Legenda Korry

The Legend of Korra
2012 - 2014
7,6 14 tys. ocen
7,6 10 1 13703
7,8 4   krytyków
Legenda Korry
powrót do forum serialu Legenda Korry

ocenił(a) serial na 10

Kiedy będzie odcinek 8? bo nie ma informacji ani zapowiedzi tego odcinka

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 6
asztan

Za tydzień.

Kwaziu

A można dostać dokładnego linka, z którego zaczerpnąłeś to info? Bo tak chodzę sobie po amerykańskim niku i nigdzie nie mogę nic konkretnego znaleźć. Jedyne co, to przebąkiwanie o jakimś święcie.

ocenił(a) serial na 6
Derpy

Bezpośredniego źródła nie mam, ale Luelle o tym wspominała, a jest raczej wiarygodna.

ocenił(a) serial na 10
Kwaziu

Kurde, bez sensu - wszedłem na stronkę szczęśliwy że jest nowy epek, a tutaj przerwa w emisji :((
Ciekawe po co...

Artemisek

Jak już od tygodnia wspominam - w USA w ten weekend jest Memorial Day, święto. Z tego powodu nie było nowego odcinka (idiotyczne, wiem). Ale następne odcinki będą wg planu. 8 nazywa się "When extremes meet", a 9 "Out of the past".

Luelle

OK Też doszedłem do "Memorial Day" I że 8 odcinek nazywa się "When extremes meet". Te info było na tej stronce: http://www.avatarchapters.tv/air.php

Ale (z czystej ciekawości) skąd masz nazwę dziewiątki ? ;)

ocenił(a) serial na 7
Derpy

A choćby z stąd link: http://xfinitytv.comcast.net/tv/The-Legend-of-Korra/175918/full-episodes#Season1 =&episode=TvEpisode-1524675&filter=all

To jest coś podobnego do TV Guide, jeśli wiesz co to jest ;)

Straiker07

Prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia xD Więc jeśli był byś tak miły i wprowadził świerzaka w meandry amerykańskiej mentalności. Wyszukiwania cennych informacji z najdalszych zakątków internetu i omijania tej całej sterty śmieci, otaczającej europejskiego usera na amerykańskich serwerach. To myślę że nie tylko ja, ale i cała rzesza nobków podobnych do mnie, będzie Ci dozgonnie wdzięczna ^^

Ale pomijając to łagodzonco-podlizujące lanie wody :-), to zrobiłem mały rekonesans.
Na stronie która podałeś są tytuły epizodów od 2 do 6. Po pięciominutowych przeszukiwaniach i w dalszej kolejności klikaniu na oślep, nie stwierdzono nic co by było warte uwagi. Ale Trzeba przyznać stronka bardzo przyjacielska. Bardzo usilnie prosi aby zostać jej członkiem ;P

A na TV Guide znalazłem jedynie to: http://www.tvguide.com/News/Legend-of-Korra-1046870.aspx
Zapowiedź piątego odcinka datowaną na May 3, 2012

Więc prośba z góry dalej aktualna :D

ocenił(a) serial na 7
Derpy

No dobra, myślałem, że wiesz co to jest TV Guide, bo prawdę mówiąc jest nie wiele osób, które nie wiedzą co to takiego jest ;) TV Guide (i inne tego typu) jest to przewodnik po programach telewizyjnych (wyświetlanych w Ameryce i Kanadzie), taka gazeta z programem w internecie.

Żeby dowiedzieć się np. o której godzinie (tamtejszego czasu) jest emitowany, jak i również dowiedzieć się jak będzie się nazywał następny odcinek The Legend Of Korra to trzeba na głównej stronie TV Guide http://www.tvguide.com/ wpisać w rubryce obok słowa "search" (tłum. "szukaj") wpisać nazwę naszego serialu.
Tam będzie pokazane kilka najbliższych odcinków wraz z datami emisji na NICK i ewentualnymi nazwami odcinków. Słowo NEW obok nazwy serialu oznacza, że to jest nowy odcinek. Nowe odcinki są emitowane w każdą sobotę, a najbliższy nowy 8 odcinek, będzie 2.06 o 11:00AM (o 16.00 czasu naszego) i prawdopodobnie będzie się nazywał "When Exremes Meet", a 9 "Out of the past" ale
to nie potwierdzone dane.

