - taksówkarz (zaimponował Grażynce, że jest też w ochotniczej straży pożarnej)
-Najgorsza postać żeńska: Czesia Kot-Kurzawska
-Najgorsza postać dziecięca: "stary" Bąbelek (syn Pawoła)
-Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy): "nowa" Beata.
-Najgorsza ekranowa para: Anna i Tadzio Surmacz
-Najgorszy wątek: Ruda (Olka) i jej związek z Norbim
-Najgorsza scena: Feli w TV - Pan 'czkaczka'
- nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie: wiecznie lamerująca Ela
- Najgorsza postać męska: Rafał
- Najgorsza postać żeńska: Bożenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Najgorsza postać dziecięca: Paweł Junior (ten poprzedni i obecny i przyszły)
- Najgorszy debiut: córka Jeremiasza (chyba jej wcześniej nie było?)
- Najgorsza ekranowa para: Agnieszka i jej man, który robi jej tylko tło
- Najgorszy wątek: Tropek, Dropek i Sropek
- Najgorsza scena: łóżkowa Bożeny i Miłosza (zwłaszcza pełne erotyzmu "kocham cię" Bożenki)
- nagroda specjalna za całokształt (beznadziejnej) gry w Klanie: BOŻENKA
- najgorsza decyzja: ZESWATANIE KINGI I MARIUSZA (no nie mogę tego przeboleć :D)
Od siebie jeszcze dodam:
- najgorszy awanturnik: Jeremiasz i awantury o Wiesia
To prawda z tym facetem Agnieszki. Jego udział w serialu można porównać do roli Kena w domku dla lalek. Z tą różnicą, że Agnieszka nie ma wdzięku Barbie.
Janusz jest lepszy niż ten ex Agi co siedzi aktualnie z Kangurami. Zgadza się, jest tłem ale liczę, że Jacek Przypadek się rozkręci :-)
Córka Jeremiasza pojawiała się wcześniej, dawaj kogoś innego, bo bardzo jestem ciekawa :) :) :)
Ok, to mam: adwokat Blumencośtam. Ten, co od pierwszego zlecania od Zyty już na nią leci.
Najgorsza postać męska - Arkadiusz
Najgorsza postać żeńska - Bożenka
Najgorsza postać dziecięca - Kasia i jej "wyjazd na koncert"
Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy) - Adwokat który pomagał Zycie
Najgorsza ekranowa para - Cyrkowiec i Julia
Najgorszy wątek - Grzechu i jego fryzura
Najgorsza scena - "Seks"Grażynki i Arkadiusza
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie - Maciek :D
Najgorsza decyzja- Odnalezienie matki i brata Bożeny
Najgorsza postać męska: Arkadiusz
Najgorsza postać żeńska : Julia
Najgorsza postać dziecięca: Zosia
Najgorszy debiut (czyli osoba, która pojawiła się w 2013 w Klanie po raz pierwszy) : Wanda
Najgorsza ekranowa para - Wanda i Wiesław
Najgorszy wątek - Związek Maćka z Martyną
Najgorsza scena - Maciek w klubie z Arkadiuszem
Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie : Agnieszka
Najgorsza decyzja: Połączenie Julii z Krzysztofem
I ode mnie pare nominacji ;)
Najgorsza postać męska: Darek Kurzawski
Najgorsza postać żeńska: Czesława i Agnieszka (nie potrafiłam się zdecydować)
Najgorsza postać dziecięca: Pedro!!!
Najgorszy debiut: nowa/stara absztyfikantka Koniaczka, wielka pani dentystka, której nigdy nie mogę dosłyszeć imienia ( Iga, Wika, Kinga ?! oświećcie mnie)
Najgorsza ekranowa para: Ela i Jureczek, albo Alicja i niemowa Docent
Najgorszy wątek: kryzys w małżeństwie Stasieńki i Jeremiaszka, spowodowany zazdrością
Najgorsza scena: Bożenka i Miłoszek rano w łóżku, po pierwszej wspólnej nocy
Nagroda specjalna za całokształt: Agnieszka
Najgorsza decyzja; Wydanie za mąż Kingi za biednego, dobrego Mariusza, ta mazepa nie zasługuje na niego!
