Tak,kompania braci przebija ,,Szeregowca Ryana''.Jest o wiele ciekawszy i opowiada historię całej kompanii.Obecnie sobie odświeżam odcinki(jestem po pierwszych pięciu)i muszę powiedzieć jedno,najlepszy serial-film o 2 wojnie światowej(najlepiej zrealizowanej).Ocena 8.
Nie ma co porównywać BoB do "Szeregowca Ryana", więcej można zmieścić w miniserialu niż w filmie. No i twórcy serialu mieli wspaniałą ksiażkę, na której mogli się oprzeć.
Ale ja też wolę BoB, u mnie ma 10/10.
Pozdrawiam
Błagam was powiedzcie mi jaki jest tytuł Książki oraz autor pleas ??!!??!!??!!??!! z góry dzieki !!!!
Autor : Stephen E.Ambrose
Tytuł : Kompania Braci, Od Normandii do Orlego Gniazda Hitlera, Kompania E 506 pułku piechoty spadochronowej 101 Dywizji Powietrznodesantowej
Tytuł oryginalny : Band of Brothers, E Company, 506th regiment, 101th airborne from Normandy to Hitlers Eagle's Nest
Wydawnictwo : Magnum
Zgadzam się ze wszystkimi przedmówcami ... Ten MINI-SERIAL jest wręcz doskonały ... szczególnie podobało mi się wspaniale ukazne obozy koncentracyjne, klimat filmu, więź pomiędzy "braćmi" Kompani E, ogólnie długo by jeszcze pisać ...
Serial nie zasługuje na ocenę niższą 10 :)
Dla mnie to 10/10
Pozdrowienia