7,7 29 tys. ocen
7,7 10 1 29417
6,7 10 krytyków
Krew z krwi
powrót do forum serialu Krew z krwi

bomba

ocenił(a) serial na 9

jak uważacie kto ja podłożył
mi się wydaje że to stefan bo anton nie miał by powodu

ocenił(a) serial na 8
sadzik444

stefan, albo luther, bo w ostatnim odcinku dowiadujemy się o nim ciekawych rzeczy.

ocenił(a) serial na 9
theMedicalDoctor

no ten moment z motorem i małym był intrygujący

ocenił(a) serial na 8
sadzik444

i to co zrobił z antonem. to mnie zaskoczyło. stawiam, że on współpracuje z tymi Japończykami.

ocenił(a) serial na 9
theMedicalDoctor

ja bym powiedział że to ojciec carmen kazał mu zabić Marka

ocenił(a) serial na 7
sadzik444

Dokładnie uważam tak samo. Teksty ojca Carmen, że małemu szybko minie itd., a w jednym z odcinków stwierdzenie, że przed laty jej mówił, żeby za niego nie wychodziła... Czekam na finał, ale to się nasuwa!

ocenił(a) serial na 4
theMedicalDoctor

To byli Chińczycy. Japończycy mają w głębokiej d..., przepraszam, w najgłębszym poważaniu Nasz kraj, a Yakuza ciekawsze rzeczy do roboty niż interesy w jakiejś Polsce.

sadzik444

Ja wiem kto to zrobił bo oglądałam 8 odcinek. Jak chcesz mogę ci powiedzieć chyba że chcesz dowiedzieć się w niedziele.

ocenił(a) serial na 9
Tymbarkowa_2

a poczekam do niedzieli :)

ocenił(a) serial na 4
sadzik444

Ja myślę że to Stefan podłożył bombę. Chociaż mógłby to być też Anton, bo wiadomo - jak ktoś raz ma do czynienia z mafią to nie da się tak po prostu - "okej, zrobiłeś jeden przerzut, dajemy ci spokój", ale to by było za proste.

A Luther przecież nie zabiłby córki swojego mocodawcy, a Andrzej własnej córki.

Stefan więc wydaje się najbardziej sensowny. No chyba, że zrobił mega nieoczekiwanego twista i to będzie przyjaciółka Carmen, albo mąż Marleny..

Już za parę dni finał - zobaczymy.

ocenił(a) serial na 8
sadzik444

Nasuwa mi się teoria; Ojciec Carmen współpracuje z Wiktorem i Lutherem, we 3 są przeciw Carmen. Luther zabił Marka, po ustaleniu z Wiktorem i ojcem Carmen. Stefan jest jakby... w niewłaściwym miejscu i czasie ( teoria nr. 1) lub współpracuje z wyżej wymienioną grupą ( teoria nr. 2 , wyjaśnia bombę)

ocenił(a) serial na 9
theMedicalDoctor

tak też myśle ale nie są przeciwko carmen jedynie wiktor

ocenił(a) serial na 7
sadzik444

Mylisz się ze Stefanem, tak uważam. Moja teoria jest taka, że to Anton podłożył bombę. Wiedział, że ona chce oddać towar, tym samym teoretycznie nie miał już nic do niej, ale... istniała możliwość, że Carmen wyda go Policji. Nie chciał do tego dopuścić. Zwróćcie uwagę na scenę w "oceanarium"... Anton, żegna się z Carmen mając na twarzy ból i żal (podkochuje się w niej, ona podoba mu się). Odchodzi z przekonaniem, że wydał na nią wyrok, że ona niedługo zginie od tej bomby. Nie jest świadomy co będzie dalej... Ona żegna się z nim, a na jej twarzy widzimy strach, niepewność i ulgę jednocześnie (że to już koniec). Ona wie, że on ma zaraz zginąć z rąk Luthera. Oboje mają prawdopodobnie podobne myśli i oboje nie mają pojęcia co im grozi, z tym że Carmen ma przy tym ogrom szczęścia... niestety na niekorzyść siostry.

Zastanawia mnie jednak, co Stefan kupił w tej walizce u gościa w warsztacie. Walizka była jednak zbyt płaska w porównaniu do bomby, która wybuchła.
Czekam na finał z niecierpliwością. Wszystko się wyjaśni ;-). Puki co tak to sobie ułożyłem hehehe.

ocenił(a) serial na 4
MrJUVE

Anton jest istotnie bardziej prawdopodobny - przecież żaden gangster nie pozwoliłby tak po prostu odejść kobiecie, która tyle o nim wie. I ta jego mina w oceanarium - tak jakby wiedział, że za parę minut Carmen już nie będzie na tym świecie.

