Heh, a ja tu post-uje, za nakręceniem filmu na motywach ROLW, w reżyserii Petera Jacksona. Kto wie, może wreszcie możnaby z czystym sumieniem pójśc na dobre fantasy do kina...
Post godny poparcia. Peter Jackson jest jednym z najlepszych reżyserów, zwłaszcza jeżeli chodzi o filmy fantasy i oddając to zadanie w Jego ręce można być pewnym świetnego widowiska. Od czasu Władcy Pierścieni nie było produkcji która mogłaby zostać do niego porównana, jednak w kinach można było znaleźć kilka dobrych tytułów.
Z żalem czytałem że Peter Jackson nie nakręci Hobbita. Uważam tworzenie filmów aktorskich na podstawie anime, mang, czy komiksów jest świetnym pomysłem, ale gdy będzie to robił nieodpowiedni człowiek to ze świetnego pomysłu, może powstać przeciętny lub co gorsza marny filmik.
Zgadzam się całkowicie."Record of Lodoss War" ma naprawdę ogromny potencjał aby zadowolić każdego fana fantasy. O ile ...
Nie oglądałam jeszcze anime, ale pierwsze co mi przyszło na myśl po przeczytaniu opisu to LotR. A to niedobrze. Po co iść do kina na kopię czy też naśladownictwo świetnego filmu? Nie oceniam oczywiście w tym momencie anime, ponieważ najpierw muszę je obejrzeć. Tak mi się tylko nasunęło po przeczytaniu opisu i komentarzy.
Może jednak okaże się niezłą serią