Mam nadzieję, że pomogłem ;)

Straiker07

Gwoli ścisłości, odcinek jest emitowany o 17 naszego czasu :)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

A... Rzeczywiście. Mój błąd :P (pomyłka w obliczeniach). O 17 lecą nasze odcinki. Dobrze, że mnie poprawiłaś. Przynajmniej jest ktoś, kto czuwa ;)

Straiker07

Tak to jest, gdy ogląda się livestream'y Korry XD Czeka się wtedy z utęsknieniem na 17 :P

Straiker07

Gdy za pierwszym razem w tej wyszukiwarce wpisałem tytuł tego serialu, to przysiągł bym że nie wyskoczyło nic oprócz tego artykułu.
Teraz aż mi głupio xD
Ale dzięki ;)

asztan

Z tego co widze wypada on w sobote ^^ Ja też nie moge sie doczekac

Kimiro

http://the-amateur-detective.tumblr.com/post/24017954532/the-legend-of-korra-whe n-extremes-meet-travel Klip do odcinka 8 :)

TEAM AVATAR powraca w wielkim stylu! :D

ocenił(a) serial na 10
Luelle

yeah dobre :D

kendzi76pl

Brakowało mi tylko okrzyku: "To korramobile!". W końcu ten ich satomobile jest teraz niczym batmobile XD Będą patrolować nocą ulicę Republic City... :P

Czy was też rozbawił komentarz Mako o akcesoriach? XD Zna się na najnowszej modzie! XD

ocenił(a) serial na 10
Luelle

Suuuper <3
Nie mogę się doczekać :))
No i Asami nie jest już bezbronna <3

ocenił(a) serial na 10
Luelle

jak batman i robin do batmobilu xD

ocenił(a) serial na 7
Luelle

No i mamy kompletny Avatar's Team XD. Teraz jak wszyscy są razem i nie ma pobocznych wątków, to każdy następny odcinek powinien być coraz bardziej epicki od poprzedniego :) A ten zapowiada się, że będzie najlepszym odcinkiem jak dotąd. No i ma jak na razie najciekawszy clip. Jest na co czekać. Jeszcze tylko 3 dni!!!!

ocenił(a) serial na 7
Straiker07

Ps. kurde, nie wiem dlaczego nie mogę edytować postów. To denerwujące. A teraz do rzeczy.
Zobaczcie co takiego znalazłem http://www.youtube.com/watch?v=gqyE45sqGgI&feature=relmfu
Korra w tym odcinku nieźle dostanie i zostanie prawdopodobnie złapana przez Equalistów. Już zacieram rączki :)

Straiker07

Eh, tak, to jedyne sceny z trailerów, które do tej pory jeszcze się nie pojawiły... Tylko gdzie to może być? Osobiście jakoś nie chce mi się wierzyć, że Hiroshi już w następnym odcinku zaatakuje ponownie. Myślę, że przesiedzi cicho ze2 odcinki by zebrać siły.
W ogóle uważam, że Team Avatar będzie patrolował ulice nie tylko by walczyć z Equalistami, ale ogólnie będą zwalczać przestępczość. To się tyczy też wszystkich gangów. Może Korra wpadnie po prostu w łapy tych bandziorów?
Poza tym jestem ciekawa kto jej zafundował te szramy na twarzy (jak dla mnie blizny mogą zostać, bo wyglądałyby świetnie. Wystarczy spojrzeć na Lin :D)

Czyli nowy Team Avatar to zbieranina superbohaterów. Mako do Batman (oczywiście! :P), Asami to Talia Al Ghul, Bolin to Robin, a Korra...? Sama nie wiem... może Wonder Woman? Na dodatek Lin jest Spidermanem/Wolverinem :P

Do drużyny brakuje mi tylko airbendera... Nie liczę Korry, bo ona w ogóle nie używa tego elementu. Przydałaby się taka postać, która ciągle używałaby tej mocy.

Ponadto ten klip ma w sobie coś, na co czekałam od samego początku - przyjaźń!! :D :D Uwielbiałam przyjaźń w A:TLA, dlatego wzruszył mnie bardzo ten klip :)

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Czy w trzydziestej sekundzie tego filmu mam zwidy, czy Korra na prawdę skończy z zadrapaniami i innymi szkodliwymi urazami? ;o

Destiny98

Kolejne info o następnych odcinkach! Podobno odcinki od 10 do 12 nazywają się:
110: “Turning the Tides” - June 16th

111: “Skeletons in the Closet” - June 23rd

112: “Endgame” - June 23rd

Ponoć. Podobno też ostatnie 2 odcinki będą tego samego dnia, 23 czerwca! Oby to była prawda... Czyli wszystko wskazuje na to, że postać dubbingowana przez Dante Basco pojawi się dopiero w 11 odcinku, w finale.

