Matko, kto wpadł na taki kretyński pomysł, żeby komisarza Riverę zastąpić takim totalnym
beztalenciem aktorskim, modelem za trzy grosze, który za nic nie przypomina policjanta.... Nie umie
się bić, niekumata ulizana łamaga a nie policjant, za którego zagadki kryminalne samodzielnie
wykonuje pies. Gorzej być nie mogło, przy nim to nawet Hoffman był twardym i dobrym gliną...
Szkoda gadać, strzelili sobie w stopę tą zmianą...
zgadzam się Hoffman przynajmniej zabił 2 gości a w 9 i 10 sezonie był spoko a tego Terzaniego to nawet dziecko potrafi podejść to już Polscy komisarze z naszej podróby są lepsi może nie Wesołowski Ale Pawlicki , Dla mnie Rivera jest lepszy od Brandtnera , a wczoraj był film gdzie Rex Wrócił do Austrii na AXN White oni dali go na końcu a powinien być przed Terzanim.
Rivera odszedł ok, choć był dobry, ale mogli na jego następcę dać kogoś, kto bardziej przypomina policjanta. Tak zauważyłam, że trzej najgorsi komisarze w Rexie, wliczając naszą polską wersję mieli na imię Marc, oczywiście w różnych wersjach językowych, taki przypadek...
A ja się nie zgadzam. Nie zauważyłam, żeby nie potrafił się bić albo że jest niekumaty, ogólnie o wiele bardziej mi pasuje niż Davide! :)
No i wcale nie zauważyłam żeby był jakiś ulizany... po prostu dobrze wygląda... Moim zdaniem tak jak każdy policjant powinien wyglądać bo jest zbudowany. Ogólnie duży plus! W ogóle mam wrażenie że 16nasta seria jest o wiele śmieszniejsza od poprzedniej z Davide, albo zdażały się wcześniej odcinki gdzie Rexa zdecydowanie za mało pokazywali, nie mieliście takiego wrażenia?
ooo muszę obejrzeć ten film nawet nie wiedziałam że taki był na AXN!
to chyba ogladamy inny serial w każdym odc Terzani dał się podejść a w ostatnim przez tego dzieciaka to kpina , odc z Moserem też nie zawsze były śmieszne np znak szatana, śmierć Mosera , śmierć dziecka , pierwsza nagroda i to nie wszystkie , po za tym Ettore jest lepszym aktorem od Arcy , no i miał dużo lepszy kontakt z psem i Rex słabo wyszkolony pozostałe psy były super trenowane przez An Miller , a Akki jest przeciętny , ale szanuje twoje zdanie i uważam że Marco np jest lepszy od Lorenzo który był chamski i odpychający
Noo zgadzam sie ze Lorenzo byl chamski... :) ogólnie to chore ze uśmiercają tych wszytskich partnerów Rexa... I uważam że Marco ma o wiele lepszy kontakt z psem niz Davide. A ktoś może coś wie o 17 serii?
to kwestja interpretacji , Rex nie musiał lizać Davide żeby widać że go lubił , a to lizanie Terzaniego mnie nie przekonuje zobacz sobie jak naturalnie wygladało to z Brandtnerem a 17 sezon premiera 2015 roku , mimo wszystko Davide też lepszy Lorenzo szkoda że Terzanim nie gra Nick ten sam pies co z Bassim tylo średni Akki , A wiesz że Włosi by skrócic wiek psa przyjeli że Lorenzo dostał Rexa po Moserze , a Alex i Marc nie istnieli , po za tym Davide nie zginą teraz przyjeli że Rivery nie było o Rex był z Lorenzo
tak lubiłam jak serial był nagrywany z Alexem i racja strasznie mieszają.... szkoda że dopiero w 2015 będzie premiera 17 serii :( a jak się nazywał ten film, niby odc specjalny na zakończenie 16 serii? Beznadziejny pomysł że obsada podobno jest inna niż w całej 16 serii, po prostu beznadziejny. Jak on się nazywa po polsku?
