PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=96171}

Laboratorium Dextera

Dexter's Laboratory
1996 - 2003
7,4 39 tys. ocen
7,4 10 1 39469
8,1 25 krytyków
Laboratorium Dextera
powrót do forum serialu Laboratorium Dextera

Szukam starego serialu, który pod koniec lat 90' leciał na Fox Kids CN lub RTL7. Akcja
działa się w kosmosie. Była jakaś drużyna i oni byli dobrzy. A przeciw nim byli inni, którzy byli
robotami czy półrobotami. I ten szef złych kiedyś był przyjacielem szefa dobrych, ale go
zdradzono i źli zrobili z niego robota... Wiem że jeden odcinek chyba nazywał się kiedyś
przyjaciel dziś wróg czy coś takiego. Miał polski dubbing. Oni zostali wrogami podczas
jakiejś akcji, gdy tego złego trzeba było zostawić bez tlenu na jakiejś planecie. Znalazły go te
roboty, zoperowały i zrobiły z niego też robota. Mam wrażenie że to oko mechaniczne ten zły
miał czerwone. Wśród złych robotów był też pół rekin - pół robot. I z tymi postaciami były
naklejki w gumie do żucia FRITT.

ocenił(a) serial na 8
AlbatrBoss

Podaj więcej szczegółów, tzn. czy to było anime czy zwykła kreskówka? Poważne, humorystyczne? Jakiś zarys fabuły? Może wygląd głównych bohaterów. Tak ciężko mi skojarzyć.

AlbatrBoss

może cubix

ocenił(a) serial na 9
AlbatrBoss

koleś sobie jaja z was robi ,niczego takiego pewnie nie było :P

Kopski

Nie, nie robię sobie jaj, wystarczy, że zobaczysz na mój profil a przekonasz się że jestem poważnym użytkownikiem.

Co do poszukiwań, ustaliłem że serial jest z 1998 roku i był produkowany przez TAURUS FILM GMBH

AlbatrBoss

Witam,
Widzę, że ponad rok minął od założenia tematu.
Serial nazywa się Captain Future i pochodzi z 1978 roku:
http://www.filmweb.pl/serial/Captain+Future-1978-184175
Też będąc kilkulatkiem widziałem ten serial,
przypomniałem sobie o nim po zobaczeniu naklejki na starej lodówce,
którą wywieziono wiele lat temu na wieś. Serial znalazłem na samym dole tej listy:
http://www.imdb.com/company/co0043164/
Pozdrawiam

AlbatrBoss

Ja znam tę serię tylko z naklejek gum do żucia FRITT. Co prawda, nie mam całej kolekcji naklejek z tej serii, tylko większość, ale wiem, o co chodzi. Też mnie zastanawiało, jaki tytuł nosiła ta seria. Ale pamiętam jeszcze jedną serię naklejek z gum FRITT, też z podpisem Taurus Film GMBH, gdzie były pokazane dzieci wiejskie, i mam jedną taką naklejkę z chłopcem i ze starcem (może dziadkiem tego chłopca) i drugą, gdzie chłopiec trzyma koleżankę "na barana" i oboje wyglądają, jakby szykowali się do kąpieli w rzece. Tylko nie wiem, jaki tytuł nosi ta seria, z której dwie naklejki wam opisałam.