Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35796
1,9 8 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan
ocenił(a) serial na 3
pewupe

10, rocznikowo 11.

ocenił(a) serial na 3
pewupe

Blizniaki chodzą do różnych klas- to jest conajmniej dziwne

ocenił(a) serial na 3
giovanni50

Wiesz nauczyciele mogliby mieć kłopot z ich odróżnieniem. Jak wiadomo bliźniacy lubią się zamieniać. Np. Nauczycielka prosi Waldka do odpowiedzi, a przychodzi Antek bo jest lepiej przygotowany. Ja do tej pory nie wiem, który to Antek a który to Waldek.
Braćmi M. jest łatwiej - wiadomo kto jest kto.

ocenił(a) serial na 3
kris1511

Władek

ocenił(a) serial na 10
giovanni50

Przecież oni nie są w ogóle do siebie podobni!

ocenił(a) serial na 3
laminax

No to napisz, który to Władek a który Antek bo ich ciągle mylę.

ocenił(a) serial na 3
kris1511

Tak długo, jak nie jest nijak zaznaczone, że mają, choćby trochę, różne charaktery, zachowania, to chyba bez znaczenia ;)

Pewnie sporo osób tu ogląda Modę na Sukces i pamięta że tam długo był podobny problem ze Stephy i Phoebe ;) Wiadomo, że którąś z nich porwała i więziła Morgan, ale którą? Czort wie.

ocenił(a) serial na 3
laminax

Dwujajowi i tyle
Może scenarzysci mają po wsze czasy dosyć braci xero

ocenił(a) serial na 10
giovanni50

Oni są tak zakręceni, że wczoraj nie wiedzieli, że Małgosia jest córką Beaty, czyli siostry ich ojca. Najbliższa kuzynka ><

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Scenarzyści walneli niezłego klopsa

elfijka

Haha, dobrze , że siebie poznają :)

ocenił(a) serial na 2
Camilla3

Oni chodzą do różnych klas, dlatego że jak chodzili do jednej to nauczyciele twierdzili, że negatywnie na siebie wpływają, rozpraszają się itd.

elfijka

Co to była dokładnie za akcja z Małgosią? Nie oglądam niestety ostatnio za bardzo, a zaciekawiło mnie to.

ocenił(a) serial na 10
Doktor_Wong

A Jacek chciał mieć romantico wieczór z Agatą i wywiózł Małgosie do przechowalni na Sadybę. Tam jak to grzeczne dziecko, zaczęła rozwiązywać zadania z matematyki (pomocny był prof. Jurek). W międzyczasie bliźniacy zapytali Małgosię czy Agata jest jej mamą

ocenił(a) serial na 10
laminax

Właśnie tak :) Sadyba to taka świetlica dla wszystkich dzieciaków w "Klanie". Co oni by zrobili, gdyby Elżbieta pracowała nie u siebie, ale u kogoś?

laminax

Przeczytałem kilka razy to co napisałeś, bo do mnie nie docierało. Scenarzyści to naprawdę muszę tam nieźle się bawić.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Zjedziesz mnie, ale ja w sumie też nie znam wszystkich swoich najbliższych kuzynów. Z tym, że mieszkamy w różnych miastach i ich jest naprawdę sporo.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

No widzisz, różne miasta, to i pewnie kontakt gorszy. Ale tu wszyscy są w Warszawie i jeszcze ciągle bywają na Sadybie. Poza tym, pamiętaj, że Michał i Mariusz (kolega Ryśka) rozpoznali, kim są, gdy przypadkiem natknęli się na siebie w parku, a tu dzieci mają taki problem z podstawami. Jak będą tak dalej nie kojarzyć, kto jest kim, to niedługo Elżbieta ich z tego klanu wyrzuci :)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

Ok. ;) Nie ten temat, ale ciekawe, że w Klanie wszystkie spotkania mają miejsce w jednym parku, mianowicie w Powsinie. Każda parkowa rozmowa jest tam, podczas gdy kto mieszka w Wawce, ten wie, że Powsin jest w najlepszym razie na trzecim miejscu pod względem popularności, po Łazienkach i Polach Mokotowskich, na równi z Parkiem Skaryszewskim. A tych dwóch pierwszych nie było bodaj dosłownie nigdy. Powsin jest super, ale trudno tam dojechać. Zwłaszcza, jak się nie mieszka na Ursynowie, a nikt z Klanu nie mieszka. Dziwne.

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Oni w ogóle przemieszczają się po Warszawie tak, jakby wszystkie miejsca były obok siebie. I zauważ, każdy jeździ do pracy/szkoły samochodem własnym lub czeka nad podwózkę (wydzwania np. po całej rodzinie). Dojazd komunikacją miejską jest tylko dla plebsu.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No ;) A kiedyś moja ówczesna ulica była w Klanie, ale dawno ;) To był chyba jedyny raz, kiedy Ursynów był pokazany ;) A wczoraj byłem w Teatrze na monodramie niegdyś zarywającego do Grażynki Profesora, z tym, że to już totalnie nie ten temat ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

To ja nie wiem o jaki monodram chodzi ani o jakiego profesora :) I tak, nie ten temat, ale ile można pisać o tym, ile bliźniaki Michała mają lat ;)

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No, jeden profesor uderzał do Grażynki i jeden aktor go grał przecież ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Chodzi o Cezarego Morawskiego, który grał profesora, a jego chorą żoną opiekowała się Grażynka?

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No tak ;) On jeszcze się pojawił potem już jako wdowiec :)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Grażynka to się zawsze umie ustawić. Jak nie profesor zaprasza na monodram, to Arkadiusz-muzyk na wernisaż. Mógłby ją ktoś do jakiegoś klubu wziąć, byłoby ciekawie.

ocenił(a) serial na 3
elfijka

No, praca u szwagra, wielkie mieszkanie (jak na długoletnią sytuację w której żyli z jednej pensji taksiarza, a wcześniej robotnika z trojgiem dzieci) ;)

ocenił(a) serial na 10
Awdar

Wygląda na to, że Rysiek jej przynosił pecha :D

ocenił(a) serial na 4
elfijka

To nie "profesor zapraszał na monodram" Grażynkę, a Awdar był na monodramie Morawskiego :D

ocenił(a) serial na 10
andre_

Ach :D Ok, źle zrozumiałam :)

elfijka

no tak.Ale przeciez to jest najbliższa rodzina-bo Beatka jest ( a moze i była) siostrą ojca bliźniaków Michała. Ja rozumiem że jakby mieli po 4 lata to mogli by nie zajarzyć, ale oni mają po 12! Chyba znają pojęcie siostry :O

extra0rdinary

W ogóle tępe te bliźniaki. Po tatusiu, z resztą...

ocenił(a) serial na 10
Akara_blekitna

No właśnie, a Michał to ma takie branie, jakby nie wiadomo jakim amantem był.

elfijka

Może ma inne atuty ;).

ocenił(a) serial na 4
Akara_blekitna

Ma - koparkę, walec i co tam jeszcze ;)

andre_

Hahaha :D i koparko-ŁADOWARKĘ ;)

ocenił(a) serial na 10
Akara_blekitna

:D To by wiele wyjaśniało. Taki z niego lowelas :) Aż dziwne, że sam teraz nie jest o Julię zazdrosny.

ocenił(a) serial na 4
elfijka

Zawsze może wpaść na mały prysznic ;)

ocenił(a) serial na 4
Akara_blekitna

Ano racja :)
I jest to chyba ładowarka uniwersalna :P

ocenił(a) serial na 3
Awdar

Ja u wujasa nie byłem prawie 20 lat to jest wynik