Ale z drugiej strony - być może Stefan umie konstruować bomby (zresztą w internecie są instrukcje jak to robić) i kupił od tego faceta nie samą bombę ale części potrzebne do jej budowy, dlatego walizka była większa.

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Jednak Stefan. Moja teoria się nie sprawdziła. Ojciec Carmen nic nie wiedział o zabójstwie Antona, w takim razie pozostaje pytanie gdzie jest Bobrowski i narkotyki hehe? Byłem przekonany, że Luther zabił też Bobrowskiego i narkotyki ma ojciec Carmen.

ocenił(a) serial na 4
MrJUVE

No właśnie - co się stało z Lutherem? Nawet tego nie pokazali... Narkotyki też zaginęły w akcji.
Tak się zastanawiam, o czym oni chcą robić drugi sezon, skoro raczej zamknęli wszystkie wątki. Ale może tam wyjaśnią gdzie wyparowały dragi i Luther.

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Nie będzie drugiego sezonu, bo niby o czym miałby być? Może o Carmen i jej dzieciach, którzy dopływają do Hamburga, a tam czerwonym furgonem dojeżdża do nich Bobrowski. W aucie są oczywiście dragi. Wszyscy razem jadą do Londynu i tam żyją długo i szczęśliwie, codziennie ładując działkę. O wszystkim dowiadują się ci żółci z pierwszej serii (Chińczycy?!). No i zakłócają im spokój i sielskie życie hehehe.

Pamiętasz TVN-owski serial Odwróceni, na kanwie działalności Pruszkowa i Wołomina? Serial miał być tylko dodatkiem czy rozszerzeniem filmu Świadek koronny. Okazało się, że odniósł większy sukces niż sam film. Po emisji chodziły informacje o drugiej serii i co...??? Minęło 7 lat i cisza. Bo niby o czym miała by ona być? O grupie Oczki ze Szczecina, a może Carringtona ze Zgorzelca hehehe? Nie ma wątków na kolejne serie tego typu seriali.

ocenił(a) serial na 4
MrJUVE

Podzielam Twoje zdanie, ale jest problem - drugi sezon już powstaje. Nawet wiadomo jacy nowi aktorzy się pojawią. I wiadomo, że główną bohaterką nadal będzie Carmen... Nie wiem, więc jak to sobie wyobrażają, a jednak wyobrażają...

Co do Odwróconych, to w ogóle nie ma porównania - to był genialny serial, jednym z lepszych i nielicznych polskich, jakie powstały... Nawet zagraniczne telewizje go kupiły... Nie tylko serial, ale i licencję... Odwróceni byli bardzo prawdziwi, dobrze i realnie pokazywali mafię, jej okrucieństwo, hierarchię, specyfikę... i cechowali się znakomitym aktorstwem...

A Krew z Krwi to jednak tylko produkcja skopiowana, z wieloma przerysowaniami i absurdami...

Cóż, zobaczymy, jak to dalej będzie... Ale wątki pozamykane, więc nie wiem co zamierzają. Może faktycznie będą ścigac Carmen po Europie i ktoś znowu będzie chciał te narkotyki odzyskać... I wróci Luther...

A co do Bobrowskiego - on nie zginął w tym aucie, zabity przez Luthera przypadkiem?

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Co do Bobrowskiego to właśnie pisałem wczoraj. Byłem przekonany, że Luther jego też zabił (w domyśle, poza kamerą), ale gdzie w takim razie są narkotyki? Musiałby je mieć Luther. Nie wiem czy to jest możliwa furtka do drugiej serii.
Nie chodzi mi oczywiście o zabicie Bobrowskiego w tej terenówce razem z Antonem i tym drugim przydupasem. Bobrowskiego w terenówce nie było na 100%. Nawet zerknij na to ile Luther oddał tam strzałów i w jakiej kolejności. W domyśle Bobrowski miał zabrać czerwoną furgonetkę z narkotykami, którą przyjechała Carmen. Ten wątek jest nie wyjaśniony (Bobrowski i narkotyki), drugi niewyjaśniony wątek, to czy Luther został zatrzymany przez Policję.