nazywa się on zimowy czas Terzani zostaje na chwilkę przeniesiony do Europolu , a Rex do miasteczka granicznego Merano do wdowca Komisarza Mitertera i w końcu się polubili
Swietnie, dzieki, musze to obejrzec :) tylko ze z tego co widze to nie ma tego online nigdzie... przynajmniej po polsku... moze po ang bedzie
btw wydaje mi się, że czytałam Twojego posta w jakimś innym wątku o zakazie emisji odcinka gdzie zginął Alex Brandtner? Ja akurat tego sezonu w ogóle jeszcze nie oglądałam ale serio ten odcinek był taki brutalny? wydaje mi się, że wszystkie są w jakiś sposób brutalne bo w końcu to jest serial kryminalny... Nie wiem, zakaz emisji to coś musiało być na rzeczy ale jakoś trudno mi to sobie wyobrazić żeby nie wiadomo jak drastyczne to było... Ciekawe czy będzie to gdzieś do ściągnięcia?
to jest odc widmo niby jest , ale go nie ma , raz wyemitowano go w Austrii i tylko na wikipedi Francuskiej jest o nim info podobno kończyny latały w powietrzu , to samo z Hoffmanem odc z jego śmiercią został napisany , ale serial się skonczył i nie wyemitowali go
z Hoffmanem zostal napisany tylko czy zostal nagrany? ale go nie puscili? znajde te dwa odcinki widmo ; )
ten z Hoffem to tylko napisali , mam nadzieje że znajdziesz ten odc już od wielu lat go szukam i nie ma
Zrobilam cos bardzo dziwnego i na razie czekam na wyniki... Napisalam do jednego z glownych aktorow... zobaczymy czy odpowie... Hihi :)
A szukałeś (łaś?) np na ebay, moze ktoś nagrywał sobie wszytskie odcinki i chce sprzedać jako edycja kolekcjonerska, albo cos w tym stylu? Musze jutro poszukać pod tym kątem
to musi być jakas zmowa milczenia.... Aktor ktory grał Alexa odpisał mi że Alex B. nigdy nie zginął a te odcinki nie istnieją.
widze że jesteś fanką serialu zapraszam cię na forum o Rexie no jeżeli Geodon tak napisał to znaczy że tych odc nie ma kontrakt się skończył odszedł z serialu i pewnie już nie nakręcili tylko skąd Francuzi mają takie informacje przecież nie wzieli tego z nieba
A o jakim forum mowisz? Znalazlam jakies w necie i mialam sie zarejestrowac ale nie zdazylam jeszcze... No jak nie nakręcili :) przecieź mówiłeś (łaś), źe te odcinki widziałeś (łaś)
Wiesz mi sie wydaje, źe je wyemitowali a potem zakazano ich emisji i tyle... Czyli źe istnieją, z tego co slyszałam to nie tylko franc wiki podaje o nich info ale też inne źródła. A wytwornia kazała pewnie aktorom tak mówić tylko zastanawiam się dlaczego... On mi wlaśnie nie powiedział prawdy ale zastanawiam się dlaczego?
widziałem ale raczej to były jakieś filmiki fanowskie na oficjalnej stronie Rexa pisze że tych odc nie ma ja jestem facetem wpisz forum o Rexie i tam się zarejstruj , www.rexu.fora.pl to napisz , a mam pytanie a Polską Wersję oglądasz jest słabsza od Orginału ale od kiedy gra Pawlicki nasz serial mimo że kopia stał się lepszy może napisz do kogoś z produkcji
No wlaśnie polskiej wersji daczej nie oglądam, może ze dwa odcinki widziałam tylko ale skoro mówisz że fajne to pewnie zacznę :) może i Alexa tak polubie jak Rexa :) i faktucznie mi się nie podobało jak Wesołowski grał tego komisarza. I w ogóle niefajnie że nie pisali własnych odcinków tylko na podstawie tych niemieckich to wszystko jest nagrywane. A kiedy jest komisarz Alex i na którym programie?
