PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=684872}

Królowa serc

Reina de Corazones
2014 -
8,0 1,3 tys. ocen
8,0 10 1 1269
Królowa serc
powrót do forum serialu Królowa serc

język

ocenił(a) serial na 9

Jeśli dobrze rozumiem to akcja toczy się w USA.
Mówią po hiszpańsku, a czasami wkręca im się angielski - nie ogarniam?

maku_slimaku

To telenowela, tego nie ogarniesz :D

ocenił(a) serial na 8
maku_slimaku

Tak, akcja tego serialu toczy się w USA, głównie w Las Vegas, ale serial jest meksykański, więc dialogi są po hiszpańsku. Z tego co zauważyłem to angielskiego pojawia się tam bardzo niewiele.

Ramiro_29

Dokładnie! Mimo iż akcja toczy się w USA, głównie w Las Vegas serial jest meksykański i każda telenowela meksykańska musi być po hiszpańsku. Czytałam nawet, że język telenowelowy ma jakieś swoje kryteria. Muszą aktorzy mówić w określonym akcencie i tak dalej ;))) Akcja może być w USA lub gdziekolwiek indziej, bądź w Meksyku ale zawsze po hiszpańsku ;))) Mi to odpowiada, bo ja wolę hiszpański od angielskiego tak jakoś ;D Co do słówek po angielsku słabość do nich miała Carmen - macocha Reiny. Ona kaleczyła angielski ;))))

ocenił(a) serial na 9
reinadecorazones_2015

jasne, że telenowele po hiszpańsku są o wiele lepsze!!
zastanawiałam się tylko nad tymi wstawkami - czy tylko ja je zauważam i mnie drażnią? ;)

ocenił(a) serial na 8
maku_slimaku

Masz na myśli takie wstawiane przerywniki do seriali? Mnie też to drażni w niektórych serialach, ale w Królowej serc akurat nie. :)

maku_slimaku

Kocham język hiszpański ;))) To moim zdaniem jeden z najpiękniejszych języków na świecie ;))) Chciałabym się nauczyć hiszpańskiego ;D Hmm, ja jestem na maksa zakochana w "RdC", więc chyba nawet nie zauważam ich ;D Chociaż przypuszczam, że gdyby mnie coś denerwowało, na pewno bym zwróciła na to uwagę ;)))

ocenił(a) serial na 8
reinadecorazones_2015

To jest jasne, że każda telenowela meksykańska, czy w ogóle latynoamerykańska musi być w języku hiszpańskim niezależnie od tego, w jakim kraju miałaby swoją akcję. Mnie też to odpowiada i też o wiele bardziej wolę hiszpański od angielskiego. :) Tak, to Carmen próbowała coś tam mówić po angielsku, ale coś nie za bardzo jej to wychodziło. :)

Ramiro_29

To prawda ;))) Każdy fan/ka telenowel na pewno o tym wie ;))) Moim zdaniem hiszpański jest najpiękniejszym językiem ;))) Podoba mi się o wiele bardziej od języka angielskiego ;))) Carmen próbowała mówić po angielsku, ale słabo jej szło ;D Fałszywy Octavio czasem też napomknął coś po angielsku, ale w ich wykonaniu angielski był bardzo komiczny ;)))

ocenił(a) serial na 9
reinadecorazones_2015

i denerwujący!! ;)
i po co kombinować? o wiele lepiej zostać przy klasyce ;)

ocenił(a) serial na 8
maku_slimaku

Zgadzam się, bez sensu tak kombinować i najlepiej zostać przy klasyce. :)

maku_slimaku

Zgadzam się z Wami całkowicie ;))) Nie ma sensu komplikować niczego, a lepiej pozostać przy klasyce, ponieważ hiszpański się o niebiosa lepiej słyszy niż angielski ;))) Carmen i fałszywy Octavio próbowali coś po angielsku mówić, ale ja odbierałam zawsze ich wypowiedzi po angielsku w tak komiczny sposób, że nieźle przy nich śmiałam ;))) To chyba było zamierzone (ten komiczny sposób ich wypowiedzi), a co do innych wstawek ich jak najmniej ;))) bo przyznam szczerze mnie każde słowo po angielsku denerwuje :D W ogóle mam niechęć do tegoż języka, a pal licho wie czemu :P

ocenił(a) serial na 8
reinadecorazones_2015

No właśnie. ;) Mnie również hiszpański o wiele bardziej podoba się od angielskiego. :) To prawda, ten angielski w wykonaniu Carmen czy fałszywego Octavia był komiczny. :)