DZIĘKS, bo mi to właśnie do niczego nie pasowało :) hmm ale jeszcze nie spotkałam się żeby do Jadwigi mówić Wiga, zawsze Jadzia, albo Jaga :)
Dane z Karty Pacjenta EL-MED :D
Jadwiga Dębińska
ur. 24.06.1956
pesel też był ale daruję
*dwukrotnie rozwiedziona, została przy nazwisku ostatniego męża.
(Klan odc. 2511)
WYNIKI!!!!!
W związku z tym, że od kilku dni nikt już nie oddaje głosów, więc stwierdziłem, że bez sensu przedłużać ten plebiscyt skoro, w kolejce jest jeszcze jeden.
A więc Panie, Panowie, Dropki i Tropki oto zwycięzcy!
W kategorii "Najgorsza postać męska", prym wiedzie pan Arkadiusz, który nie dał szans swoim rywalom zdobywając bezwzględną liczbę głosów (55%).
"Najgorsza postać żeńska"
W tej kategorii także obyło się bez większych emocji. Zdecydowaną faworytką była Agnieszka i choć raz nas nie zawiodła, wygrywając z poparciem ponad 36%.
"Najgorsza postać dziecięca"
Tutaj było o wiele ciekawiej. Faworytem był stary Junior ale Czarnym Koniem zawodów chciały zostać bliźniaki Michała. Niestety, Bombelek poszedł w ślady swojej siostry i zdobył 43% głosów.
"Najgorszy debiut"
Kandydatów było wieku lecz nikt nie dał rady Wandzie, która dzięki dennemu wątkowi z Wiesławem nie zdobyła serc widzów i wygrała tą kategorię z poparciem 33% głosujących.
Jesteśmy mniej więcej na półmetku, więc zostańcie z nami. Zapraszamy na krótkie reklamy.
Jerzy reklamuje "Knorra" a Elżunia lek na wątrobę.
Witamy po przerwie.
"Najgorsza ekranowa para"
Podobnie jak w poprzedniej kategorii, typów było wiele ale lider tylko jeden. Połączenie wypalonego cyrkowca z nawiedzoną farmaceutką zaowocowała zdecydowaną Wiktorią (50%).
"Najgorszy wątek"
To właśnie ten wątek wywoływał największe kontrowersje w zeszłym roku, wśród forumowiczów filmwebu. Określenie, że "Klan schodzi na psy" nabrało nowego znaczenia. Dwa słodkie zwierzaki nie dały szans rywalom zdobywając przeszło 46% głosów.
"Najgorsza scena"
To chyba najbardziej wyrównana kategoria. Internauci filmwebu popisali się kreatywnością co spowodowało, że do końca nic nie było jasne. Jednak jednym głosem zwycięstwo zapewniły sobie igraszki Arkadiusza i Graży (25%), która pokonała o jeden głos swoją córkę, która podobnie spędziła swoją noc.
"Nagroda specjalna za całokształt gry w Klanie"
Nasza anty ulubiona bohaterka - Agnieszka zgarnia także drugą nagrodę (31%) . Długoletnie granie w "Klanie" nie przełożyło się na jakość, dzięki czemu Aga jest królową dzisiejszego wieczoru.
"Najgorsza decyzja"
Tutaj mamy 2 pierwsze miejsca. Za najgorsze decyzje uznano ciągnięcie bez sensu wątku z psami oraz zeswatanie dobrodusznego Mariusza z byłą narkomanką. Oba typy zdobyły po 20%.
A już niedługo startuje plebiscyt na klanowe Oscary. Liczymy na Wasz udział! To by było na tyle. Dzięki, że byliście z nami. Jesteście świetni. Do zobaczenia za rok!
Brawa dla prowadzącego(Lach) i zwycięzców!!! Normalnie jak na prawdziwej gali oskarowej, a nawet lepiej!!!
Brawo! Brawo!
Jestem dumny, że byłem częścią tych Złotych Pielmieni! To był zaszczyt :-)
PS: Agnieszko Lubicz i tak jesteś nasza :D
BRAWA dla Agnieszki za 2 zdobyte nagrody :) To teraz czas na after-party i szampana :)
"Jesteśmy mniej więcej na półmetku, więc zostańcie z nami. Zapraszamy na krótkie reklamy.
Jerzy reklamuje "Knorra" a Elżunia lek na wątrobę.
Witamy po przerwie."
hahaha, dobre ;)