premiera 5 sezonu w sobotę na Tvp 1 o godz 20 20 i ostatnio trochę zmieniają nie ma już takiego kopiowania fabuła jest podobna , ale już nie tak jak wcześniej Orlicz postac Pawlickiego mówi do psa kochany psiaku moim bardziej go lubię od takiego Lorenzo czy Hoffmana i Terzaniego z Rexa , Bo Richard , Brandtner czy Rivera to za wysoka liga
Czemu Ty tak tak nie lubisz tego Terzaniego... :) ma fajny kontakt z Rexem... A duzo tez zalezy nie od aktora tylko od tego jak odcinki sa pisane, bo przeciez scenariusza nie zmieni... Ogolnie to mysle ze kazdy z komisarzy wnosil cos do serialu ale zauwazylam np ze odcinki z Terzanim sa o wiele bardziej zabawniejsze od tych z Davide i mi to bardziej podchodzi
W ogole mam takie wrazenie ze w serii z Davide te odcinki byly raczej tak sobie pisane... Jakos tak malo bylo w nich Rexa.... a juz szczegolnie nie podobal mi sie taki odcinek z jakas grupa nacjonalistyczna, gdzie taki chlopak i dziewczyna zostali zepchnieci z dachu
dla mnie odc z Davide były ciekawsze i tajemnicze z Terzanim strasznie nudne tylko 8 i 9 były fajne ja nie mówię że nie lubię Marco tylko wolałem Davide nie cierpię Lorenzo Terzani ujdzie tylko strasznie się daje podchodzić, ale najgorszy nie jest i Akki jako rex średni powtórka Alexa dziś o 17 - 30
Odcinek o tym jak ginie Alex został nakręcony i wyemitowany w Austrii tylko raz ale nigdy w innych krajach, był zbyt brutalny. Alex zginął tak jak jego poprzedni pies Arco w wyniku wybuchu bomby.
Czytając wasze rozmowy jak dla mnie Terzani to jakaś pomyłka dla niego liczy się tylko wygląd, facet zachowuje się jak model a nie policjant dla mnie to kompletna ciamajda i łamaga.
Zawsze uwielbiałam Alexa ale odkąd pojawił się Davide zmieniłam podejście facet miał do Rexa niesamowite podejście, umiał przyciągnąć widza przed ekran, był bystry inteligentny i umiał powiązywać fakty. Mam wrażenie że biło od niego ciepło, cóż zgadzam się z założycielem/założycielką tego wątku żeby zmieniać koncepcję serialu? Po co skoro mieli świetną oglądalność nigdy nie zrozumiem ich idiotycznych decyzji ale cóż skoro nawet protesty nie pomogły..
Albo Marc jest krytykowany bo w 8 sezonie był słaby , ale w 9 i 10 się poprawił polubiłem gościa a wielu uważa go za gorszego nawet od Lorenzo nie wiem co oni widzą w tym Fabrim , szkoda że na żadnym wydaniu DVD nie pokazali nawet fragmentów odc ze śmiercią Alexa , mogli też trochę ocenzurować odc bo takie zabiegi że komisarz znika bez wyjasnienia są średnie , co do rivery to miał zagrać w 16 sezonie ale gdy przeczytał scenariusz i to że mają zrobić z jego postaci łamagę odszedł
Ostatnio widziałam odcinek w którym akcja przenosi się do niemiecko języcznej części Włoch, do Tyrolu Południowego, do miasta Merano a nowym partnerem Rexa zostaje niejaki Andreas Mitterer.
Tak to film obecnie na Rai 2 leci 18 sezon ten film mimo że nakręcony po 16 serii będzie się dział po 18
A nie wiesz czasem, czy nie zamierzają zrobić nowej serii? Takiej jak w tym filmie ? W południowym Tyrolu?
Miesiąc temu skończono emisją 18 sezonu Terzan żyje ale Gori ciężko ranny taki był koniec , mówi się o zakończeniu seriaku bo zakończenie było tragiczne
Właśnie trafiłam dzisiaj na odcinki z Terzanim i pojawia sie w nim ktoś nowy. Jakiś policjant na wózku. Kto to w ogóle jest?
Jak tak sobie coraz bardziej mylę to Powiem ci tak to całe zamieszanie z tymi usuwaniem z kanonu komisarzy czy odmłodzeniem psa było niepotrzebne. Moim zdaniem Włoską wersję mogli poprowadzić inaczej np że u nich też jet pies Rex ginie jego opiekun i Lorenzo się nim zajmuje. Było by to lepsze niż usuwanie ważnych postaci i wmawianie że to ten sam pies co w Austrii . A dla fanów mogli by zrobić taki odc , że prowadzą śledztwo we Wiedniu i spotykają Austriackiego Rexa było by to fajne przekazanie pałeczki bez tego zamieszania o którym pisałem , oczywiście to tylko moje zdanie.