PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1270
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc

Rozmowa o Królowej

ocenił(a) serial na 9

Po obejrzeniu pierwszego odcinka mogę jedynie powiedzieć WOOOOOOOOOW.
Mega odcinek, dawno mi się tak początek nie spodobał jak tutaj. Mam nadzieje że
poziom będzie utrzymany przez całą telenowele :)
A jak się wam podobał? :)

ocenił(a) serial na 7
p_o_n_

Mi też bardzo spodobał się pierwszy odcinek i też mam nadzieje że tak zostanie do końca . Ostatnio nie puścili żadnej ciekawej telenoweli . Ta zapowiada się na coś ciekawego .

ocenił(a) serial na 10
malga927

Ja jestem pozytywnie zaskoczona, trzymam się swojego zdania_ telemundo pod względem akcji bije Televise...
Mam nadzieje, że wątki na forum z biegiem odcinków będą się rozwijać.

ocenił(a) serial na 9
ewelina84

Zgadzam się w 100% że Telemundo ma dużo akcji i jest mniej surrealistyczny niż Televisia.
Oby wątki się rozwijały ;)

p_o_n_

Jak na razie może być, akcja szybko się dzieje.

jagodajulia

Telka świetnie się zapowiada akcja bardzo szybko się toczy no i klimat TM super.

p_o_n_

Mi się kompletnie nie podoba. Wszystko takie na silę, sztuczne i przewidywalne ale to tylko moje zdanie:)

alis_

Wierz mi, że przymiotnik: ''przewidywalny'', to ostatnie określenie jakie według mnie można użyć w stosunku do tego serialu ;) Stanowczo nie jest przewidywalny xd

klaudia1300

widocznie ja jestem wróżką;D albo za dużo telek się naoglądałam, że na jedno kopyto już to wszystko widzę:) tak czy siak życzę miłego oglądania;)

alis_

Dziękuję bardzo, ale tak się składa, że tę telenowelę widziałam już całą w oryginale i wiem jak się kończy. Dlatego napisałam, że nie jest przewidywalna ;) No i raczej nie zamierzam oglądać drugi raz, szczególnie, że polski lektor i tłumaczenie psują całą zabawę ;D

ocenił(a) serial na 8
klaudia1300

Zgadzam na się 100% z Klaudią do tej Teli nie można na pewno użyć słowa "Przewidywalna" ;)

klaudia1300

nieprzewidywalny....hehe...szczegolnie jak mowia na glos to co teraz mysla

p_o_n_

Według mnie trochę ,,przedobrzyli" z tym kompletnym pomieszaniem akcji z 2006 i 2014 roku. Już przy drugim odcinku czuję, że jest mi wszystko jedno, co się stanie dalej.

p_o_n_

Ja uważam, że serial jest świetny.

ocenił(a) serial na 10
marry222

Jest to jedyna telenowela, gdzie nie obejrzę zakończenia, zawsze tak mam że lecę na yt żeby sobie obejrzeć ostatni odcinek, teraz jednak chcę się troche zaskoczyć. Ale mam pewne obawy...mianowicie, boje się, że skończy sie podobnie do "Meandry miłości" kto oglądał to wie jak się skończył tamten serial.Po prostu cos mi się wydaje, że ten upadek Reiny ze schodów nie był bez znaczenia dla ogólnej fabuły...Mam nadzieję że się mylę.

ocenił(a) serial na 10
ewelina84

Znacie może piosenkę, która jest puszczana kiedy Reina jest z Nicolasem ??

sandia23

Eugenio Siller ft. Syko || Te Esperaré
(słucham jest od trzech dni :D i pewnie zaraz mi się znudzi :( )

ocenił(a) serial na 10
jagodajulia

Dzięki, uwielbiam tą piosenkę a telka coraz bardziej zaczyna mi się podobać :) szkoda tylko, że emisja o takiej porze kiedy większość ludzi jest w pracy albo w szkole :(

sandia23

Nie ma za co ;)
Mi na razie też się podoba ta telka. Godzina taka średnia, ale na Pulsie 2 jest o 23:30, a od stycznia ma być o 21:30 ;)

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Też się zastanawiałam co to za piosenka, dzięki :) Miałam przerwę w takich klimatach więc pewnie trochę sobie u mnie poleci :D

jagodajulia

haha mam to samo, będę słuchać do tzw. "rzygu" :D

girl_with_tattoo

ja już ją znam na pamięć :D

girl_with_tattoo

Dokładnie :D

ocenił(a) serial na 9
p_o_n_

Mnie również ten serial się podoba. Jest w nim trochę czegoś innego, niż w innych telenowelach. Może to dzięki temu wątkowi z CIA. Główna aktorka - Reina, moim zdanie zarąbista. Jest strasznie ładna. Główny bohater...hmm, to jest przystojny aktor, ale w tym serialu ma według mnie beznadziejne włosy !!! Mogliby mu je obciąć. Wszyscy aktorzy w tej telenoweli są wy fryzowani, a główny trochę słabo ! Jak uważacie ???

ocenił(a) serial na 9
edyta160196

Ścieżka dźwiękowa bardzo fajna.

edyta160196

Mi też się telka bardzo podoba. I uważam, że Reina jest śliczna i wg mnie aktorka spisuje się świetnie w swojej roli. A co do Javiera... Jego włosy mi się strasznie nie podobają. Albo on lubi te swoje włosy, albo nie wiem, czym się kierowali scenarzyści. Czasami Javier mnie wkurza, ale jak ma wspólne scenki z Reiną to go uwielbiam. Wkurza mnie, gdy chce wszystko wiedzieć o Reinie, a sam nie jest do końca z nią szczery. Po tych wszystkich odcinkach utwierdzam się w przekonaniu, że Siller nie jest w moim typie i wg mnie jest, aż za bardzo napakowany ( zastanawiam się, czy to siłownia, czy implanty lol).

