Zaczne od tego że nie wyobrażam sobie tego serialu bez Semira.Jest już tak długo i tak go polubiłam że gdyby zniknął z filmu chyba przestałabym go oglądać.A to już swoista reguła że partnerzy Semira zmieniają się jak pory roku :)Frank Stolte,Andre Fux,Tom Kranich,Jan Richter...buło ich naprawdę wielu,jednak dla mnie osobiście najlepszy duet tworzył Semir z Tomem.Grali tak naturalnie,że ciężko to porównać z innymi bohaterami. A jakie jest Wasze zdanie???
Chris Ritter i Semir Gerkan tez dobry duet a semir z serialu raczej niezniknie bo jest jego producentem pozdrawiam:):):)
Semir i Fux = the best
Potem ogladalam troche z Tomem, ale stacje telewizyjne puszczaja sobie seriale jak chca, i jakos potem nie ogladalam.
Zobaczymy czy teraz TVN7 wyemityje wszystkie serie
jak narazie to pewne jest ze conajmiej do konca 8 sezonu puszcza co bedzie dalej sie zobaczy no ale tez bym bardzo chcial zeby do konca dociagneli pozdrawiam:):):)
Jest pewne ze conajmiej do konca 10-tego sezonu puszcza a co bedzie dalej sie zobaczy:):):)
Przyznam szczerze ze oglądam ten serial od początku ale nie miałam pojęcia ze Erdogan Atalay jest jego producentem...Zastanawiam sie jak to mogło umknąć mojej uwadze a staram się powiększać wiedzę o bohaterach i filmie...:/ W każdym razie Erdogan nie od początku był producentem-prawda?Od kiedy nim jest??? Pozdrawiam cieplutko:)))
ja też nie wiedziałam że jest jego producentem... no ale pewnie jakoś niedawno został, bo reszta partnerów dostaje angaże w filmach i odchodzi a on żyje z Cobry :P
Ciekawe, ile dostają za te misje w Polsce o 5 rano... kurcze jakby w normalnych godzinach nie mogli
Dla mnie tylko i wyłącznie : Semir+ Andre Fux( super koleś).
Oglądając kiedyś ten serial, ładnych kilka lat temu, po śmierci Andre Dla mnie praktycznie serial sie skończył....... Dziś rano była powtórka tego odcinka.........Szkoda że tak szybko odszedł!
A powiedzcie mi jak umarł Andre??Niestety nie oglądałam przedwczoraj końcówki tego odcinka a w powtórki jestem w pracy.Będę wdzięczna za odpowiedz.Pozdrawiam
!!!!!!!!!!!!!!(spojler)!!!!!!!!!!!!!
Na samym końcu walczył na łodzi motorowej, z tym gościem którego syn wcześniej zginął. Dostał harpunem, wpadł do wody..........Semir go już nie znalazł.......tyle.
Bardzo dziekuję za odpowiedz.Załuję że właśnie tego momentu nie obejrzałam.Pozdrawiam
Czyli nie ma super pewnosci ze Andre zginal... ;P Takie zakonczenie jest jeszcze do przyjecia. Ale to ze Toma usmiercili to jest po prostu katastrofa!! Nie mam juz w ogole checi ogladac tego serialu...
może gdzieś na brzeg go wyrzuciło albo co... nie no nie podoba mi sie takie zakonczenie w przypadku andre i toma, dla mnie ten serial nie jest taki brutalny a raczej śmieszny więc to jakoś mi nie pasuje :P
a najlepszy duet to chyba z tomem, bo widać że bardzo dobrze się rozumieli.
kurde, i ja tez nie widzialam tego odcinka, mialam nocke niestety :)
Andre Fux na zawsza!
najlepszy duet to z Tomem. Bezapelacyjnie :D tam poprostu iskrzy i panowe widać grają niesamowicie naturalnie i ogólnie jest to najlepszy, najbardziej dopracowany i najzabawniejszy duet filmu. IMO oczywiście:D
Mi też najlepiej podobał się duet Semir-Tom.Wydaje mi się że to najlepiej zgrany duet.Z resztą aktor grający Toma też bardzo mi się podoba...
