Za 10-15 jak sie oblatasz w filmach i wyrosniesz z tego co oglqdasz to przypomnisz sobie Krolestwo ;)
Okropne i nie wiadomo po co jest recenzowanie czegoś przez dzieciaki, które myślą że szybkie łącze lub Dvd z kiosku wystarcza do bycia osobą wiedząca coś o kinie, lub co gorsza mającą coś sensownego (nie cokolwiek ale SENSOWNEGO ) do powiedzenia. Tym nie mniej życzę abyś kiedyś obejrzała ponownie całość (przegapiłem pierwszą część dwa razy) i się zachwyciła, cóż w tv nie leci.
Kiedyś puszczali Królestwo na TVP Regionalnej aka WOT 51 aka TVP 3 o nieludzkiej godzinie w środy podczas gdy ja miałem wstać na ósmą.
Pozdrawiam cię jednak z wyrazami zachęty do większej pokory wobec samej siebie i przede wszystkim tego czego jeszcze nie rozumiesz.
serial fenomenalny, nie czaje tego ze komus moze sie nie podobac. Tez ogladalam go w tvp3 bylo to z 5lat temu teraz nawet na torrentach w okrojonej wersji i niekompletne...dobre kino!
ehhhhh obejżałabym całą serie i II ale nie da rady
Nie wiem, czy przypadkiem nie w okrojonej wersji, ale nie wydaje mi się, bo jeden odcinek trwa z reguły godzinę i kilkanaście minut, ale ogólnie jest do obejrzenia na kinomaniak - ja właśnie skończyłam ostatni odcinek i jestem zachwycona. :) Widzę, że post pisałaś już dawno, ale nie wiem czy natknęlaś się na to w sieci, więc odpowiadam.
Nie wiadomo o co chodzi...? No cóż, nie każdy może zrozumieć dobre kino i dlatego takie filmy jak "Królestwo" są wyjątkowe. O to chodzi!
A Ty może kiedyś dorośniesz do tego i zrozumiesz, czego i ja Ci życzę.
Jeśli chcesz zobaczyć coś naprawdę obrzydliwego i nudnego, proponuje spojrzeć w lustro. Pozdrawiam serdecznie.
wiadomo o co chodiz tylko trzeba byc choc troche inteligentnym, mowie o wyzszej od przecietnej iq 80 :D
rewelacyjny, wielowątkowy, genialny i jeszcze przy tym po prostu wciągający!!!
film jest świetny z klimatem nie to co dzisiejsza chała zalewająca kina. Królestwo to prawdziwy horror, który
wciąga i naprawdę potrafi wystraszyć. A jak nie wiesz o co chodzi to sobie opisy poczytaj i nie pisz bzdur :P
Hmm... O gustach się nie dyskutuje. Dla niektórych "Królestwo" rzeczywiście może byc nudne i obrzydliwe, nie wszyscy też rozumieją ocb... Fakt, że znam wielu ludzi, którzy naprawdę znają się na kinie i są "Królestwem" zachwyceni. Wystarczy załapac ten klimat, "wejśc" w ten świat... Ale pokolenie "Zmierzchu" tego nie zrozumie...
"pokolenie >Zmierzchu<" - cholernie trafne określenie! Jeśli zaś o sam serial chodzi, to jest fantastyczny. Jego fenomen jest trudny do opisania, uchwycenia, ale to typowy 'hate it or love it'. Szkoda, że trzeciej serii nie będzie...
Arcydzielo chyba nr1 jezeli mial bym robic jakis filmowy ranking. Widzialem "Krolestwo 1 i 2 " 2x z czego za pierwszym razem bylem w kinie moze dlatego film ten wywarł na mnie takie wrazenie. Jezeli lubisz kino Larsa to gwarantuje ci swietna zabawe w jego Krolestwie.
wiele bym dała, żeby móc to w kinie obejrzeć... normalnie sikałabym na przemian ze śmiechu i ze strachu!! ;)
To się towarzystwo oburzyło. No co, dziewczynie się nie spodobał, bywa...
Królestwo jest serialem nietuzinkowym, jednak czy na pewno genialnym?
Cenię go za świetny humor, specyficzny i trafiający do określonego widza (nie dodawajmy sobie zbyt wiele inteligencji, trochę skromności:)). Oglądając ostatni odcinek prawie spadłam z krzesła. Jednak mam świadomość tego, że to nie serial dla wszystkich.
Komentarz "Jeśli chcesz zobaczyć coś naprawdę obrzydliwego i nudnego, proponuje spojrzeć w lustro. Pozdrawiam serdecznie. " - no bez jaj. Fani serialu kontra zniesmaczony widz.
Jestem wieeelkim fanem Królestwa, ale to fakt. To nie serial dla wszystkich - co bynajmniej nie oznacza, że jak nie lubisz Królestwa jesteś automatycznie kretynem. Ot, po prostu specyficzny klimat i forma realizacji, która nie każdemu musi się spodobać. Osobiście za pierwszym razem też nie byłem zachwycony, ale z każdym kolejnym robi na mnie większe wrażenie. Obecnie całość obejrzałem już chyba z 7 razy w tym raz w kinie :-) Coś wspaniałego!
Królestwo specyficzne jak i lars v. t.
według mnie ten serial to z lekka porąbany geniusz :)
duchy diabły i życiowe rozterki personelu szpitala poprostu mieszanka wybuchowa :)
''Tylko dla fanów i dla ludzi lubiących dobre kino''
tak powinno być napisane na plakacie a reszta jak nie lubi to niech nie ogląda i problem z głowy ,pozdrawiam :P
Strach,lęk i niedopowiedzenie. Metafizyka ukryta pod płaszczykiem normalności i codziennego życia.Jedyny serial w którym od początku do końca nie jesteś w stanie przewidzieć zdarzeń które nastąpią po sobie. To według mnie powoduje ,że ten film jest czymś niesamowitym. Wielkie kino dla wymagającego widza !
Nie jestem pewna, czy zaliczam się już do grona fanów von Triera, do ludzi ceniących dobre kino, wymagających etc etc - Riget mi się po prostu niesamowicie podoba! Niepowtarzalne uczucia podczas oglądania, choć np Mój ocenia serial bardzo średnio. Wynika z tego, że może się podobać nawet z punktu widzenia laika, choć też trzeba lubić specyficzne wizje. (:
Nie dziwie sie, ze uwazasz Krolestwo za obrzydliwy i nudny film, nie dziwie sie, ze go nie zrozumialas, skoro Twoje najwyzej oceniane filmy to: Jak Stracic Chlopaka W 10 Dni, Szkola Uwodzenia czy To Wlasnie Milosc...
Ale rzeczywiscie, jak tu ktos slusznie zauwazyl, o gustach sie nie dyskutuje!