PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=640247}
7,7 28 tys. ocen
7,7 10 1 27967
6,9 15 krytyków
Krew z krwi
powrót do forum serialu Krew z krwi

Telewizja publiczna puszcza szmiry, a jeśli w końcu powstaje dobry serial, pokazuje go oczywiście tylko zakodowany dla większości canal plus.Super:/

Leslie_3

racja, to nawet nie jest kwestia kasy - że niby nie placi sie abonamentu czy coś - k..rwa, wysrtarczy sprawdzić budżet programów typu Bitwa na Włosy. To jest po prostu kpina ze społeczeństwa.

beui

gdyby TVP miała kase - to by na pewno (zwłaszcza z obecnym prezesem który stawia na kulture i dobre kino) tworzyła takie seriale tylko, że... ABONAMENTU społeczeństwo nie płaci

to TVP musi zarabiac, a zarabia sie Bitwami itd.

Jokullus

Ale Lisowi kuźwa za odcinek to mogą dawać 200 tysięcy i to samo Janowskiemu ??

witold1981

Tu chyba jest stosowana filozofia: wydajemy 200 tys. na znana twarz -> zgarniamy dzieki temu 3 razy wiecej z reklam - i biznes sie kreci

Ostatnia produkcja warta uwagi TVP to była Głęboka Woda - czekamy na koleny sezon jesli w ogole jest w planach

Jokullus

Nie jarzysz. Narzekają że abonamentu nikt nie placi ale honoraria to maja wywalone w kosmos za gówno które prezenruje przykladowo Janowski. Ja mam oplacac abonament?? Z jakiego powodu?? Za mode na sukces??

witold1981

za znane twarze ktore przyciagaja reklamodawcow trzeba płacić - a z kasa z tych reklam idzie na Teatry Telewizji czy Kocham Kino. Program Janowskiego przy jego ogladalnosci sam sie utrzyma i zarobi tez na jego pensje. Podobnie Moda na Sukces. Abonament jest po to żeby TVP mogla w koncu przeznaczac wiecej na misje a nie po to zeby zrobic podwyzke Janowskiemu

Jokullus

To niech mi zablokują 1 i 2 i mam gdzieś ich abonament. Opłacam Cyfre i leję na naszą telewizję bo rocznie może 1 film tam obejrzę.

Jokullus

tak sobie tłumacz, a oni i tak wydają kasę na szmiry, pensje dla debili pokroju Pospieszalskiego, debilne gwiazdy na lodach, bitwy itp., kiczowate telenowele - te wszystkie miłości i zdrady :p, non stop te same filmy itd. nie mówiąc już o wielkich pensjach prezesów, dyrektorów itd.
walę taką telewizję !
poza tym abonament płaci się za POSIADANIE ODBIORNIKA RADIOWO-TELEWIZYJNEGO, nie za TVP, więc co to ma być ?! w XXI w. mam płacić, za to, że mam telewizor ? a za pralkę to kiedy rozkażą płacić ? :P niech najpierw zmienią opis tego abonamentu - "opłata za TVP" na jej misję, a nie ten aktualny debilizm

pixi222

nie płaćmy -> telewizja będzie mieć jeszcze mniej pieniędzy -> a) będzie ich szukać w budżecie państwa, czyli może się od nich uzależnić (co przy różnych wiatrach politycznych może doprowadzić do większej ilości panów Pospieszalskich czy Lisów) / b) będzie ich szukać w reklamach, które najlepiej i najszerzej trafiają do masowego widza oglądającego Twoje kiczowate telenowele / c) nie znajdzie pieniędzy na utrzymanie telewizji -> na żadnej z tych możliwości nie zyskuje ani telewizja ani my.

Jokullus

c - to upadnie i płakać nie będę :P nawet to może być fajne hihihi chociaż jak całkiem zbankrutuje to ja pewnie sprywatyzują, a to tylko może TVP pomóc

Dzięki demokracji mamy też inne stacje, choć poziom mają podobny, ale przynajmniej nie ciągną kasy państwowej.

pixi222

prywatyzacja lub upadek jednoznacznie przekreślają takie rzeczy jak Teatr Telewizji, Kocham Kino, czy polskie filmy nie będące komediami romantycznymi (bo prywatne stacje puszczają tylko komedie) - za tym bym płakał.

