5,8 14 tys. ocen
5,8 10 1 14071
Komisarz Alex
powrót do forum serialu Komisarz Alex

ocenił(a) serial na 7

Pierwszy odcinek 9 sezonu jest już dostępny od kilku dni na VOD TVP do obejrzenia za darmo.

Jedno co można powiedzieć po tym odcinku że, niewiele było w nim Wieczorka, ale kiedy pojawiła się jego interakcja z Alexem na końcu odcinka, widać że złapali dobry kontakt i to powinno procentować w późniejszych epizodach.
I to co najbardziej cieszy, moim subiektywnym zdaniem to przeskok na plus jeżeli chodzi o fabułę i scenariusz; dwa ostatnie sezony biją na głowę trzy pierwsze, głównie pierwszą transzę, w których te "słodkie" sceny między psem a Bromskim były wyraźnie przesadzone i często wprawiały w irytację.

Za Pawlickiego wyglądało to już lepiej i bardziej naturalnie, a Wieczorek wydaje się naprawdę dobry w swojej roli.

Co Wy o tym sądzicie i czy uważacie że istnieje realna szansa na wyprodukowanie 10 transzy??

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Widziałem pierwszy odc nawet ciekawe wprowadzenie nowego Komisarza coś podobnego do pojawienia się Christiana w Rexie. Dla tych co nie wiedzą o zmianach to pojawienie się nowej postaci mogło być niespodzianką gdy by nie Intro mogli by jeszcze na ten jeden odc dać czołówkę z Pawlickim. Tak scenariusze są lepsze , ale też pies się poprawił gra dużo lepiej niż na początku. Kontakty Psa z Bromskim były wymuszone , z Orliczem było widać więz i relacja psa z Orliczem nie ustępowała znacznie relacjom opiekunów w orginale. Mam tylko obawę żeby z Górskiego ( postaci Wieczorka) nie zrobili chama i gbura jakim był Fabri bo wizualnie go przypomina, a to jedyny komisarz Z Rexa którego nie lubię. Chciałbym żeby był kolejny sezon ale to będą już Włoskie odc ciekawe czy licencja je obejmuje, a może w końcu mogły by powstać nasze scenariusze.

ghf

Jak na razie Wieczorek właśnie sprawia wrażenie gbura, zupełne przeciwieństwo Michała. Halo, tu w końcu chodzi o ratowanie ludzi a nie zamykanie dziewczyny w jakiejś spelunie, mógłby jej chociaż powiedzieć że szuka tych zabójców czy coś , żeby się nie bała itp... Wiem że był tajniakiem ale tu przesłuchanie z nożem było wyjątkowo chamskie, gdyby zginęła przez ten gaz na pewno musiałby się poczuwać do winy

ocenił(a) serial na 10
Galaktyka

Jestem po 2 odc i w nim Wieczorek jest ok po pierwszym odc cięzko jednoznacznie ocenić bo było go mało.

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Dzisiejszy odc dobry poziom orginału , Krystian dzisiaj dobry fajne sceny z Alexem. Widać że się zakumplowali. Lepiej ich zapoznanie przedstawiono niż poznanie Rexa z Hoffmanem czy Terzanim gdzie potraktowano ten wątek po macoszemu, warto dodać że dzisiejszy odc w orginale był w 6 serii

ocenił(a) serial na 10
MBIITF

Będzie mi brakowało Ryśka w 1 serii na razie wiadomo że 3 epizody to Braterstwo krwi , Maestro muzyka i imiona gwiazd.