PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=833526}

Król

2020
7,5 20 tys. ocen
7,5 10 1 19529
6,5 26 krytyków
Król
powrót do forum serialu Król

Biedni i wiecznie pokrzywdzeni żydzi kontra źli '' faszysci" z ONR.
Ktoś kto ma pojęcie o tym jak wyglądało życie w przedwojennej Polsce to tego nie łyknie.
To jak przedstawiono rodzinę Żwirskich dobitnie pokazuje jaka to jest podła propaganda.

Może ktoś się włączy do dyskusji to się powymienia argumenty.

Nie wiem czy mi umknęło czy nie, bo nie oglądałem jednego z odcinków . Czy Radziwiłłek czyli postać wzorowana na doktorze Łokietku jest w tym serialu Żydem? Bo prawdziwe imię i nazwisko Łokietka to Judel Dan Łokieć.

Blue Power

Ktoś, kto zna historię międzywojennej Polski nie wypisuje takich bredni jak ty.

Agatonik

Jeśli ją znasz z wyborczej to co piszę będzie dla ciebie bredniami.

Blue Power

Mylisz fakty, lub wcale serialu nie widziałeś. Po pierwsze Żydzi nie stanowią w nim zorganizowanej grupy przeciwników ONR. Bijatyki na ulicach prowadzą socjaliści z Kumem Kaplicą (dla którego pracuje raptem dwóch Żydów). Poza tym Żwirski jest tylko jeden - przywódca ONR. Rodzina to jest Ziembińskich. A co do traktowania Żydów, to może getto ławkowe na UW nie jest prawdą?

bazant57

Rzygac sie chce na ta polityczna poprawnosc.Znowu biedni,szlachetni,wzbudzajacy sympatie zydzi,i glupi,zwyrodniali Polacy.Serio zapominacie np. o "kazdy zyd ma swego szlachcica",bramach powitalnych stawianych sowietom 17.09.1939,nadreprezentacji zydostwa w tzw.wolnychzawodach,bandach w rodzaju braci Bielskich, ,albo o skladzie narodowosciowym pierwszego rzadu bolszewikow.Antysemityzm nie wzial sie z powietrza!

wkw1966

Akcja serialu toczy się w 1937 r.