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Dokładnie!! to, że Javier dużo wie i mało mówi Reinie, a od niej wymaga pełnej szczerości, jest beznadziejne !
Ja jeszcze zauważyłam, że jak ją zostawia samą ( kiedy ona chce żeby został ) i leci szukać zabójców - po to by ją chronić, to prawie zawsze WŁAŚNIE WTEDY próbują jej coś zrobić. To już lepiej, żeby jej nie odstępował na krok ! nooo to takie moje małe spostrzeżenie i MAŁO ważne.
Zgadzam się co do Reiny, jest super. Gra tak...hmm.. no nie wiem - emocjonalnie, prawdziwie, całą sobą...??? - nie wiem jak to określić. Moim zdaniem idealnie pokazuje tą WIELKĄ miłość do Javiera !!!
On też spoko, bo ją ciągle ratuje. Ale to, że prawie zawsze on jest szybszy od całego CIA, to jest trochę naciągane !
I WŁOSY MA OKROPNE !!! :-P

edyta160196

Też to zauważyłam i stwierdziłam, ale stwierdziłam, że gdyby był zawsze to wtedy telka nie miałaby takich zwrotów akcji hehe
Dokładnie : całą sb i ja też widzę tę wielką miłość do Javiera. A jak płacze to czuję ten jej ból i to zagubienie.
Mi też się podoba, że ją ratuje, ale czasem przesadzają, że zawsze wszystkich ubiega i jest pierwszy, bo to jednak za bardzo wyidealizowane.
Włosy są straszne! :P
A co do fajnych scenek to podobała mi się ta, w której Javier mówi (krzyczy) do Smith, że nie chce, aby odchodziła z pracy. I zastanawiam się, czy on wie, że ta jest jego matką (nie pisz mi spoilera, to tylko moje dywagacje). Na końcu powiedział: mamo, ale nie wiem, czy zna prawdę.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Nie pamiętam tej sceny.. Ala Smith spoko. Podoba mi się ta postać. A przy którym jesteś odcinku ? Oglądasz te polskie w TV, czy oryginały w necie ? Bo ja jak zwykle nie wytrzymałam i obejrzałam do końca, "trochę po łebkach" :-( . Ale dalej będe śledzić telke ( po polsku ) !!
Sceny Reiny i Javiera, nie tylko "łóżkowe", są naprawde fajne ! Momenty z Clarą, znakomite - dream family...

edyta160196

Ta scenka była w dzisiejszym odcinku, gdy Bolivar powiedział Smith, że Supremo odebrał jej sprawę, a Smith ot tak od razu odeszła.
Ja jestem na tych polskich na pulsie, ale nie wiem który odcinek chyba coś koło 50, może 45. Powstrzymuje się od oglądania w necie, bo po nocach bym nie spała tylko oglądała, a i tak już dwie inne telki oglądam (nie wspominając o 3 innych serialach).
Tak, zgadzam się. Ostatnio była taka scenka, gdy Reina poprosiła Javiera, aby zaopiekował się jej córką, gdy coś jej się stanie, albo ta pójdzie do więzienia, a on jej to obiecał i na końcu powiedział, że chciałby, aby Clara była jego córką. I też mi się podobała scenka jak razem rysowali smoka, albo pierwsze spotkanie Javiera i Clary, gdy jej pomagała narysować zwierzątko ;)

jagodajulia

Mam takie pytanie piszesz tutaj o scence w której Javier mówi do Smith aby nie odchodziła z pracy, który to był odcinek? Z góry dzięki za pomoc.

fantometka

To było tak dawno, że ja już nie pamięta, co to była za scenka, a odcinek był coś koło 45/46.

jagodajulia

Wielkie dzięki :)

ocenił(a) serial na 9
edyta160196

http://1.bp.blogspot.com/-eiRmR-DHwjg/UWVpbwXSdSI/AAAAAAAACi4/Zru2rX_LBgw/s1600/ Eugenio+Siller+Una4).jpg

http://s2.uploads.ru/oqU9D.jpg

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.famososexpress.com.mx/sites/defaul t/files/eugenio_siller_1.jpg&imgrefurl=http://www.famososexpress.com.mx/chismes/ feliz-cumpleanos-eugenio-siller&h=674&w=630&tbnid=JoHkeBnd7Yo3rM:&zoom=1&docid=L bwVM9d1yJgmYM&ei=U0nmVILJFMWvPJbBgJAE&tbm=isch&ved=0CEUQMygfMB8

edyta160196

Na tych fotkach wygląda jak człowiek. Dlaczego takiej krótszej fryzury nie miał w RDC...

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

WŁAŚNIE !!! Dla mnie on też nie jest jakoś super przystojny, ale myślę, że gdyby mu fryzure zmienili, byłby o wiele fajniejszy i wyższy optycznie !!

edyta160196

Też tak sądzę.

ocenił(a) serial na 9
jagodajulia

Kurde nie ma to jak rozmowa o włosach aktora haha... za bardzo się nakręciłam.
Podsumowując : telenowela naprawdę spoko, pełna akcji. Postacie świetne ( oprócz tych złych.. no ale bez niech nie byłaby to telenowela ).