no bo oni grają to naturalnie. przynajmniej mi się wydaje. powstaje taka fajna wieź jak w bad booys. Tych ludzi sie łykaaa;d I wogóle Toma lubie najbardziej z wszystkich postaci z wszystkich sezonów może dlatego:D
Wiecie co??Jestem prawie pewna że Erdogan i Rene do tej pory są świetnymi przyjaciółmi.Już od pierwszych odcinków świetnie rozumieli się ze sobą.Moim zdaniem serial na tym dużo zyskał.Lubię pozostałych partnerów Semira,ale między nim a Tomem wyczuwa się niezwykłą więź emocjonalną.Są autentyczni w tym co robią i choć z innymi partnerami Semir też świetnie grał,tak ten duet dla mnie to po prostu mistrzostwo.Czytałam w jednym z wywiadów że sam Erdogan przyznał,że z Rene najlepiej mu się pracowało i że ten duet cieszył się na przestrzeni lat największą popularnością...Pozdrawiam!!! :)
Ja znam z odcinków Kobra 11 tylko Jana Richtera i Toma Kranicha innych partnerów Semira nie widziałem. Mogliby wydać na dvd chodziaż początkowe sezony.
Teraz to wydaje sie smieszne, ale kiedys jezdzili w 96r fordem sierra, Semir mial długie wlosy i za krotkie dzinsy, heheh
Byla juz ta seria emitowana, wlasciwie od jesieni 2007 dzien w dzien o godz 18.00 , do maja 2008 na tvn7 puszczali caly serial. Mozna zobserwowac jak Semir jezdzil po koleji srebrnymi bmw E36, E46 i potem E90 ( raz jechal czarna bmw E90 w odcinku gdy bandyta jezdzil porschem i nosil szary garnitur - podobna fabula odcinka do Goraczki z Deniro i Pacino). Ostatni odcinek byl taki, ze Tom i Semir zlamali nogi, jezdzili na wozkach inwalidzkichm, a na planie pojawil sie tez na czarny Maybach Exelero.
Semir z Tomem i Janem oraz Bonrath i Herzberger - szczegolnie w tym odc, gdy byli smiertelnie na siebie obrazeni, jak male dzieci
semir&tom od razu przypaldi mi do gustu i przywyczailem sie do nich jak byl ostatni odcinek ktorej serii gdzie zamordowali kobietke toma, ktora byla w ciazy i tom odszedl z policji to nie ogladalme pozniej odcinkow bo byla semir z jakims chlopaczkiem, a teraz ogladam juz na nowo semira&toma cociaz nie sadzilem, ze wroci ale to super bo ten serial bez tego duetu nie jest taki sam tak samo lubie tych 2 gliniarzy grubego i wysokiego nie pamietam jak sie nazywaja bonrath i jakis
Ja najbardziej lubiłam Semir+Tom i Semir+Jan xD
no bez Semira to byłaby kompletna klapa;P
Semir & Tom choć to nie obiektywne bo serial zaczełam oglądać od niedawna a mam pytanko w wikipedii widnieje że Tom 2 razy wrórił do serialu czy może ktoś mi napisać dlaczego dwa razy co się stało itp. ?
Tom był 3. partnerem Semira i za pierwszym razem zniknął z serialu, ponieważ jego narzeczona z dzieckiem (nienarodzonym) zgineli w samochodzie-pułapce, który był przeznaczony dla niego. No i wtedy przeżył załamanie i odszedł z policji i na jego miejsce Semir dostał partnera Jana. Potem po Jane znowu do serialu wrócił Tom, który w miedzyczasie chyba uczył w szkólce gokartowej czy cos takiego :)
Zdecydowanie najlepszym duetem był Semir i Tom. Muszę przyznać że odcinki "Cobra: druga zmiana" sż beznadziejne i to tylko przez Susanne i Franka czy jak to sie pisze......... Bez Semira i Toma tem serial nie jest taki interesujący. Najlepiej by było gdyby znów zaczęli puszczać w TV "Cobra: odział specjalny".