Czytałem gdzieś, że Spilberg po sukcesie Komanii miał kręcić kolejny mini serial o tematyce wojennej, tym razem jednak miał sieę skupić na wątku bitwy morskiej... Może mi ktoś powiedzieć czy ten serial powstał czy nic z tego nie wyszło ?
Nic o tym nie wiem, gdyby już powstał, to bym wiedziała. Może Spielberg jeszcze się za to zabierze. Ale teraz ma robić film wojenny z Eastwoodem, jak mi się wydaje. Nie sądzę, żeby tak szybko zrobił nowy miniserial. Ale nie mam nic przeciwko.
Pozdro
Też gdzieś słyszałem że Spilberg z Hanksem mają kręcić kolejny mini serial o II WŚ. Podobno akcja tego serialu rozgrywać będzie się na wyspach pacyfiku i opowiedać będzie historię prawdziwych żołnierzy podobnie jak to ma miejsce w Kompanii Braci. Oczywiście pewien nie jestem co do tej informacji, ale gdzieś już o tym czytałem.
W takim razie pozostaje poczekać. Mam nadzieję, że to prawda, chętnie bym sobie coś takiego obejrzała.
Pozdrawiam
Tez cos takiego czytalem. Ale to chyba na razie plota, wszystko na to wskazuje. A raczej nic nie wskazuje, zeby druga seria "KB" miala powstac. Szkoda, bo to by bylo cos...
Nie może powstać coś takiego, jak druga seria BoB. O czym by to było? Przecież książka i serial opowiadają o tej jednej konkretnej kompanii, a jej historia została opowiedziana od początku do końca. Tak więc nie ma na co liczyć i pozostaje oglądanie BoB(zresztą i tak nic lepszego już by pewnie nie zrobili, bo serial jest po prostu doskonały).
tak tylko ogolnie napisalem "druga seria", wiadomo, ze KB byla tylko jedna. Bohaterem nastepnego serialu moglaby byc inna jednostka z azjatyckiego teatru dzialan. No ale na razie pomarzyc...