Jak tak się zastanowiłem to drugą serie mogą chcieć pociągnąć w związku z pendrivem. Policja mając info będzie chciała postawić w stan oskarżenia paru ludzi. Przede wszystkim będą sądzić ojca Carmen i Wiktora. Tam mogą wypłynąć nowe nazwiska. Poza tym skoro ma grać Carmen, to podejrzewam, że ktoś będzie jej szukał dla zemsty.

ocenił(a) serial na 4
MrJUVE

Ja byłem pewien, że Bobrowski też zginął w tej terenówce na przystani, także Mnie zaskoczyłeś...
Myślę, że dobrze rozumujesz z Lutherem - skoro go policja nie zawinęła to prawdopodobnie on gwizdnął narkotyki i może 2 sezon skupi się na jego postaci oraz postaci Bobrowskiego. A co do Carmen - pewnie będzie ją ścigać mafia nawet za granicą... Oni zabili grube ryby, także już nigdy im nie odpuszczą. Zapewne będą jeszcze dwa sezony, tak jak w holenderskiej wersji...

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Także jak już razem doszliśmy do wniosku - są pewne niejasności. Poza tym ten link, który zamieściłeś poniżej, to informacja z grudnia 2012 roku czyli dawno. Próbowałem coś znaleźć w sieci i natknąłem się na... cytuje: " Prace nad drugą serią przerwano na początku 2013 r. po wycofaniu się CANAL+ z produkcji filmów fabularnych i seriali w Polsce". Szersze informacje znalazłem pod poniższym linkiem - jest to info z lutego 2013 roku:
http://www.press.pl/newsy/telewizja/pokaz/41016,Canal_-zamraza-inwestycje-w-film y-i-seriale

Wszystko wskazuje na to, że jednak drugiej serii nie będzie. Ja póki co zamierzam obejrzeć holenderski pierwowzór i zobaczyć jak oni rozwiązali pewne sprawy oraz na ile jest podobny do naszej wersji.

ocenił(a) serial na 4
MrJUVE

Właśnie ze względu na liczne niejasności i pozorny happy-end, a także licencję jest furtka na 2 sezon. Zobaczy się...

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Skąd masz info że 2 sezon już powstaje?
Holendrzy mają już ponoć 3 sezon???

ocenił(a) serial na 4
daras83

Akurat Ja to wyczytałem w jednej z filmowych gazet, ale informacje o tym są też już w sieci.

Proszę, tutaj masz szczegóły i potwierdzenie, że już 2 część powstaje:
http://rozrywka.dziennik.pl/seriale/artykuly/414264,canal-nakreci-2-sezon-serial u-krew-z-krwi-kulig-i-preis-w-obsadzie.html

Ogólnie to nie bardzo wiem, jak oni chcą ten sezon zorganizować, bo wszystkie wątki uważam za zamknięte. Ale z drugiej strony, skoro to serial na licencji, a Holendrzy mają już drugi i nawet 3 sezon to czemu Polacy nie mieliby nakręcić? Zwłaszcza że serial miał oglądalność i nieźle się sprzedał...

Pytanie tylko o czym ten sezon... Nie rozwiązała się kwestia narkotyków, więc myślę, że nadal ktoś będzie chciał je odzyskać, wrócili Luter, którego policja nie aresztowała i ktoś będzie ścigał Carmen, bo przecież mafia nie odpuszcza tak łatwo... Rozwalenie szefa rosyjskiej mafii w Trójmieście to też nie byle co, nie odpuszczą więc jej rodzinie...

ocenił(a) serial na 7
MrJigssaw

Zacytuje sam siebie :-) z piętra wyżej:
Także jak już razem doszliśmy do wniosku - są pewne niejasności. Poza tym ten link, który zamieściłeś poniżej, to informacja z grudnia 2012 roku czyli dawno. Próbowałem coś znaleźć w sieci i natknąłem się na... cytuje: " Prace nad drugą serią przerwano na początku 2013 r. po wycofaniu się CANAL+ z produkcji filmów fabularnych i seriali w Polsce". Szersze informacje znalazłem pod poniższym linkiem - jest to info z lutego 2013 roku:
http://www.press.pl/newsy/telewizja/pokaz/41016,Canal_-zamraza-inwestycje-w-film y-i-seriale

Wszystko wskazuje na to, że jednak drugiej serii nie będzie. Ja póki co zamierzam obejrzeć holenderski pierwowzór i zobaczyć jak oni rozwiązali pewne sprawy oraz na ile jest podobny do naszej wersji.

ocenił(a) serial na 4
MrJUVE

Masz rację - nie zwróciłem uwagi na datę artykułu...
Przepraszam, jeżeli kogoś wprowadziłem w błąd.

Ale gdzieś słyszałem, że po wycofaniu się Canal+ produkcję nad serialem przejął inny koncern i prace mają zostać wznowione. To był grudzień 2013.Pewności jednak nie mam. Trzeba by przewertować sieć..

A holenderski oryginał jest niestety w Polsce niedostępny, nie wiem czy można go znaleźć. Jest też wersja amerykańska, ale była ponoć taką klapą, że następnych sezonów nie będzie.