Dla mało wyrobionych kinomanów film moze wydawać się cieżkawy,akcja rozwlekła,ale właśnie wchodząc w ten świat człowiek moze go smakować,zrozumieć,że ogląda film inny niz wszystkie,że nie ma tu tej amerykańskiej logi filmowej,że punkt A musi prowadzić do punktu B,że wszystko jest względne i nie zawsze musi podporządkować się rozumowi.
poprawiles mi samopoczucie z tym że krolestwo jest dla inteligentnyh;] bo kilku znajomych zjechalo królestwo a ja jestem swierzo po seansie ostatniej czesci i dlamnie film jest genialny!! faktycznie calkowicie rozni sie od amerykanskiej wersji i to jest chyba jego najwiekszym plusem... wiele rzeczy zaskakuje czasami smieszy albo przestrasza. horror naprawde "inny" i napewno warty polecenia. jedyny minus jak dlamnie to zakonczenie. w sumie niebylo złe, a nawet bylo ok ale niespodobalo mi sie to ze teraz musze obejzec drugą czesc;/ ogolnie "Królestwo" 9/10
fascynujące jest to, że w Królestwie łączą się i plączą wszystkie chyba gatunki filmowe-jest horror, i to chyba najbardziej wysuwa się na pierwszy plan, jest i kryminał(operacja Mony i co z niej wynikło...), romans, film psychologiczny, sensacyjny.... Serial nie z tej ziemi!;)
mój ulubiony serial!
Horror to tutaj tylko ~2% całości :)
To telenowela - to nienajlepsze słowo, ale jedyne które przychodzi mi do głowy...
Najlepszy serial jaki widziałem! 9/10...