Tak, zgadza się, fajnie, że o tym wspomniano, bo serial ma świetną obsadę, a jeszcze lepszą fabułę!
Istnieje strona poświęcona temu serialowi dla polskiej widowni z odcinkami, materiałami, na niej są wszystkie potrzebne informacje; usunąć spację z linków przed com:
https://www.facebook. com/kuzeyguneypolska/
Natomiast kanał na YT połączony z tą stroną na FB:
https://www.youtube. com/channel/UCXEl4FNeAIEQCvpe6A-Azpw/videos
Odcinki są na bieżąco tłumaczone, w tej chwili najnowszy jest 32.
W razie pytań proszę śmiało pisać na stronie najlepiej na Facebooku :)
Nie moge zalozyc tematu, nie wiem czemu wiec tutaj: SPOILER
Jestem na 30 odcinku, do 13 serial byl rewelacyjny na 2 miejscu z tych TUR ktore widzialem, nie mialem sie do czego przyczepic. Natomiast to co mnie szczegolnie wkurza obecnie to co w scenariuszu zrobili z ta dziewczyna Simay, wrecz w pewnym momencie zrobili z niej niemal postac jednoczesnie niezdarna jak i diaboliczna mimo ze sama na poczatku byla wyraznie rozsadniejsza od Kuzeya i Aliego (ktorego to postac mnie wkurza ale scenariusz kreauje go na bohatera, dobrego i rozsadnego z kolei) chciala im pomoc i zalatwic dobra duzo lepsza prace, zaslonila go przed kula udowadniajac jednoznacznie co czuje naprawde, ostatecznie to ja odrazu po powrocie do pracy wywalili bo niby wczesniej zrobila jakis blad, a wydawalo sie ze ma tak dobra pozycje skoro mogla zalatwic prace na logike (ja myslalem ze ja wywalili przez jakies zabiegi Ferhata ale nic takiego ostatecznie nie bylo narazie pokazane, podobnie z tym sms do wszystkich od Guneya). No wiec wkurzaja mnie te oczarniajace do tego stopnia zabiegi normalnej dziewczyny, Kuzey byl tak samo winny tych sytuacji (btw od poczatku traktowal ja jak smiecia co b zle o nim swiadczy w moich oczach bo nawet bez zaagazowania moza normalnie traktowac) jak ona a wszyscy doslownie na nia pluja non stop, teraz przejal ja Ferhat z ktorym Kuzey chetnie sie zawsze dogaduje zamiast go zalatwic w ten czy inny sposob natomiast ta Simay tak nienawidzi ze caly czas chce zamordowac itd., jakie to zalosne ze glowny bohater tak sie zachowuje, jest tu oczywiscie wiele watkow ktorych nie bede poruszal, teraz przejal sila Simay Ferhat i znowu ta sytuacja, Kuzey nie mysli zeby wykonczyc Ferhata tylko jego zakladniczke ta Simay, on to rozumu jednak nie ma w ogole zeby pojac prosta sytuacje. Guney tez jest wkurzajacy ofc z innych powodow ktore sa oczywiste, nie lubie jak glowni bohaterowie robia tak antypatyczne rzeczy jak oni obaj, kibicowac im trudno mimo obecnosci innych byc moze jeszcze "gorszych" postaci. Serial mimo wszystko dobrze sie oglada co jest norma od tej rezyserki, "Fatmagul" tez byl ogolnie dobrze zrobiony ale od polowy scenariusz byl tak pod zaangazowana walczaca ideologiczna teze zrobiony ze w ogole sie rozsypal imo zostal zepsuty, mimo to tam dobre zdanie o tej rezyserce tyle ze najlepszy serial ona zrobila na poczatku, ofc chodzi o najlepszy serial TUR jaki widzialem "Zakazana Milosc" Ask-i-Memnu, dziwne ze zamiast sie rozwijac to robila pozniej juz gorsze ale to moze dlatego ze "Zakazana Milosc" miala juz gotowy scenariusz z ksiazki z czasow osmanskich jeszcze. Obsada i wiele innych rzeczy w serialu jest super, szczegolnie postacie zenskie bardzo fajne dobrane i zbudowane psychologicznie (co jest zreszta najczesciej mocna strona w TUR Dizi) takze dla nich sie chce ogladac.