jak pewnie wiecie 2 lipca w Japonii odbyła się premiera pierwszego odcinka ;) ktoś już może widział? (choć na razie jest tylko dostępny raw) ja widziałam najpierw ending i muszę przyznać, że zszokował mnie..
SPOJLERY !!!
w endingu możemy zobaczyć ciela! i z tego, co ogarnęłam to wygląda na to, że zostaliśmy zwyczajnie oszukani ;) i prawdopodobnie główną rolę nadal będą odgrywać ciel i sebastian ;) mój scenariusz się spełnił :D czekam na suby! ;)
To u nich był już 2 lipiec? xD Ach te strefy czasowe ;3 JA widziałam, cały odcinek i...
SPOILERY
..byłam cholernie zdziwiona, od samego początku byłam przekonana, że Ciel zginął skacząc z mostu o.o Chociaż kto wie... Może zginął, tylko erm, jak to się stało, że żyje? XD
I nie tyle co w endingu, ale w zapowiedzi. Drugi odcinek całkowicie wraca do starej pary, oby jednak ci nowi jak najszybciej wrócili ;3 Może nie na stałe, ale niech się choć przewijają^^,
Ach czyżbym mogła się spodziewać cyrkowego arcu? *____* Oby.
Mam nadzieję, że w następnym odcinku doświadczymy przebudzenia Ciela. Z tego co wiem to w zamian za pomoc w zemście Ciel miał oddać Sebastianowi duszę. Jestem ciekawa na czym to polegało. Jestem ciekawa jak to wszystko w mandze wyglądało.
W mandze to nie wyglądało, anime poszło swoją własną drogą i ma niemal całkowicie inną fabułę niż manga
Jeśli chodzi o przebudzenie Ciela to owszem, a przynajmniej w zapowiedzi widzimy jak otwiera oczy.
SPOILER dotyczący mangi ;3
Tu widzimy wręcz odwrotną sytuację. W anime zginął Ciel, a przynajmniej tak to miało wyglądać, w mandze zaś martwy skończył Sebastian, aczkolwiek czekam na jego zmartwychwstanie. OBY... Choć scena ze znalezieniem ciała chwyta za serce T.T Jestem chyba ze 2 rozdziały do tyłu i nie mam pewności za bardzo co się dzieje teraz^^,
Mhm, witam wszystkich i mam nadzieję, dotrwamy w dyskusjach do końca, spekulując nad każdym epem.
Jestem pozytywnie zaskoczona drugą serią, trzyma poziom, poza tym oszukali nas, ale oszustwo to jest raczej miłe. Wiadomo czemu. Liczę na niezłą rywalizację i powrót do formy starego teamu.
Moim zdaniem Klod jest ciekawym osobnikiem, a mały Alojz to czyste psycho.
Czy są już może przeciwne crew, które lubią np. Kloda i Alojzego?
Pzdr
Claude wydaje mi się kompletnie mdły, nie będę go narazie przekreślać, jest mi obojętny. Ale przy takim Sebestianie wypada na minus :P Za to Alois o dziwo bardzo mi się podoba. Jest kompletnie popieprzony, wzbudza we mnie lekki strach, a to lubię :D W ogóle mu nie współczuję, w przeciwieństwie do Ciela, który był oziębły, lecz go rozumiałam. Alois jest sadystą, nie potrafię mu wpółczuć... :P
Alois jest ciekawy. Rozwalił mnie jak wydłubał oko tej pokojówce.;p
Ale ważne, że jednak jest Sebastian i Ciel, więc nie mogę się doczekać już kolejnego odcinka. ;)
dyskutowałam na bieżąco nad pierwszym sezonem (nie wiem czy akurat z osobami tu obecnymi czy innymi - chyba zaraz sprawdzę) więc będę też dyskutować nad drugim bo mam zamiar oglądać. Myślę, że jest na razie za wcześnie stwierdzać czy seria trzyma poziom czy nie. Na razie jestem ciekawa przebudzenia Ciela. Wydaje mi się, a przynajmniej mam taką nadzieję, że Claude i Alois pokażą swoje prawdziwe oblicza. Już po pierwszym odcinku mam pewne pytania i czekam na odpowiedzi na nie w przyszłych odcinkach np.
Czy Alois jest tym spadkobiercą czy nie. Co się stało z jego ojcem. Dlaczego został porwany. Na czym polega jego kontrakt z Claudem. Dlaczego nagle pojawia się Sebastian. Dlaczego chce obudzić Ciela. Na czym polegało zjedzenie duszy Ciela.
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na śliczny ending pod tytułem "Bird" http://www.youtube.com/watch?v=NnfogEi2fRI&NR=1 oraz motyw motyla. Ktoś na youtube napisał, że motyl to dusza Ciela, w endingu wraca ona do Ciela. Na początku jest też scena w której pająk zjada motyla - co ma symbolizować zjedzenie duszy przez demona .
