wiedomo moze cos na temat kontynuacji, czytalam gdzies ze lars zamierzal dorobic zakonczenie a potem cala sprawa ucichla, moze wieci cos na ten temat??
pozd
Ja mam pytanie: czy ktoś może posiada "Królestwo" i "Królestwo II" na kompie albo w ogóle gdziekolwiek? bardzo chciałabym mieć to u siebie, ale niestety mieszkam w akademiku, gdzie nie mogę korzystać z p2p. Byłabym skłonna wysłać temu komuś płytki z kopertą zwrotną, znaczkiem itd. Jakby ktoś reflektował na zrobienie dobrego uczynku, to podaję maila: aaimona@o2.pl
Z góry dzięki za odzew:) Królestwo rulez;)
ja odnośnie kontynuacji. rzeczywiście von trier przymierzał się do zrobienia trzeciej części, ale słyszałem, że dwoje aktorów odtwarzajacych znaczące role (pani Drusse i Helmer) zmarło. bez nich kontynuacja nie miałaby sensu, więc wątpię, abyśmy się doczekali dalszego ciągu. szkoda.
Prawda jest taka, że w dzisiejszych czasach możnaby sztucznie ożywić tych aktorów bez problemu za pomocą komputerów - wykorzystać zdjęcia archiwalne i coś z tym zrobić. Na pewno nie jest to rzecz niewykonalna. Ale szczerze mówiąc, to wątpię, żeby Lars von Trier się za to zabrał ponownie. Jakby nie patrzeć, od nakręcenia drugiej części minęło już osiem lat. Aktorzy się starzeją... Wielka szkoda, że nie robili tych części rok po roku. Wtedy problemu by nie było. A tak, pozostaje nam seria bez zakończenia...