PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38927}

Klan

1997 -
2,8 36 tys. ocen
2,8 10 1 35706
1,9 13 krytyków
Klan
powrót do forum serialu Klan

wydadzą kolekcje DVD z klanem od pierwszego odcinka. :D
w ogole da sie gdzies w internecie obejrzec te pierwsze odcinki z 97? ;}

ocenił(a) serial na 2
Repulsion

w ogóle ja bym sobie pierwszy obejrzała;D

Wyskrobana

Ja też bym chciała pierwszy odcinek zobaczyć.
A ciekawe ile płyt musieliby zmarnować na cały ten tasiemiec. Przecież to ponad 2 tysiące odcinków! ;d

anymore

Jeszcze kilka miesięcy temu oglądałam 1 odcinek na you tube, ale z tego co widzę, już go nie ma.
Chociaż zapamiętałam dialog między Lubiczami, ubierali choinkę i Paweł sprzeciwiał się co dać na czubek, wtedy jego latorośl, jeszcze wtedy nastolatka Ola, wydarła się "mamooo, tata nie realizuje mojej koncepcji", pamiętam to jak dziś...
To tak napisałam żeby was jeszcze bardziej zachęcić ;)

Camilla3

Pierwsze 3-4 sezony "Klanu" były akurat całkiem fajne. Dopiero pózniej scenarzystom zaczęły się kończyć pomysły i serial stał się absolutną parodią i pośmiewiskiem.
To się zaczęło gdzieś chyba koło 2002 roku.

ocenił(a) serial na 3
Camilla3

Z choinką to nie był pierwszy, tylko jeden z pierwszych (bodaj z trzeciego sezonu ;p). Wzięty ze strony internetowej Izabeli Trojanowskiej, gdzie ta go wrzuciła. W dosłownie pierwszym mamy urodziny Marii i trzy rodziny (Pawła, Rysia i Jurka) przygotowują się do przyjęcia na Sadybie, przez co mamy je poznać. Równolegle do rodziców wpada Monika - która miała być "polską Alexis", czarną owcą wyklętą przez rodzinę - i domaga się by oddali jej pamiętnik, w którym kryje się tajemnica jej zła (;p), która to tajemnica była na początku osnową serialu. Potem jest ta imprezka i dowiadujemy się, że Maria ma zamiar odejść na emeryturę i przekazać aptekę Eli. Ta panikuje ("Jestem aptekarzem, nie potrafię kierować firmą, oł, co ja zrobię?"), Paweł kreci noskiem ("Wszyscy pracowaliśmy na sukces apteki, dlaczego teraz tylko Ela ma z tego korzystać?"), pierdoła Rysio i świeta Dorota zgadzają się bez szemrania. Ten pierwszy zresztą wtedy jest w stanie myśleć tylko o tym, że nie może mieć dzieci, trzeba będzie zrobić chyba adopcję itd. No i to jest takie zawiązanie akcji.

Przyznacie, że nienajgorsze, zwłaszcza, ze to naprawdę była pierwsza polska suapka i nie było się uczyć na czyich błędach. Zgadzam się z opinią, że pierwotna wersja Klanu to był swietny serial, zrobił wiele dobrego dla postrzegania w społeczeństwie osób z zespołem Downa, chorobą Altzheimera, AIDS itd.

Awdar

To wybaczcie, musiałam coś przeoczyć, swoją drogą... jak mogłam!

ocenił(a) serial na 3
Camilla3

Pokuta to pięć zdrowasiek, 30 przysiadów i wpłacenie 100 zł. na PCK.

Awdar

ja to tylko pamietam, że Elżunia wydała nie ten lek jakiemuś dziecku, i się duży problem zrobił :D

Awdar

No dobra, skoro muszę... :( ale faktycznie za ten błąd i tak dostałam lekką pokutę.

ocenił(a) serial na 2
Wyskrobana

A ja ogladalem emisje pierwszego odcinka. Jestescie zoltodzioby...

ocenił(a) serial na 2
krzysiekk123

no bo Ty to wiesz,,,, Twoją piosenką z młodości jest "Bogurodzica" :P

ocenił(a) serial na 2
Wyskrobana

A twoja "mocniej, mocniej, mocniej.... tydzien sie kooonczy...." :)

ocenił(a) serial na 8
krzysiekk123

tam było "gdy dzień się kończy" ;D nie tydzień...

ocenił(a) serial na 2
laleczka874

hahaha zlapalem cie, ogladalas i to ty serialowa marionetko!

ocenił(a) serial na 8
krzysiekk123

co oglądałam??? Przecież to z piosenki Piaska tekst...

ocenił(a) serial na 2
krzysiekk123

zasięgnęłam źródła i tam jest "gdy dzień się kończy", więc nie wmawiaj mi całego tygodnia :P ups, widzę, że laleczka już mnie uprzedziła ;)

ocenił(a) serial na 1
Repulsion

Najlepiej, zeby bylo wydanie BluRay Collectors Edition, z komentarzem Lepkowskiej, z wycietymi scenami i 438 odcinkami specjlanymi plus 158 niedopuszzconymi do emisji (z drastycznymi scenami lozkowymi i przemocy) a wszystko w metalowej walizie opatrzonej logiem klanu Lubiczow, kalendarzem kieszonkowym na 100 lat, i 42 figurkami postaci ktore graja (lub graly w Klanie) oraz losowo przyznanym gadzetem z Klanu - 1) wasy Kozielly, 2) kule Michala 3) kitel dr. Lubicza. A kazdy z nabywcow wzialby udzial w losowaniu nagrody specjlanej - wystapieniu w finalowy odcinku Klanu.

mWo

Rozmarzyłam się ;)

mWo

i w miarę przystepnej cenie! :D ale to by było, łuuu :D figurkami bym osobne historie tworzyła, ajaj :D

ocenił(a) serial na 3
mWo

"A kazdy z nabywcow wzialby udzial w losowaniu nagrody specjlanej - wystapieniu w finalowy odcinku Klanu."

W roli psychopaty zabiającego całą rodzinę Lubiczów.

ocenił(a) serial na 4
Awdar

Tylko zabijającego ? A jakieś gwałty czy coś ? ;)