PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833526}

Król

2020
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19645
6,5 26 krytyków
Król
powrót do forum serialu Król

Serial zapowiadał się dobrze, liczyłem, że się rozkręci. W teorii dobrze obsadzone role, chociaż te groteskowe postacie są fatalne. Niestety finał rozczarowuje, jest dość oczywisty. Poszło to w złym kierunku, ostatnie wydarzenia jak w każdym polskim serialu przyśpieszone czterokrotnie, żeby się zmieścić. Nie czytałem książki, ale te fantastyczne wstawki też zbędne. Sądziłem, że z rozmachem scenografii pójdzie w parze scenariusz. Miejscami ciekawa muzyka, szczególnie ten motyw inspirowany nieco Ojcem Chrzestnym. Koniec końców kolejna próba stworzenia dobrego serialu na poziomie europejskim, trzeba chwilę poczekać. Piszcie jak Wy odebraliście całość.

ocenił(a) serial na 8
Pan_Loduffka

Ja tak sądzę : https://www.filmweb.pl/serial/Kr%C3%B3l-2020-833526/discussion/Kr%C3%B3l+-+Zako% C5%84czenie,3208904 wydaje mi się że Twardoch celowo postawił na tak prostą fabułę , tak jakby przewidywał że zostanie to zekranizowane bo kurcze w formie książki to faktycznie może być bardzo nudne kiedy zostajesz pozbawiony tego wszystkiego o czym napisałem ;)