nienajgorshy... ale ogolnie widzialam lepshe :D
nie wiem czemu ma taq wysokie notowania ;]
ale spokooo =]
proste, wystarczy spojrzeć na grę aktorów, stworzone postaci i treść owego filmu. Jeśli o mnie chodzi, ocena mogłaby być wyższa.
Popieram, film powinien mieć znacznie wyższą note. Pozatym, toż to klasyk polskiego kina!
ciekawy jestem jaki lepszy serial o Powstaniu Warszawskim widziałeś, chętnie bym taki obejrzał.Tylko, że takowy nigdy nie powstał i porównywanie go z jakimkolwiek innym polskim seialem nie ma sensu.
bardzo mi się podoba, a książka była świetna, powinni nakręcić film jeszcze raz
pozatym to czysta historia :))
Tez uważam że powinni nakręcić remake, albo przynajmniej,niej odnowić i dodac kolory! No bo wybaczcie, ale "Sami swoi" tez są fajni, jednak skoro ten film został odnowiony, to z "Kolumbami" powinni zrobic to samo!
A wogole mogli by nagrac cos o POwstaniu, ostatnio nawet btyly jakies rozmowy, tzn juz jakis czas temu - przy okazji otwarcia Muzeum POwstania Warszqwskiego byl konkurs na scenariusz filmowy o tematyce wojennej, ale wygral inny i dlatego powstał "Katyń" (niedlugo w kinach), co tez pewni bedzie fajne, ale i o powstaniu powinni cos wiecej nakrecic!
Ja obejrzalam ten film troche z obowiazku bo mam na maturke ustna z polskiego temat "LKiterackie obrazy powstania warszawskiego", ale jak zaczelam ogladac to sie naprawde wciagnelam! Gdyby tylko zorbili cos nowszego... Zreszta uwazam ze powstanie warszawskie zasluguje na jakis naprawde dobry film - no bo sorry, kreca filmy o jakis glupotach, typu "Ja wam pokaze", na ktory ludzie poszli tylko z powodu 1 czesci :| a w tej tematyce, choc tysiace razy jest wazniejsza glucho...
Czesto irytuja mnie filmy amerykanskie, ale patrzcie ile oni kreca produkcji o bohaterach wojennych, a u nas co??? wiem ze to zupelnie inne rodzaje kina i wogole, ale chyba bohaterowie powstania bardziej zasluguja na chocby jeden porzadny film niz wyimaginowani astronauci z "Armagedonu"
nie rozumiem, po co mają robic remake, albo w kolorze?! wlasnie oryginaly czarno-białe nigdy nie powinny powstawac pozniej w kolorze, bo to jest w ogole nieporozumienie i gorzej je sie ogląda. zreszta walka i powstanie najlepiej wygladaja w szarych barwach, czujesz wtedy klimat, kurz, dym, wszystko. jak bardzo chcesz obejrzec jeszcze raz, to kup sobie dvd, albo sciagnij w gorszym wypadku i po sprawie.
zgadzam się, ten film jest odbiciem tego, co jest w książce i zgadza się z wydarzeniami historycznymi. Moim zdaniem to jeden z najlepszych obrazów przedstawiających losy Polaków podczas II wojny św.
Przerażający jest Twój poziom który reprezentujesz. Jesteś w Polsce, to mów po polsku, a nie po polskiemu. Takie filmy powinny pozostać bez komentarza. Nie ma w nich nic do podobania czy nie. Jest on dokumentem tych strasznych mrocznych lat. więc pozostań przy oglądaniu komedyjek romantycznych... taki Twój poziom.
moj boze......widzisz i nie grzmisz...nie powiem ile wczoraj lez z siebie wylalam, ile razy myslalam "wylaczcie to, nie chce juz tyle cierpiec". serial jest niesamowity. wbija w fotel, przeraza, nie pozwala zasnac, utrudnia oddychanie i normalne myslenie.
stary ale jary?! slucham??? spox? spoko? nienajgorshy? ku**, brakuje mi slow bo ciebie skomentowac dziewczyno.
Jak pierwszy raz go obejrzałem (fakt, że byłem trochę młodszy) to wywarł olbrzymie wrażenie. Książka Bratnego (który brał w tych wydarzeniach udział) jest chyba najlepszą książką o okupacji. W filmie czuć, że scenariusz to nie bajka. Przytłaczający realizm, a z drugiej strony proza życia dwudziestolatków (miłości, przyjaźnie, zabawa). Muzyka - mimo że bardzo podniosła, to niezwykle adekwatna. Potęguje tragizm sytuacji. Nie wiem dlaczego w kontekście powstania warszawskiego tak mało się przypomina ten film. Mimo, że to miniserial to nie ma znaczenia. Bez wątpliwości powinien stać obok "Kanału" na półce, a na dodatek nie jest tak przekłamany jak reszta filmów o wojnie i powstaniu.