Mam niejasne wrażenie, że Alois jest prawowitym spadkobiercą, a przynajmniej jest łudząco podobny do matki, nie wiem co się stało, że zniknął, ale nie wydaje mi się, by jego opowiastka mająca na celu wzbudzenie sympatii, czy litości była prawdziwa. No wiadomo przynajmniej, że jego miłość do ojca wcale taka szczera nie jest. Dalej obstawiam wersję, że go gwałcił i Alois nie wyrobił i zawarł pakt z Claudem i się pozbył wyrodnego rodzica. Choć może rzeczywiście Alois był po prostu męską prostytutką O_O Ale jakoś to do mnie nie przemawia^^, Sebastian się tam pojawia z oczywistych powodów, żeby odebrać pierścień Ciela, choć nie mam pojęcia jak ten przedmiot się tam się znalazł. W pierścieniu mogła się też znajdować dusza Cielaka, tak to przynajmniej wyglądało, gdy go przebudzał właśnie... Mnie najbardziej nurtuje pytanie, do czego Alois potrzebuje Ciela i skąd miał jego drogi pierścień? x.X
A mi, kurczę, ten mały blondynek nie przypadł go gustu. Zachowuje się zupełnie tak jakby był schizofrenikiem. Jak wydłubał tej służącej oko, nie mogłam się po prostu na to patrzeć, chociaż wiem, że to tylko anime. I zaskoczyło mnie to, że pojawił się Sebastian wraz z Cielem ukrytym w kufrze. Jak tylko pojawił się nieznajomy w cylindrze coś tak czułam, że to może być Sebastian i nie myliłam się. :) I Claude jest do niego łudząco podobny, nieprawdaż? ;D Obaj są nieźli, ale jakbym miała wybierać wolę Sebastiana i Ciela. Ten Alois już mi działa na nerwy.
Nie wiem czy czytaliście wypowiedź samej autorki Kuro zamieszczoną na jej blogu, (tutaj wersja przetłumaczona z japońskiego na ang):
"When the second season was announced on January 31st last winter, she received tremendous numbers of messages from the fans. The majority of the messages were criticisms against the absence of Ciel and Sebastian from the second season. "How dare you desert the fans, who have been waiting for the two?" "If you don't have affections for your characters, you don't deserve to be the author!" She and the producers had expected the bitter reactions because they intensionally hid Ciel and Sebastian from the announcement. In the first season, director Shinohara chose to bring the revenge of Ciel to an end and Toboso had approved it. The overwhelming enthusiasm of the fans had given the green light to the second season after that. Toboso asked the producers not to reset the finale of the first season. To meet two conflicting conditions: "We must not revive Ciel easily" versus "We want to show the two once again", she had been vigorously working on the scenario for half a year with other staff. In conclusion, they had created a new rival pair, Alois and Claude. With an intension of showing them "big" and dominant, Alois and Claude were placed in the main of the key illustrations and the trailer and Sakurai Takahiro and Mizuki Nana were assigned to them. Toboso said that the aim of the tricky announcement will be understood if you watch the series to the end."
http://d-6th.com/blog/images/100702_tbs.jpg
tak myślałam że nas wręcają!!! taaaak myślałaaaam!!! ;) mimo że miałam coraz więcej wątpliwości naprawde liczyłam na to, że tak tego nie zostawią. szczególnie że postaci Sebastiana i Ciela były naprawdę lubiane, a nie wszystko wyjaśniło się w 1ej serii.
no nic.. co by tu powiedzieć... jestem w szoku. szalenie zaskoczyło mnie pojawienie się postaci wędrowca w płaszczu, od razu rozpoznałam po głosie Ono /a na evencie płakał że musi rozstawać się Kuro, drań ;p / i zaczęłam piszczeć przed kompem xD <wariatka>
cudowne uczucie lol xD
ogólnie odcinek pozostawia wiele niejasności i można by było na ten temat spekulować w nieskończoność. dlatego poczekam na rozwój wypadków. ;)
jeżeli chodzi o nowe postaci... Aloisa znielubiłam od samego początku. jest szalenie bezwzględny... to co zrobił tej pokojówce... ah... ale myślę, że musiał naprawdę wiele przejść i wydarzenia z przeszłości spowodowały, że stał się taki a nie inny. szczególnie że zapewne zginał w tamtej wiosce, zawarł pakt i na niewielu rzeczach mu teraz zalezy.. no nic, może z czasem się zmieni, kto wie. Cloude wydaje się szalenie sztywny... narazie odnoszę wrażenie, że brak mu charakteru... ale trudno mi się wypowiadać nt temat po jednym epie. zobaczymy co będzie dalej. kurcze... w dalszym ciągu nie mogę wyjść z szoku hehe. cieszę się że znów możemy oglądać Ciela i Sebastiana. myślę że wyniknie z tego ciekawa rywalizacja i pewnie zacięta walka między tą czwóreczką ... ;) ahhhh z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki ;D już nie mogę się doczekać co wydarzy się dalej ;D
Oczywiście, że ten sezon będzie ciekawy. I rywalizacja będzie ostra na pewno. Już widzieliśmy jak Sebastian walczył z Claude'm, nazywając go podróbką prawdziwego lokaja.
