PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=629}

Królestwo

Riget
1994
8,0 10 tys. ocen
8,0 10 1 10310
7,8 13 krytyków
Królestwo
powrót do forum serialu Królestwo

obrzydliwy, nudny i nie wiadomo o co chodzi.

ocenił(a) serial na 9
iwussiak

Za 10-15 jak sie oblatasz w filmach i wyrosniesz z tego co oglqdasz to przypomnisz sobie Krolestwo ;)

ocenił(a) serial na 9
iwussiak

Okropne i nie wiadomo po co jest recenzowanie czegoś przez dzieciaki, które myślą że szybkie łącze lub Dvd z kiosku wystarcza do bycia osobą wiedząca coś o kinie, lub co gorsza mającą coś sensownego (nie cokolwiek ale SENSOWNEGO ) do powiedzenia. Tym nie mniej życzę abyś kiedyś obejrzała ponownie całość (przegapiłem pierwszą część dwa razy) i się zachwyciła, cóż w tv nie leci.
Kiedyś puszczali Królestwo na TVP Regionalnej aka WOT 51 aka TVP 3 o nieludzkiej godzinie w środy podczas gdy ja miałem wstać na ósmą.
Pozdrawiam cię jednak z wyrazami zachęty do większej pokory wobec samej siebie i przede wszystkim tego czego jeszcze nie rozumiesz.

ocenił(a) serial na 9
cyncynat

serial fenomenalny, nie czaje tego ze komus moze sie nie podobac. Tez ogladalam go w tvp3 bylo to z 5lat temu teraz nawet na torrentach w okrojonej wersji i niekompletne...dobre kino!
ehhhhh obejżałabym całą serie i II ale nie da rady

ocenił(a) serial na 9
Kinjaw

Nie wiem, czy przypadkiem nie w okrojonej wersji, ale nie wydaje mi się, bo jeden odcinek trwa z reguły godzinę i kilkanaście minut, ale ogólnie jest do obejrzenia na kinomaniak - ja właśnie skończyłam ostatni odcinek i jestem zachwycona. :) Widzę, że post pisałaś już dawno, ale nie wiem czy natknęlaś się na to w sieci, więc odpowiadam.

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

Nie wiadomo o co chodzi...? No cóż, nie każdy może zrozumieć dobre kino i dlatego takie filmy jak "Królestwo" są wyjątkowe. O to chodzi!
A Ty może kiedyś dorośniesz do tego i zrozumiesz, czego i ja Ci życzę.

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

Jeśli chcesz zobaczyć coś naprawdę obrzydliwego i nudnego, proponuje spojrzeć w lustro. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

wiadomo o co chodiz tylko trzeba byc choc troche inteligentnym, mowie o wyzszej od przecietnej iq 80 :D

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

rewelacyjny, wielowątkowy, genialny i jeszcze przy tym po prostu wciągający!!!

iwussiak

film jest świetny z klimatem nie to co dzisiejsza chała zalewająca kina. Królestwo to prawdziwy horror, który
wciąga i naprawdę potrafi wystraszyć. A jak nie wiesz o co chodzi to sobie opisy poczytaj i nie pisz bzdur :P

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

Hmm... O gustach się nie dyskutuje. Dla niektórych "Królestwo" rzeczywiście może byc nudne i obrzydliwe, nie wszyscy też rozumieją ocb... Fakt, że znam wielu ludzi, którzy naprawdę znają się na kinie i są "Królestwem" zachwyceni. Wystarczy załapac ten klimat, "wejśc" w ten świat... Ale pokolenie "Zmierzchu" tego nie zrozumie...

ocenił(a) serial na 9
lil_lady_a

"pokolenie >Zmierzchu<" - cholernie trafne określenie! Jeśli zaś o sam serial chodzi, to jest fantastyczny. Jego fenomen jest trudny do opisania, uchwycenia, ale to typowy 'hate it or love it'. Szkoda, że trzeciej serii nie będzie...

lil_lady_a

nie jestem pokoleniem Zmierzchu,który uważam za bzdet..a ten serial także.

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

Arcydzielo chyba nr1 jezeli mial bym robic jakis filmowy ranking. Widzialem "Krolestwo 1 i 2 " 2x z czego za pierwszym razem bylem w kinie moze dlatego film ten wywarł na mnie takie wrazenie. Jezeli lubisz kino Larsa to gwarantuje ci swietna zabawe w jego Krolestwie.

ocenił(a) serial na 10
thembiec

wiele bym dała, żeby móc to w kinie obejrzeć... normalnie sikałabym na przemian ze śmiechu i ze strachu!! ;)

ocenił(a) serial na 7
iwussiak

To się towarzystwo oburzyło. No co, dziewczynie się nie spodobał, bywa...
Królestwo jest serialem nietuzinkowym, jednak czy na pewno genialnym?
Cenię go za świetny humor, specyficzny i trafiający do określonego widza (nie dodawajmy sobie zbyt wiele inteligencji, trochę skromności:)). Oglądając ostatni odcinek prawie spadłam z krzesła. Jednak mam świadomość tego, że to nie serial dla wszystkich.

Komentarz "Jeśli chcesz zobaczyć coś naprawdę obrzydliwego i nudnego, proponuje spojrzeć w lustro. Pozdrawiam serdecznie. " - no bez jaj. Fani serialu kontra zniesmaczony widz.

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

Jestem wieeelkim fanem Królestwa, ale to fakt. To nie serial dla wszystkich - co bynajmniej nie oznacza, że jak nie lubisz Królestwa jesteś automatycznie kretynem. Ot, po prostu specyficzny klimat i forma realizacji, która nie każdemu musi się spodobać. Osobiście za pierwszym razem też nie byłem zachwycony, ale z każdym kolejnym robi na mnie większe wrażenie. Obecnie całość obejrzałem już chyba z 7 razy w tym raz w kinie :-) Coś wspaniałego!

IMQ

Królestwo specyficzne jak i lars v. t.
według mnie ten serial to z lekka porąbany geniusz :)
duchy diabły i życiowe rozterki personelu szpitala poprostu mieszanka wybuchowa :)
''Tylko dla fanów i dla ludzi lubiących dobre kino''
tak powinno być napisane na plakacie a reszta jak nie lubi to niech nie ogląda i problem z głowy ,pozdrawiam :P

ocenił(a) serial na 10
QsobiX

Strach,lęk i niedopowiedzenie. Metafizyka ukryta pod płaszczykiem normalności i codziennego życia.Jedyny serial w którym od początku do końca nie jesteś w stanie przewidzieć zdarzeń które nastąpią po sobie. To według mnie powoduje ,że ten film jest czymś niesamowitym. Wielkie kino dla wymagającego widza !

QsobiX

Nie jestem pewna, czy zaliczam się już do grona fanów von Triera, do ludzi ceniących dobre kino, wymagających etc etc - Riget mi się po prostu niesamowicie podoba! Niepowtarzalne uczucia podczas oglądania, choć np Mój ocenia serial bardzo średnio. Wynika z tego, że może się podobać nawet z punktu widzenia laika, choć też trzeba lubić specyficzne wizje. (:

ocenił(a) serial na 10
iwussiak

Nie dziwie sie, ze uwazasz Krolestwo za obrzydliwy i nudny film, nie dziwie sie, ze go nie zrozumialas, skoro Twoje najwyzej oceniane filmy to: Jak Stracic Chlopaka W 10 Dni, Szkola Uwodzenia czy To Wlasnie Milosc...

Ale rzeczywiscie, jak tu ktos slusznie zauwazyl, o gustach sie nie dyskutuje!