^^ jeśli w publicznej telewizji widziałeś jakiś paradokument typu "Trudne sprawy" albo "Surowi rodzice", "W11" czy film z Van Dammem - to pozdrawiam serdecznie z jaśniejszej strony księżyca

Jokullus

aż takiego gówna nie widziałam, ale to nie znaczy, że TVP nie przydało by się zaciśnięcie pasa i reforma, O.K. może prywatyzacja całkowita byłaby zabójcza dla TT, czy filmów przyrodniczych i programów o mniejszościach, dla polskich filmów chyba nie, bo nie puszczali by kina z własnego kraju ? Polsaty i TVNy czasem puszczają...

sensacyjne może i z van Dammem są na TVP co wieczór niestety...
a widziałam takie gnioty jak : Kocham Cię, Polsko!, kilka debilnych seriali, Bitwa na głosy, Fort Boyard, czy Gwiazdy tańczą na lodzie...plus programy o mniejszościach religijnych puszczane w poniedziałki o 9 rano :/

pixi222

Reforma TVP jest konieczna - a raczej jednoznaczne określenie się czy TVP ma być stacja z misją, czy komercyjną gdzie puszczane są reklamy. Polsaty i TVNy czasami puszczają polskie filmy - ale tylko i wyłącznie komedie i komedie romantyczne, a to chyba nie najlepsi reprezentanci naszej kinematografii, prawda?

gnioty są bo do tego prowadzi właśnie brak pieniędzy w TVP: produkowane są takie g$wna, bo takie rzeczy zarabiają pieniądze i dzięki nim telewizja publiczna jakoś się kręci od kilku lat... (chociaż akuratnie Kocham Cię, Polsko! jest przykładem gniotu, który świetnie zarabia, a przy okazji "realizuje" misje ucząc coś masy o naszym kraju) Rozumiem, że programy o mniejszościach o 9 rano, gdyby je czymś innym zastąpić uratowałyby budżet TVP? Tak samo jak program "Między niebem a ziemią" w niedziele rano? :P

Jokullus

nie wyłącznie :P inne też się pojawiają, rzadko i w tym problem :/

nie zrozumiałeś mnie :/ to jest chamstwo TVP, że programy o mniejszościach puszczają o 9 w poniedziałki, żeby mało kto obejrzał :/

pixi222

chyba właśnie tak rzadko, że aż nie mogę sobie przypomnieć :P jeśli pamiętasz jakiś przykład to pisz śmiało.

To przepraszam za nietrafioną ironię. Też uważam, że tak być nie powinno, ale rozumiem że tego typu programy się nie "sprzedają" dlatego lądują w ramówce tam gdzie lądują...

Jokullus

ja też akurat ostatnio nic nie widziałam polskiego na TVN-e i Polsacie :/

taaa i jeszcze TVP śmie mówić, że na misje nie mają kasy jeśli tą misję pokazują w takich godzinach i rzadko - to dla mnie jest misja TVP programy religijne "pozakoatolickie", programy o mniejszościach etnicznych i narodowych (a na TVP Info chcieli usunąć "Telenowyny" -ukraiński program, ale artyści i ludzie pisali petycje i się z tego wycofali, a aktualnie w białostockiej TVP pani prezes zdjęła prawie wszystkie programy mniejszościowe - romski, litewski, tatarski i bodajże białoruski), "Studio Wschód" - publicystyka wschodnia (bardzo ciekawy :D) ledwo utrzymano po protestach (niby za drogi), a takie tańce popaprańce to nie są za drogie :P, Teatr TV to nie wiem, kiedy ostatnio był, a na nowe durne seriale to zawsze kasa jest :/
i jak tu im płacić abonament :/, który jak już pisałam jest źle sformułowany i patrząc po zachowaniu TVP to aż się chce ich ukarać tym niepłaceniem :P

Leslie_3

I dlatego nie płacę abonamentu za TVP tylko opłacam Canal+ i mam same nowości i sport na żywo TVP to dziadostwo i szkoda oczu na nich niszczyć.....

ocenił(a) serial na 5
jazdowicz2666

a ja ściągam z netu bo za niego płacę,,znalezione nie kradzione

ocenił(a) serial na 8
Reznik

Ten serial na jakies stroie on-line mozna obejrzec . Pierwszy odcinek byl ok.

Leslie_3

wystarczy umieć korzystać z internetu i znajdziesz c+ w streamie na żywo

pisk007

No,ja faktycznie nie umiem korzystać z netu, na filmweb wchodzi za mnie babcia.

i nadal podtrzymuje moją opinie, internet internetem, a telewizja swoje...

swoja droga, cóż za dyskusje wywołałam! :)