PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=590629}

Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,7 13 tys. ocen
7,7 10 1 12959
8,0 6 krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

Hej! Czy ktos tez zauważył moze ze Korra wcale nie miała problemu z żywiołem przeciwnym czyli ogniem? A avatar zawsze ma problem z przeciwnym żywiołem do swojego. Jak Aang miał z Ziemia? + Korra używa magii ognia najcześciej ze wszystkich żywiołów. Od samego początku było coś na rzeczy nie uważacie?

ocenił(a) serial na 10
carolinekarol

Po 1 to, że avatar będzie miec problem z opanowaniem przeciwnego żywiołu nie jest regułą.
Po 2 Korra miała ten problem, lecz nie chodziło o ogień, tylko o powietrze.
W dziecinstwie jako pierwszą magie opanowała ogień, a następnie z ziemią i wodą też nie miała żadnych problemów. Dlaczego? Ponieważ Korra jest silna, odważna i BARDZO pewna siebie. Brakowało jej jednak "wewnętrznego spokoju" przez co miała problem z opanowaniem powietrza. W przypadku Aanga sytuacja jest odwrotna - przez brak pewnosci siebie miał problem z opanowaniem ziemi.

ocenił(a) serial na 9
carolinekarol

Selenurrr ma racje Avatar ma trudności z opanowaniem żywiołu najdalszego od swojego charakteru.W tym wypadku było to powietrze

ocenił(a) serial na 7
carolinekarol

Niekoniecznie musi być to żywioł przeciwny narodowości avatara :). Aang miał problemy z tkaniem ziemi ponieważ jego osobowość była inna niż magów ziemi. Był jakiś odcinek, w którym ktoś opisał jacy są magowie każdego żywiołu. Tyle, że nie pamiętam kto i czy to było w Legendzie Korry, w Legendzie Aanga :(. Z tego co powiedział Ktoś, Aang charakterem nie przypominał maga ziemi, dlatego trudno mu opanować ziemię. Korra nie była podobna to magów powietrza, więc trudno było jej opanować powietrze.

Ale trafne spostrzeżenie, szczerze to nie zwróciłam na to uwagi :D