PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=378865}

Kumple

Skins
2007 - 2013
7,8 89 tys. ocen
7,8 10 1 89206
7,2 13 krytyków
Kumple
powrót do forum serialu Kumple

Cóż jak zobaczyłem 1 odcinek 3 sezonu byłem w lekkim szoku, i nie chodzi o zmiane
obsady ale kurde dla mnie wyglądali jak dzieciaki w porównaniu z bohaterami 1 serii , być
może to złe spostrzeżenie ale jakoś wizualnie bardziej przypomianli mi dzieci z gimnazjum
ale ogólnie sezon 3,4 nie najgorszy natomiast 1 i 2 the best

NatsuD

SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
A wiec dorzuce coś jeszcze ;0 1i 2 sezon vs 3,4.
Moim zdaniem kreacja postaci w 1 i 2 sezonie była hmm naturalna , młodzi ludzie jarają zioło , piją , uprawiają sex wszystko ok ale w 3, 4 sezonie to było baardzo wyolbrzymione oni tankowali jak małe czołgi , cpali jak zawodowcy kurde normalny czlowiek by nie przeżył takiej dawki alko i narkotyków naraz jak pokazali nie raz w serialu , postacie 3,4 sezonu moim zdaniem poza jednym thomasem który był normalny reszta to swiry i czuby w porównaniu do 1 generacji oczywiscie. Jeżeli takie jest życie nastolatków w WB to ja podziękuje. Być może czepiam się tej "2 generacji" ale skins(kumple) to paczka zgranych osob którzy przezywaja wzloty , upadki a nie zbieranina losowo wybranych ludzi z chorą głową. Następną rzecza która mnie przekonuje do 1.2 serii jest ukazanie homoseksualizmu , Maxxie w 1 serii nie obnosił sie ze swoją orientacja wszem ( Nie licząc 2 ,3 scen) i wobec a pokazali jedynie relacje pomiedzy nim a muzułmaniem Anvarem i jak religia koliduje z orientacja sexualną i to było ok a w 3,4 serii maasakra. Nawet patrzac na smierc bohaterów w 1 serii Chris umarł z powodu choroby fakt faktem w dramatycznych okolicznosciach ale nie zabił go jakiś psychol udający psychologa Podsumowując 1,2 sezon wygrywa , bohaterowie byli naturalni , wiekszosć z nich wybudziła się z młodzieńczych głupot i zaczeli życ natomiast 3 i 4 seria to zbierania patologii

ocenił(a) serial na 8
NatsuD

Ogólnie się zgadzam z Twoją opinią.Myślę, że jeśli drażniło Cię w drugiej generacji to wyolbrzymienie problemów i przejaskrawienie niektórych sytuacji to 3 generacja spodoba Ci się trochę bardziej - są o wiele spokojniejsi, twórcy trochę wracają do realizmu od którego odeszli na maksa w przedostatnim odcinku 4 sezonu:).
I fakt - pamiętam, że kiedy pierwszy raz oglądałam 2 generację pomyślałam, że wyglądają jakoś młodo, właśnie bardziej na gimnazjum, potem się przyzwyczaiłam.