Znana jest już cała główna obsada Scream 3 sezonu a w tym Keke Palmer http://www.mtv.com/news/3035700/keke-palmer-scream-casting/ Co sądzicie? Jak dla mnie nie jest źle, strasznie cieszę się z Keke, Giorgi i Jessici.
Ja tam bym wolał aby kontynuowali historię z 1 i 2 sezonu, i aby ostatecznie ją zakończyć a nie robić reboot... szkoda zostawiać tak taką dobrą obsadę i historię a na prawdę można by jeszcze wiele w niej dodać coś nowego.
Prawda, niestety to już jest całkowicie zatwierdzone i już nic tego nie zmieni :/ nawet potwierdzono że powróci Ghostface z filmów, że 3 sezon będzie bardziej podobny do filmu i nie będzie miał nic wspólnego z 1 i 2 sezonem i nadal mnie to smuci ale nadal: nie jest dla mnie tak źle, tym bardziej że czasami jednak robiło się to już trochę naciągane gdy ta sama grupa po raz kolejny była atakowana przez mordercę (osobiście uważam halloweenowe odcinki na tej wyspie za całkowicie naciągane, przewidywalne i właściwie niepotrzebne, bo pozostawiły więcej pytań przy końcu niż ostatni odcinek 2 sezonu, a mogli już na nim zakończyć. Była to decyzja showrunnerów ponieważ 2 sezon miał niesamowicie spory spadek oglądalności (niemalże do czerwonego światła) i to i tak szok że wogóle powstał 3 sezon, z myślą że zadziała reboot zrobili reboot 6 odcinkowy w 3 dni (jeden dzień - 2 odcinki) który będzie w marcu tego roku, co moim zdaniem jest nawet dobre ponieważ dadzą w 3 dni to więcej ludzi obejrzy bo to nie wiele niż miałoby czekać tydzień na każdy kolejny co zwiastuje kolejną utratę oglądalności a już przy 2 sezonie była naprawdę bardzo niska. Przewiduję że po tym 3 sezonie będzie już anulowanie, bo to taka ostatnia deska ratunku, jeśli to nie wypali to jest już koniec. Druga sprawa że ja szczególnie przywiązałem się tylko do Brooke, Noah i Audrey i ich kochałem strasznie, więc tylko ich mi będzie szkoda bardzo, reszty to tak jakoś obojętnie.
Lecz nie było nic potwierdzone że totalnie kończą z 1 i 2 sezonem, może za kilka lat, po 3 sezonie, przyjdzie do głów twórców jeszcze lepszy pomysł na kontynuację, która nie będzie tak naciągana jak ostatni odcinek 2 sezonu, i powrócą do poprzedniej historii. Może jeśli po 3 sezonie będzie jeszcze jakaś znacząca oglądalność.
To prawda, chociaż ja osobiście w to wątpię, bo nie wróże już następnego sezonu, nie jestem człowiekiem wielkiej nadziei że tak powiem :D a znając zamiłowanie mtv do anulowania, zrobili ten reboot właśnie z uwagi na to że 2 sezon miał spory zanik oglądalności i spadł prawie już do czerwonej rangi (dzieli się na parę kolorów liczba oglądalności w serialach, czerwony to już poniżej wymaganej i prawdopodobieństwo skasowania), jeśli przy 3 sezonie nie wzrośnie albo spadnie jeszcze bardziej to raczej już cancel będzie pewny, bo nie będą już widzieć sensu w zamawianiu czegoś co im się nie opłaca ani nie przynosi zysku i oglądalność jest poniżej przeciętnej, a niestety tego się obawiam. Osobiście twierdzę że po 3 nastąpi anulowanie (już nie raz było że zostawili serial lub jakieś wątki niedokończone i z wieloma pytanami więc tym bardziej by mnie to nie zdziwiło). MTV uwielbia kasować seriale bez dokańczania wątków (przykłady to np: takie Eye Candy zresztą podobne, czy nawet Faking It) :/ w skrócie - nawet jeśli twórca chciałby kontynuować to gdy oglądalność już będzie poniżej i włodarze MTV nie zamówią kolejnego sezonu bo nie będą mieli po co (skoro nie przynosi oglądalności nawet zmiana), to twórca niestety nie ma już co do gadania, jedynie liczyć na to że może kto inny przejmie po MTV.