Luelle

I opis 8 odcinka: “As Equalist activity continues, Korra faces off against Councilman Tarrlok.”
Hohoh, starcie między Korrą a Tarrlokiem :D To pewnie w niego mierzyła palcem z tą wściekłą miną na jednym ze screenów :)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

No to wreszcie zacznie się prawdziwa akcja :) Walka z Equalistami + akcja z Tarrlokiem = Swoista sieczka na ekranie :D Oj, jest na co czekać. Zapowiada się naprawdę najlepszy odcinek jak dotąd. A tak nawiasem to jeszcze nie widziałem tego screena, na którym Korra tak robi. Mogłabyś dać jakiś link do tego screena?

Straiker07

Ugh, nie mogę teraz tego znaleźć. Już dawno widziałam to zdjęcie. Była na nim Korra (najwyraźniej na ulicach Republic City). Miała wkurzoną minę i celowała w kogoś palcem.
Ciekawe co teraz wymyśli Tarrlok...

ocenił(a) serial na 7
Luelle

A tak nawiasem (sporo cię złapałem) wiesz co się dzieje z livestream'em Korry (ten od ciebie), bo od kilku dni wygląda na zamknięty i nic tam nie ma. Wiesz coś na ten temat?

Straiker07

O nie! Dopiero to zauważyłam :( No i mój dzień się zepsuł właśnie :( Jak ja teraz obejrzę livestreama w sobotę? :(
Chyba że o tego czasu ktoś otworzyć nowego...

ocenił(a) serial na 7
Luelle

I tu ja właśnie ratuje tobie skórę. Mam innego linka do livestreamu Korry http://www.justin.tv/aotcrepsilon1#r=-rid-&s=em
Tyle, że oni tam włączają dopiero na pół godziny przed rozpoczęciem odcinka, ale chyba to nie problem ;)

Straiker07

Szkoda tylko, że taka słabiutka jakość :( Nie wiem czy jest sens oglądać taki livestream, bo prawie nic nie będzie widać. Same piksele :P A tamten zamknięty miał całkiem dobrą jakość jak na livestream. Eh.... poczekam do soboty, może pojawią się jeszcze lepsze livestreamy? Żyję nadzieją :P W każdym razie dzięki za ten! :)

ocenił(a) serial na 7
Luelle

No, właśnie to jest wada tego livestreamu, niestety :c Może do soboty pojawi się coś z lepszą jakością, bo inaczej 2 tyg. czekania będzie na darmo!

Straiker07

Też na to liczę! Może ta osoba, której livestrem zamknęli, otworzy nowy, bo miała go naprawdę dobrej jakości (jak na livestream). Cóż, mamy jeszcze 2 dni... Trzeba mieć nadzieję. O rany, zaczynam gadać jak Katara XD

Straiker07

Uwaga, uwaga, opis 9 odcinka!!!
“Korra tries to understand her visions; Tenzin and Beifong search for Equalist hostages.”
Tak! W końcu! :D Na to czekam!

Luelle

Czyli prawdopodobnie w odcinku 8 będzie miała kolejną wizję :>

Hikari3

Tak, też tak uważam :D Możliwe, że ta wizja będzie o wiele dłuższa i Korra w końcu się nią przejmie :D Drżę z oczekiwania by znów zobaczyć oryginalny Team Avatar!! :D :D

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Ja tam uważam, że prawdziwa akcja zacznie się po wejściu w Stan Avatara. :p

Destiny98

Wtedy to akcja, niestety, będzie się już pewnie kończyć :P Wątpię byśmy mieli szczęście zobaczyć stan Avatara wcześniej niż finał sezonu...

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Czyli można założyć, że nie będzie wyjaśnione co się stało 42 lata temu :(
Wielka szkoda... A Stan Avatara zobaczymy prawdopodobnie w 2 serii, bo wszystko na to wskazuje, że tak będzie. Czyli moja teoria jak na razie się sprawdza ;)

Straiker07

Niee, twórcy Avatara nie porzucą czegoś tak istotnego (nie mówiąc że niesamowicie epickiego) w 1 sezonie. Uważam, ze Korra choć raz wejdzie w ten stan, podczas finału tej księgi. Nie ukazanie stanu Avatara byłoby wręcz samobójstwem twórców.

