PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=159626}

Kobra - oddział specjalny

Alarm für Cobra 11 - Die Autobahnpolizei
1996 -
7,1 8,6 tys. ocen
7,1 10 1 8620
Kobra - oddział specjalny
powrót do forum serialu Kobra - oddział specjalny

Co sądzicie o nowym partnerze Semira, Aleksie?
Moim zdaniem spisuje się znakomicie, jest tak samo dobry jak poprzedni. Najbardziej
przypomina Mi Chrisa, bo tak jak on ma ciężkie przeżycia, służby specjalne za sobą i jest dużo
poważniejszy i zimny niż np. Ben.

Co ciekawe, aktor grający Brandta pojawił się wcześniej wcześniej w jednym z sezonów z
Benem. Był to zankomity odcinek "Bruderliebe"... Vinzenz Kiefer grał tam młodocianego
przestępcę, podpopiecznego Andrei z czasów gdy ta pracowała w ośrodku młodzieżowym...

Jak na razie najnowszy sezon jest znakomity.

MrJigssaw

tak też się mi podoba pojawła się jakiś czas temu plotka że mają połączyc uniwersum Cobry i Komisarza Rexa i po śmierci Terzaniego pies ma wracać do Austrii a jego opiekunem ma być Ben francuzi takie coś podali tak sezon 35 świetny , ale jako fan Rexa strasznie kojarzy mi się nazwisko z Brandtnerem , Niemiecki znam perfekt więc oglądanie na Rtl nie ma przeszkód

ocenił(a) serial na 5
ghf

Widzę, że gorący news! To brzmi bardzo ciekawie, mam nadzieję, że to zrobią, bo esencją serialu była jednak austria i Wiedeń, ewentualnie ten Tyrol i Schwarzwald z "Eiszeit", a Ben świetnie by pasował na nowego partnera Reksa... Ale jesteś pewien, że połączą te seriale, czy po prostu będzie to krótki crossover?

MrJigssaw

to na razie tylko niepotwierdzone informację a jak ci się podobał ten film Eiszeit",i postać Andreas na pewno lepszy niż Marco jak będzie jakieś info to dam ciekawie by było

ocenił(a) serial na 5
ghf

Dzięki, będę wdzięczny. ;) Eiszeit bardzo Mi się podobał, rewelacja. Przeniesienie akcji to Schwarzwaldu, Tyrol, świetny nowy komisarz i klimat. O wiele lepsze od wersji włoskiej... A to połączenie uniwersum to naprawdę może być strzał w dziesiątkę!

MrJigssaw

Włoską wersje ratują odc z riverą bo na chamskiego Lorenzo nie dałem rady patrzeć

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Oglądam tylko w polskiej telewizji. Czemu Bena juz nie będzie? Odejdzie? Dlaczego?

ocenił(a) serial na 5
Ingrid_Fox

Tak, w serialu Ben odszedł z policji po tym jak musiał w obronie Semira strzelić do dziewczyny, którą kochał (nie będę spoilerował, sama zobaczysz o co chodziło). Bardzo go do przybiło i stwierdził że nie chce dłużej pracować w policji... Wyjechał do USA i Semir dostał nowego partnera, kolesia ze służb specjalnych, który pracował jako wtyka... Ben już się nie pojawi.

Odejście postaci Bena z serialu jest związane z tym, że aktor który go gra postanowił postawić na karierę muzyczną.

ocenił(a) serial na 8
MrJigssaw

Dziękuje. Szkoda, Tom i Ben to jak dla mnie najlepsi partnerzy Semira. Choć innych tez lubilam.

ocenił(a) serial na 9
Ingrid_Fox

Wiesz i oni też najdłużej tymi partnerami byli... choć ja lubiłam też Jana i Chrisa... szkoda, że na tak krótko, ale jednak... Kiedyś liczyłam na powrót Jana, ale gdy Bena zastąpił ten nowy... przeszło mi. Nie śledzę doniesień i ploteczek zbyt uważnie, więc... pomarzyć sobie można, co nie? Niemniej serial oglądam od lat i to jakoś ciągle z taką samą przyjemnością. Teraz sobie odświeżyłam "Kobrę" i Semirowi towarzyszy Chris. Niby już to wszystko widziałam, a jednak ogląda się bardzo sympatycznie. Nie każdy serial tak ma :)

MrJigssaw

Vinzenz Kiefer i polski aktor Michał Meyer http://www.filmweb.pl/person/Micha%C5%82+Meyer-921541 podobni są.