Dziwię się Wam, żeście tacy zachwyceni. Ja nie mogę na to patrzeć. Aktorzy kiepsko podobierani do ról, sztuczna gra większości. Tak jakby bawili się w tych gangsterów. Może i fabuła była by spoko ale przez tę grę aktorów nie da się tego oglądać. Nie są przekonujący, wiarygodni po prostu. REżyser i ekipa byli po prostu strasznie podnieceni że kręcą taki serial i wyszło przez to sztucznie. Ja nie wiem, czy w tym kraju nie można nakręcic zajebistego, wiarygodnego serialu kryminalnego??Dużo scen nudnych przeciąganych. Chciałam dać temu serialowi szanse, ale mi na to nie pozwolił. Jak oglądam serial to muszę w to, co się tam dzieje uwierzyć!! Im nie wierzę.
Wolę oglądać coś, co wykracza poza 'moją rzeczywistość' niż oglądać życie,problemy i zdarzenia innych ludzi jakbym nie miał własnych kłopotów i spraw na głowie. Idź, oglądać M jak miłość barwy szczęścia lub na wspólnej.
Zdruzgotałeś mnie tą wypowiedzią. Do kompletu Na wspólnej, i m jak milosc pasujecie wlasnie wy, fani krwi z krwi. Nie mam wiecej pytan. Dojrzej, albo obejrzyj w zyciu troche wiecej filmow to moze kiedys zrozumiesz roznice.
Jedyne polskie seriale jakie oglądałem całe - Londończycy oraz Oficer/owie. Poza tym do zniesienia jest jedynie pierwsza miłość i oczywiście nie pomijając o niezawodnych miodowe lata. Od reszty chce się rzygać. Krew z krwi - nie oglądałem, może ruszę kiedyś.
:0 Myslałam że skoro podniosłeś taki raban to oglądałeś Krew z krwi. Poza tym mówię tu raczej o serialach kryminalnych polskich, bo w pozostałych gatunkach trudno dziś o coś dobrego, a wręcz nic dobrego nie ma!! Stare produkcje to co innego. Jeśli zaś idzie o kryminał spróbuj Pitbulla. Dla mnie najlpeszy w tym gatunku. Tyle.
Wypraszam sobie. "Odwróceni" to dobry serial i gra w nim świetnie Więckiewicz ! nawet Żmijewski jest niezły jak na siebie :P
serial - obie produkcje tvn z czego odwórecni - moim zdaniem byli nieźli ze świetnie
grającą obsadą, a nietykalni to jakaś pomyłka. Nietykalni film to arcydzieło
heh wystarczy przejrzeć profil i zobaczyć jakie oceny wystawiasz filmom... skoro 5 mają u Cb 'Nietykalni', a 9 Łowca androidów czy 8 Switch: Trudno być kobietą to wszystko wyjaśnia. W tamte fabuły to dopiero ciężko uwierzyć, a co do aktorów to akurat w tym serialu są dobrani bardzo dobrze, ciężko mi znaleźć na polskiej scenie bardziej odpowiednich.
Mało jeszcze chłopcze widać filmów widziałeś w swoim życiu. Powierzchownie patrzysz.
Typowa odpowiedź małostkowej osoby. Zero argumentów, tylko zarzut i obraza. Nie dyskutuję z takimi osobami.
Dzieki. Bo własnie to chcialam usłyszec, żeby nie musiec juz wymieniac zdan z ciemnogrodem. Walczę z nim całe życie i wiem że to nie ma sensu. Dlaetego ułatwiłeś sprawę. Miałam zamiar nie dyskutować, cokolwiek byś nie odpowiedział, ale właściwie nie oczekiwałam niespodzianek. Na szczęście jest jeszcze kilka osób acz nie wiele, którzy wiedzą o co chodzi...
O, widzę kolejna "inteligencja". Jak już to wspomniał Tomash_fw, mało konkretów tylko owijanie w bawełnę. Messalina - pisanie złożonych zdań i używanie w nich zawiłych sformułowań i słów nie zmienia faktu, że to co piszesz pozbawione jest sensu. Takie gadanie "od pola". Tomash_fw zniszczył cię jedną odpowiedzią. Weź to pod uwagę zanim następnym razem się nad kimś wywyższysz, albo kogoś obrazisz bo ma inny pogląd. Choć oboje wiemy, że tego nie zrobisz.
Co do samej recenzji filmu zaproponowanej przez Ciebie - rozumiem, że byłaś na planie i wiesz, w jakich nastrojach byli reżyser i ekipa, skoro piszesz o ich "podnieceniu", które naciągnęło serial? A mnie np. podobała się gra aktorska, podobała się długość scen, dobór aktorów, itp. Dziwię się Tobie, żeś nie jest taka zachwycona. To jest takie przerzucanie się, rozumiesz o co chodzi? Zastanów się następny raz, zanim nazwiesz kogokolwiek ciemnogrodem.
Taka jest moja opinia na temat tego serialu. Powtarzam to co być może już wcześniej powiedziałam. Obejrzysz w życiu tyle filmów co ja to będziesz bardziej spostrzegawczy i wybredny.
