PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788868}

Las

La Forêt
2017 -
6,8 9,7 tys. ocen
6,8 10 1 9681
Las
powrót do forum serialu Las

Virginie

ocenił(a) serial na 7

Nie wiem dlaczego Virginie Was denerwuje, ja się zakochałam w tej postaci. Prawda jest taka, że większość wytworów kina kobieta-policjantka to niestety śmiech na sali. Z reguły są właśnie irytujące, nieprofesjonalne, rozemocjonowane i mimo tego, że grają twarde, tak naprawdę wystarczy byle co żeby wyprowadzić je z równowagi - lepsza postacie policjantów to zdecydowanie mężczyźni. Tak wynika z moich obserwacji, jestem fanką tej kategorii seriali i filmów. Natomiast jedyne co miałam w głowie po zakończeniu tego serialu to "ej, naprawdę fajna jest ta postać!". To małe miasteczko, wszystko rządzi się swoimi prawami, myślę, że też dlatego nie została odsunięta. Czasami była denerwująca, czasami była wręcz żałosna, czasami aktorka za mało grała przejętą matkę. Fakt. Ale całokształt - moim zdaniem mega i jednak w punkt. W sumie to przez cały czas oglądania się nią zachwycałam, ma coś przyciągającego w sobie. I obiektywnie patrząc - jestem w stanie dostrzec te rzeczy o których mówicie, a subiektywnie - moja ulubiona postać. Moim zdaniem podniosła poziom jeśli chodzi o kobiety-policjantki/agentki. Jeśli znacie jakieś fajne tytuły, w których są takie postacie to dajcie znać. Moim zdaniem ta jest naprawdę dobra, widziałam okropne twory kina, a Viriginie polubiłam - no i śliczna kobieta!

ocenił(a) serial na 10
Berrycocco

Zgadzam się w 100%. Aktorka grająca jej postać miała najcięższą rolę ze wszystkich. Oglądając 4 i 5 odcinek czułam jej emocje, gdy była np. już ostro zmęczona i główny komisarz poradził jej leżenie w wannie. Bardzo dobry serial - zakochałam się w nim.

Berrycocco

Zgadzam sie. Jesli chodzi o mocna role policjantki, sprawdz „Happy Valley” ze stajni BBC :)

Berrycocco

No jak to, dlaczego denerwuje. Jest totalnie nieudolna. Niszczy dowody, usuwa poszlaki, robi same błędy w śledztwie, przyzwala na jeżdżenie po pijaku, "bo to znajomy", wozi się służbowym samochodem, jak swoim. Kryje przestępców, bo to rodzina i znajomi, kłamie.

Wolfgang1984

Może taka miała być. Nie idealna. Może nie miała być Sherlockiem Holmesem w spódnicy tylko małomiasteczkową policjantką która dotąd tylko wstawiała mandaty. Mnie akurat ta postać przekonała. Sprawa ją przerosła i tyle. Robiła wszystko nerwowo, pochopnie itd. czy bardziej by cię przekonało gdyby była super opanowanym detektywem?

lazarz

Na pewno taka miała być, ale to nie znaczy, że nie może to irytować widza. Błędy, jakie popełniała, były dyskwalifikujące.