PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=853265}
3,1 109  ocen
3,1 10 1 109

Kosmiczny wykop
powrót do forum serialu Kosmiczny wykop

Obejrzałem jeden odcinek i stwierdziłem, że dawno nie widziałem tak złej animacji. Przypomina mi to styl bajek dla dorosłych gdzie poziom animacji nie jest ważny a ważna jest treść. W przypadku bajek dla dzieci zarówno animacja jak i treść powinna być na wysokim poziomie a to było gorsze niż kreskówki czy anime sprzed 30 lat, które ja oglądałem będąc dzieckiem. Inną rzeczą, która mi się nie spodobała to "usprawnienia techniczne" dla bohatera na wózku. Skoro mecze i tak dzieją się na wymyślonych zasadach to czy nie można było pokazać, że jest tak sprawny na wózku że może grać jak zdrowa osoba albo ten bohater powinien zajmować się taktyką a tak musi mieć wspomaganie, bo bez niego jest bezużyteczny. Przedstawienie osób z innych kręgów kulturowych też nie jest najlepsze. Często opiera się na najprostszych stereotypowych skojarzeniach. Cóż, jak dla mnie nie wyszło.
Tak poza tym dla mnie ci bohaterowie jakby się trzęśli przez co mój błędnik chodzi.

ocenił(a) serial na 1
Marszal26

Polska animacja cofa się w rozwoju. Niedługo będziemy oglądać pojedyncze zdjęcia. W Polsce nie może chyba powstać animacja na przyzwoitym poziomie. Ja obejrzałem cały sezon i stwierdzam, że scenariusz został napisany w jeden dzień. Nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, aby zrobić coś takiego i to dla dzieci.

Marszal26

wystarczy powiedzieć że autor stworzył kiedyś włatcóf much. Więcej mówić nie trzeba. Nie wiem czemu zaaranżowane Kędzierskiego do czegoś takiego

ocenił(a) serial na 7
Marszal26

Według mnie pierwsze odcinki były super. Jestem fanem Włatców Móch oraz 1000 złych uczynków, ale wątpię by działał tu sentyment.