Troszkę znajomości tematu by się przydało. Pokory mam sporo ale nie w momencie kiedy debatuję z laikami.
Bez urazy i jeśli nie poczuwasz się do tego co napisałam, to nie powinieneś czuć się urażony.
A, i ja nie chcę właśnie mieć potrzeby bycia na planie serialu, żeby zrozumieć jaki on miał być albo jak wyglądać i jak miał być zagrany. Oni sami mają mnie o tym przekonać, kiedy już oglądam gotowy obraz.....
Krew z Krwi to udawany teatr i błagam nie odpisuj juz na to. ZAkonczmy tę jałową dyskusję.
A, ja mimo wszystko sobie napisze.
Musisz chyba mnie czy innych wypowiadających się tutaj doskonale znać skoro wiesz, że jesteśmy lajkonikami.
Przyjmij dobrą radę Messalinko - więcej pokory, mniej tuszowania braku argumentów pięknymi słowami. Pa. :)
Dobra, słuchaj, nic nie staram się tuszować, to co mi się nie podoba!! w serialu myślę że powiedziałam, i nic nie zataiłam. Pisząc swoja opinię może się nieco uniosłam, ale to tylko ze względu na to, że boli mnie iż w Polsce kręci się tak marne seriale czy to kryminalne, czy też inne. Nasi aktorzy pod okiem dobrego, zaangażowanego reżysera potrafią dać z siebie wszystko(dramaty choćby małżeństwa Krauzów)albo przeze mnie wciąż wychwalany "Pitbull", niestety rzadko dają, bo rzadko ktokolwiek chce coś więcej z nich wyciągnąć, a i widz jak widać rzadko jest specjalnie wymagający. Kręci się seriale kryminalne takie, które właśnie tuszują prawdę, albo nie mówią jej do końca, pod płaszczykiem niby najlepszej obsady i wszelakich gagów. Nie wspomnę już o serialach obyczajowych, które wręcz cofają w rozwoju a na grę aktorską żal w ogóle zerknąć.
Szukaj, oglądaj,
Napisałeś z innego konta bo nie mogłeś się jednak powstrzymać od komentarza :D :D :D
"Czasem brak kom. to najlepszy komentarz", ale można tak sobie tłumaczyć to, że nie potrafi się już nic odpowiedzieć... nie skomentować jest łatwiej niż prowadzić dialog i polemizować.
A ja uważam ,że serial świetny Agata Kulesza genialna , szkoda tylko że dźwiękowiec kiepski dźwięk marny dlaczego w Polsce nie dba się o dźwięk w filmie i widź musi się domyślać co aktor mówi???
To są bardzo ważne szczegóły które składaja sie na film i świadcza o tym również czy dobry jest czy nie. DOBRY film, serial to właśnie dbałość o szczegóły.
messalina musisz być taka zarozumiała i krytyczna? bo obejrzałaś kilka filmów europejskich? znam sie bardzo dobrze na serialach(zdecydowanie najlepsze są hbo, są ponad konkurencją) i krew z krwi(którego właśnie pilota obejrzałem) wypadł nieźle, królem polskich oczywiście nadal pozostaje pitbull(ale tylko pierwszy sezon, kolejne są zdecydowanie gorsze)
więc następnym razem spróbuj skrytykować coś bez udowadniania wszystkim wokół że jesteś taka wyrafinowana, bo nie jesteś(8/10 za mrocznego rycerza bueh, ten film to ściera)
Pogadamy za kilka lat może. Nie skupiam się jedynie na filmie europejskim i nie uważam że tylko "przeambitne' kino jest cool. Wręcz przeciwnie szukam pereł w każdym gatunku i kraju. Krew z krwi jest słabe i nie potrafi się obronić niczym.
Poza tym w odbiorze filmu z resztą nie tylko filmu dużą rolę odgrywa rodzaj wrażliwości człowieka.
"REżyser i ekipa byli po prostu strasznie podnieceni że kręcą taki serial i wyszło przez to sztucznie"
co ty, powaznie? po prostu byles tam i zagladales im w gacie nie?
jak cos krytykujesz, dawaj argumenty konkretne, merytoryczne, a nie w stylu, " po prostu jestem znafca i pozjadalem wszystkie muzgi "
serial nie dla dzieciarni po prostu
Serial sztuczny, nieporadny jakby go kręcili amatorzy,niemal wszyscy aktorzy grają drętwo i silą się na bycie mega cool. Kulesza zagrała poniżej poziomu,a ten aktor grający jej męza to już w ogole tragedia. Tylko Łukasz Simlat jak zwykle dobry.Żuławski nie potrafi chyba seriali krecic. Skopal Pitbulla teraz knoci kolejną produkcje. A Ty sam podaj jakies merytoryczne argumenty na to, ze serial jest dobry, a nie tylko " że serial nie dla dzieciarni po prostu". Poza tym zobaczcie serial Szkarłatna wdowa, widac czym się twórcy inspirowali