osobiście nie oglądałam. czytałam jedynie relacje osób które na nim były. pierwszy event niesamowicie mi sie spodobał, chicalam zobaczyc i drugi, dlatego od czasu do czasu szperam po stronach. i wiesz? twoje pytanie zmobilizowało mnie do tego żeby znowu troszkę poszukać. :D i coś się znalazło... ;) nie jestem pewna czy to to czego szukamy, bo jeszcze tego nie oglądałam, ale data dodania jest stosunkowo świeża /koniec czerwca, początek lipca/, a info dot. dvd z eventu się zgadza. prawie 2,5 h.... ;) no nic. zabieram się za oglądanie! ;D oczywiście narazie bez tłumaczenia, ale miło będzie znowu popatrzeć na ich uśmiechnięte buzki. szczególnie że z tego co zdarzyłam się zorientować na tym evencie pojawiło się wielu seiyuu z 1ego ;)
a tu link: http://tinyurl.com/seyiuuevent2 :)
cóż, ja też mam dużo pytań w głowie dot. pierwszego odcinka, np. dlaczego aloisa dziwnie zainteresowała wzmianka clauda o 'młodszym braciszku'? dlaczego claude tak się ucieszył, kiedy zobaczył ciela? skąd krzyk, że 'wreszcie go odnalazł'? i w zasadzie zastanawia mnie też jak daleko te wydarzenia z pierwszego odcinka wyszły w przyszłość po ostatnim odcinku pierwszego sezonu. i z tego co kojarzę, to w zapowiedzi drugiego epa ciel nosił nadal opaskę na oku. czy to oznacza, że nadal ma znak? czyli czy kontrakt się nie dopełnił? (może błędnie zakładam, że po dopełnieniu się kontraktu znak powinien zniknąć) i jeszcze nad jedną rzeczą się zastanawiam, chociaż może to tylko ja, a dla każdego to jest jasne jak słońce XD czy ta rezydencja clauda to nie wygląda jak rezydencja ciela...? no, oczywiście ciekawi mnie jeszcze wiele rzeczy, ale te naprawdę się to mnie przyssały i jestem mega ciekawa, o co chodzi XD
znak nie zniknie póki Seba nie odbierze duszy Cielowi. kontrakt nie minął, trwa nadal. może tylko przesunąć się wczasie wedle woli Sebastiana.bo Ciel raczej nie ma tu zbyt wiele do gadania.. :)
I Grell i Undertaker w openingu, czyli na pewno można będzie się ich spodziewać. Zresztą cały OP jest świetny *_* A odcinek? No cóż zwyczajnie mi się nie podobał x.X Niczego nie wniósł, a Lizzy jak wkurzająca była, tak irytuje jeszcze bardziej....
ta. w dodatku ta dwójeczka była w zapowiedziach 3 epa ;DDDD miło będzie znowu na nich popatrzeć ;)
a propo 2 odcinka. równiez średnio mi się podobał. praktycznie nic sie nie działo. zdziwiła mnie tylko obecność Lau.. byłam przekonana że zginął w 1ej serii ;)
hmm wydaje mi się że na wyjaśnienie faktu jak to się stało, że oni wszyscy żyją przyjdzie nam jeszcze poczekać. Wydaje mi się, że Ciel na razie nie pamięta, że był w sumie martwy. Inaczej chyba by zaczął zadawać pytania. Ale może się mylę. Myślę, że w odcinku 3 albo 4 a może później dowiemy się coś na temat tego cudownego przebudzenia.
Odcinek nie był taki zły - Sebastian otwierający koszyczek - a tam świnka. Niezłe.
Zastanawia mnie opening. Zauważyłam, że jest inny, tamten koncentrował się na drugiej parze. W tym jest po równo. Alois ma znak na języku (chyba wygodniej bo nie trzeba nosić opaski). Zastanawia mnie jedna scenka - jak Claude zasłania ręką usta Aloisa, a potem taka sam scenka z Cielem i Sebastianem. Chyba nie pili ich krwi albo coś. Kurcze, coraz więcej pytań, a odpowiedzi na razie żadnych.
nom.. pewnie z czasem wszystko sie powyjaśnia. myślę że Ciel pamięta. tyle że zastosowali kolejny przeskok / i kolejna niewiadoma... ;D / i pokazali 'sielankową' scenkę z życia jego i pozostałych. pewnie jeszcze do tego wrócą... Świnka - zgadzam się - scena z piknikiem była na prawdę śmieszna i to zdziwienie Sebastiana przy otwieraniu kolejnych koszy... bezcenne... ;DDD nie wspominając o 'konfrontacji' z resztą służby hehe xD
pili krew? eee... raczej mało prawdopodobne ;) pewnie chodziło o prezentację znaków. no chyba, że w przypadku Aloisa... z nim to wszystko możliwe... xD
Maiden Bulter? czyżby tytuł 3 ep'a? :)