W wywiadzie Jacka Szczerby z M. Braunek, aktorka mówi: "Kręcenie całości trwało koło roku - wnętrza w Łodzi, poza tym Warszawa i okolice Kazimierza nad Wisłą." - Dziwne, że nie wspomina tu Nieborowa (piękne i trudne do zapomnienia miejsce), a dodaje Łódź (wnętrza).
Pojawia się też wątek jak niektórzy uważają słabo zaznaczonej na ekranie relacji Wokulskiego z Izabelą:
*Jacek Szczerba: "Serialowa "Lalka" słusznie zebrała dobre recenzje, narzekano tylko trochę, że relacja Wokulski - Łęcka jest niezbyt przekonująca.
*M. Braunek: Jurek Kamas chyba nie był za bardzo zadowolony z tej roli, raczej siebie w niej nie widział. Nie był też chyba zadowolony z mojego udziału w serialu."
Wpisałem link do tego tekstu, ale system mi go odrzuca - śle adnotację, że łamię zasady regulaminu; nie wiem, dlaczego, skoro pełno linków na forach filmwebu, więc dam słowa kluczowe do tekstu: "Izabela Łęcka pożycza na mieszkanie, czyli "Lalka" z "Gazetą" {to tytuł wywiadu z M.Braunek, dostęp w ramach limitu, tzn. bez opłaty dany komputer ma wejście na strony archiwalnych materiałów G. Wyborczej raz czy dwa w miesiącu.}