Historia jest tak tendencyjna i obiektywna jak "newsy" w gazecie wyborczej ... Mamy tutaj wszystko to co oferuje zlewaczały do szpiku NETFLIX , czyli "eskimosów" , lgbt i komunistów ... no i NAJGORSZYCH z NAJGORSZYCH czyli "NARODOWCÓW" ... BZDURY ja tego GÓWNA NIE KUPUJĘ I OMIJAM SZEROKIM ŁUKIEM !
no sory, ale serial jest na podstawie (genialnej) ksiazki, to czego oczekiwales? trzeba wiedziec co sie oglada xD
Genialnej ? Na szczęście mamy diametralnie inne gusta i spojrzenie na sztukę ... Genialny to był Peaky Blinders a nie wypociny "autora" , który zna Warszawę przez pryzmat kawiarni z sojowym latte
Żenada
7,8/10 na lubimy czytac (ponad 8 tys ocen), pozytywne opinie krytyków, ksiazka ekstra, ale tak - porusza niewygodne dla niektorych fakty (jak np Bereza Kartuska) wiec takim zakutym nacjonalistycznym łbom jak twoj jest nie w smak. elo.
Eli. Na lubimy czytać Bonda i Mróz też mają super opinie, a wiemy, ze piszą guwna. To zaden wyznacznik. Sądząc po serialiku ksiązka jest meganudna, więc skończ te spazmy
dla mnie serial jest nudny, wymiekłem po 4 odcinkach, a ksiazka genialna (w sumie to nie spotkałem sie jeszcze z przypadkiem zeby film byl lepszy od ksiazki, co najwyzej moze dorownac), wiec te swoje projekcje o spazmach mozesz kierowac pod innym adresem,
Peaky Blinders genialny ? Mnie znudził drugi sezon . Zakazane imperium o wiele lepsze .