PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10054678}
5,0 2,6 tys. ocen
5,0 10 1 2618
3,7 3 krytyków
Langer
powrót do forum serialu Langer

Czy ktoś może mi zaspoilerować o co w tym serialu chodzi? Pietrucha jest z policją, czy jednak gra z Langerem?
Czy ten udawany mąż Pietruchy faktycznie zgwałcił jej siostrę? Z jakiego powodu Siarkowska wybrała akurat tego faceta, jak go przekonała do tego pomysłu i czemu wg Pietruchy „Siarkowska wiedziała jak ją przekonać”? Siarkowska zakładała, że Langer go zabije i to przekonało Pietruchę?
Czy ona udaje dekoratorkę wnętrz? Skąd ma pieniądze?

I co jest z dzieciakiem Paderbornów?

Chyba nie dam rady się zmusić, żeby to dooglądać do końca ;)

JoasiaAsia

Paderborn opowiadał Roguckiemu że była żona ma niekontrolowane napady agresji. Myślę że młody mógł coś odziedziczyć z tego.

JoasiaAsia

Myślę  ze Nina prowadzi podwójna grę i potem zdecyduje która opcje wybrać. Najbardziej by jej pasowało żeby wszyscy się sami wybili a ona będzie wolna od Langera i Siarki która ja do tego wszystkiego zmusiła 

ocenił(a) serial na 3
Marcin5800

A jak było w książce?

JoasiaAsia

W książce Nina jest po stronie policji dowiaduje się gdzie Langer przez lata ukrywał zwłoki w książce Langer zakochał się w Ninie więc sam jej powiedział serial tak różni się od książki że wszystko może się zdarzyć

JoasiaAsia

1. W książce była z policją, tutaj - nie wiem

PatiszonFw

2. Wątku z siostrą w ogóle nie było w książce, Wabich nie odgrywał tam żadnej roli, więc również - nie wiem. Książkowa Siarka na pewno nie skazałaby nikogo na śmierć 3. W książce udawała nie dekoratorkę, ale właścicielkę marki modowej, poza tym nigdy nie zwolniła sięz policji, a to była oficjalna akcja. 4. Również - nie wiem. Wątek Ludwika-sadysty (i Niny-psychopatki) to jedna z wielu fantazji reżysera, która w książce nie miała miejsca. Owszem, były podobne sceny, ale one dotyczyły młodego Langera, nie Ludwika

PatiszonFw

Jak zamknęli go w połowie odcinka to wiadomo było że na końcu wyjdzie. Pięknie ich rozegrał. Zabawne ze nikt się nawet nie zapytał gdzie się podziewa ten gość prawa ręka Langera. Musiał się tyle napracować i ani słowa o nim.

W tych wszystkich serialach logika nie istnieje. Skoro Siarka wie że to wszystko Langer i ma na tym punkcie obsesję to czemu działa jak idiotka ? Miała pod obserwacją ten ośrodek dla narkomanów i widziała że kierowca Langera zabiera stamtąd dwie dziewczyny to potem od razu zrobiła mu wjazd na chatę. Nie mogła mieć pod obserwacja równiez jego domu ? Przeciez ten kierowca je przywiózł legalnie bez ukrywania się w biały dzień a później nigdy stamtąd nie wróciły.

Działanie policji też bez sensu. Skąd wiedzieli ze Nina zabiła Wabicha ? Dostali telefon ze go zamordowała i pojechali do jej mieszkania a ona akurat sobie siedziała przed ekspozycją z trupem. Przespała się z nim , zabiła a potem jeszcze zrobiła sobie wystawę z tego we własnym mieszkaniu. Podniosła taki kawał chłopa i powiesiła nie wiadomo po co. Już bardziej sensownie i wiarygodnie by to wszystko wyglądało gdyby ona naprawdę go zastrzeliła w tej grocie a Langer to nagrał z ukrytej kamery i potem ujawnił w sądzie.

Langer ogłuszył panią prokurator a następnie zakopał w trumnie i zostawił na śmierć. Dla sądu jednak to za mało żeby postawić choćby zarzut usiłowania zabójstwa. Ta Siarka tego nie wie ? Nawet swiadka miała na to bo Nina z nim była.

Ogólnie oglądać ten serial to jedno wielkie WTF ? Najlepsza była czolowka i muzyka. Mimo wszystko będę oglądał nowy sezon jak wyjdzie.

Marcin5800

Polecam książkę, serio. Serial sprawia wrażenie jakby reżyser po prostu odhaczał punkty na check liście, bez żadnych związków przyczynowo-skutkowych między nimi. Przez to wszystko wygląda jak wygląda. Poza tym historia w książce jest całkowicie inna.

Marcin5800

Ale to nie Nina zabiła Wabicha.

natjaz

No przecież wiem.

Marcin5800

No spoko ale z ostatnim to akurat pojechałeś....owszem zakopał żywcem ale nie ma ani dowdów ani świadków.....że niby świadkiem miała by być Nina oskarżona o morderstwo? Przecież świadek musi być wiarygodny w oczach sądu..XD