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Czyja wiem, czy samobójstwem... To wtedy by nie było dalszej części przygód Avatara, a na pewno byś tego nie chciała, prawda? Co do Stanu Avatara to mają jeszcze 2 księgę, żeby rozwinąć duchową stronę Korry, więc mają czas ;) Wszytko jeszcze przed nami :)

Straiker07

Nie, nie. Samo wejście w stan Avatara (niekontrolowane) nie jest związane z duchowością. To system obronny, który włącza się w razie śmiertelnego niebezpieczeństwa bądź pod wpływem naprawdę wielkich emocji. To kontrolowany stan Avatara wymaga "duchowości". I oczywiście, że brak stanu Avatara w 1 Księdze to samobójstwo twórców. Historia Amona kończy się w tej Księdze, więc niech to będzie zakończenie efektowne. Jakoś przez 3 Księgi A:TLA stan Avatara pojawiał się dość często i tylko dodawał smaczku i niesamowitości. Czuło się, że Aang jest właściwie wcielonym bogiem, największym duchem. Czuć było jego potęgę. To samo chcę zobaczyć w Korrze w tym sezonie. Chcę zobaczyć jej, jak to się mówi: "unbendable spirit", jej boskość, jej potęgę. Bo na razie tego w ogóle u niej nie widać. Końcowa walka musi być własnie pojedynkiem między Avatarem a Amonem, nie Korrą a Amonem. Amon chcę się pozbyć właśnie Avatara, nie samej Korry, dlatego to Avatar musi się z nim zmierzyć.

ocenił(a) serial na 9
Luelle

Końcowa walka musi być N.A.J.L.E.P.S.Z.A! :D

ocenił(a) serial na 7
Destiny98

Mam kolejny clip z 8 odcinka!! http://www.toonzone.net/news/articles/43158/the-legend-of-korra---video-clip-fro m-june-2-2012-premiere-episode-when-extremes-meet/
Korra wreszcie powiedziała Tenzinowi o swoich wizjach. I chyba zaczęłą się uczyć airbendingu, ale jej to nadal nie wychodzi z tego co można wywnioskować z ich rozmowy :(

Straiker07

Może w tym odcinku w końcu po raz pierwszy użyje airbendingu? :) Żyję nadzieją... XD I Korra chyba nie zdaje sobie sprawy z tych wizji... Nie pamięta też ich najlepiej.
Moje emocje! Nie dość, że cudownie przedstawili relacje Tenzina i Korry, to na dodatek lecą na bizonie (moje wspomnienia! :( )

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Też mam nadzieję ujrzeć airbending w wykonaniu Korry, ale sądząc po ich rozmowie to nie wiem. Może na koniec odcinka będzie jako happy end :D No i właśnie latający bizon (Oggie jak dobrze pamiętam). Brakowało mi trochę tego zwierzaka ;)

ocenił(a) serial na 9
Straiker07

Może jak Korra się w sobie zbierze, to w końcu jej się uda tkanie powietrza. Musi chyba się przełamać i uwierzyć, że jest magiem powietrza, Aang też miał problemy z magią ziemi, ale gdy w siebie uwierzył, udało mu się.

ocenił(a) serial na 7
kotek1489

Kiedyś musi być przełamanie tej blokady, tak samo jak przełamała strach przed Amonem. Tylko kiedy to nastąpi? Miejmy nadzieję, że w tym odcinku ;)

Straiker07

Z tego co mówi Tenzin, to jej niezdolność do airbendingu łączy się z niezrozumieniem duchowej strony Avatara. Dlatego może na końcu tego odcinka Korrze w końcu się uda (może te medytacje, o których mówi Tenzin coś dadzą?). Problemem wg mnie jest po prostu to, że Korra nie zauważa swojej duchowej strony. Ona ją ma, ale ją nieświadomie ignoruje. Nawet nie zdawała sobie sprawy, że miała wizje Aanga, sądziła, że to zwykłe halucynacje. Tak więc jej strona duchowa się objawia, ale ona po prostu ją nieświadomie ignoruje, nie wie co to jest.

ocenił(a) serial na 7
Luelle

Nie zgadzam się z tobą. Airbending nijak ma się do strony duchowej bendera. Najważniejsze jest, żeby taki bender zrozumiał założenia tego stylu i nauczył się ospowiednich dla tego stylu ruchów i nawet nie trzeba do tego się wyciszać i medytować. A te całe medytacje airbenderów to według mnie wywodzi się z ich tradycji, bo benderzy powietrza mieszkali w świątyniach i medytowanie było częścią ich dnia, bo musieli to robić i tak już to zostało. Przyporządkowali te medytacje do założeń airbendingu i teraz benderzy powietrza muszą medytować. A jakby Korra wreszcie pojęła te założenia i uwierzyła w siebie to z pewnością by już się nauczyła i to bez tych całych medytacji. Medytacje są potrzebne do rozwinięcia tylko strony duchowej, a nie airbendingu.