PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742874}
6,7 13 tys. ocen
6,7 10 1 12589
4,4 7 krytyków
Legends of Tomorrow
powrót do forum serialu Legends of Tomorrow

Kolejny dobry odcinek. Może nie tak dobry jak poprzedni, bo niewiele było Eobarda i Darhka, ale jest ok.

Rip w wydaniu badass jest dużo lepszy niż ta ciepła klucha z S1, a jeszcze lepszy był w poprzednim odcinku jako reżyser, bo niezła była z niego beka i nie miał tego cholernego, brytyjskiego akcentu.
O ile u Feltona we Flashu jakoś mi on nie przeszkadza, tak u Darvilla denerwuje strasznie.

Sara omal nie spadła z lowelka, Nate zaliczył Vixen, mój hero. Ciekawe jakie zwierze udawała w łóżku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nawet niezła z nich para, więc mogą ten wątek kontynuować, bo np. na takiego Snarta i Sarę nie dało się patrzeć, nie mówiąc już o tych Hawkmiernotach.

Ale i tak najlepszy był Ray uciekający przed szczurem i ten prezent, który dał Mickowi xD
Jeszcze mu pomnik postawili w Waszyngtonie. Ogólnie Rory w tym momencie jest jedną z najlepszych postaci, a w S1 był tragiczny. Świetnie się go ogląda.

Przez moment już myślałem, że jak Jax celował do Ripa, to zaraz wpadnie Eobard, zrobi mu wibrującą rękę w klacie i jak już wróci Ronnie, to wróci też stary Firestorm, ale niestety.
Wkurzające jest, że nie używają w ogóle mocy Firestorma. Kiedy są potrzebni, to nagle okazuje się, że Siwy i Jax nie mogą się w niego połączyć.

Ciekawi mnie co z tym Snartem. Przed sezonem mówili, że do Legion of Doom będzie należał Eobard, Merlyn, Darhk i właśnie Snart, a teraz się okazuje, że jednak Rip. Rozumiem, że to była zmyła i nie chcieli psuć niespodzianki z Ripem albo może jeszcze Scofield się pojawi, żeby zamieszać Lincowi w głowie.

LoT też wraca 21.02 i sądząc po promo, zapowiada się niezła rozpierducha.
Do końca zostało już niewiele, bo sezon liczy 16 czy tam 17 odcinków.

1
Azazel94

Jeszcze tak apropos Scofielda i Lincolna, to ktoś na reddicie znalazł taką perełkę oglądając Prison Break: http://i.imgur.com/trQzXhb.png :D

Azazel94

+ George Washington: kaboom
+ GW i Rory bromance
+ "Używasz telefonu komórkowego, żeby znaleźć żonę?"
+ fajny ten Nate
+ Bożonarodzeniowy obiad z Sarą, która kroi drób, szczurem w prezencie, pijanym wujkiem "praojcem" i całą ogólną atmosferą
+ badass Rip

- nie lubię, kiedy w serialu tego typu kogoś zabijają w taki sposób, że i tak wiadomo, że wróci. Zero dramatyzmu.
- Serio? do ponownego włączenia Waveridera wystarczył jeden przycisk?
- dlaczego Jax nie strzelił Ripowi w kolano i razem z Sarą nie zabrali go na statek, żeby Gideon spróbowała wyleczyć mu mózg (wtedy się nie dało, ale teraz, jak już ma z powrotem wspomnienia, kto wie?)?
- gadka-szmatka: "Nie zabijaj Ripa, bo jest Boże Narodzenie" WTF?

Azazel94

Świetny odcinek. Rip w wersji złej po prostu wymiata, tak samo jak w wersji poprzedniej, niekumatej (obie wersje, tak czy siak, lepsze od Ripa z s1, bez dwóch zdań). Dżordż Łoszington i Mick wymiatali (fanserwis dla Amerykanów jak jasna cholera), Ray również (w ogóle taki bardziej pocieszny niż zazwyczaj), Nate spiknął się z Vixen (swoją drogą oczekiwał więcej, hyhy), Stein przeszedł samego siebie a Jackson, jak to Jackson, musiał najpierw ponarzekać :D No i Sara.. mogła dednąc po raz drugi, nie byłoby mi szkoda :P

btw. czołówki-przypominajki od poprzedniego odcinka wymiatają xD Najpierw Darkh a teraz Rory i jego 'idiots' - leżałem ze śmiechu, przewijałem parę razy początek, haha :D Mam nadzieję, że Eobard też dostanie :) (chyba nikłe szanse na drugi odcinek poświęcony Legionowi w takiej ilości ale.. jeśli Eobard zmieni swoje przeznaczenie to nadawałby się na takowy odcinek gdzieś koło finału za pewne, jak nie sam finał)

matiiii

Tak, te czołówki wymiatają :D
We Flashu od 3 lat to samo nudne pitolenie Allena z bekowym "I'm the fastest man alive", a w LoT co odcinek ktoś inny i teraz jeszcze dorzucają takie smaczki.

Azazel94

Rozwalił mnie tekst ze zwierzakiem w łóżku :D hahaha

Coyotman

Nie oglądam drugiego sezonu Legend, ale z ciekawości wpadłem zobaczyć co się dzieje na forum i po waszych komentarzach aż musiałem obejrzeć przypominajkę z początku odcinka. Faktycznie wspominki Rorego miażdżą. Szkoda że w pozostałych serialach tego nie ma :D

hornet

Z trzech seriali CW Arrow, Flash i Legendy (SG nie oglądam) - w tym sezonie najciekawsze są właśnie Legendy. Ostatnie dwa odcinki były mega ciekawe. Ogólnie ten sezon całkiem w porządku - dużo lepszy od pierwszego.

Coyotman

Właśnie ja ze względu na kiepski pierwszy sezon pozostałem na razie przy Flashu i Arrow, ale ponieważ jakość tych dwóch seriali spada trzeba będzie się zastanowić, które oglądać na bieżąco, a które w okresie wiosenno - wakacyjnym jednym ciągiem.

Azazel94

I znowu spojlujesz - na cholerę piszesz że wróci Ronnie - ja chciałbym się tego dowiedzieć dopiero oglądając. Naprawdę tak trudno ci rozmawiać tylko o bieżącym odcinku?

Serial bazujący na podróżach w czasie i między wymiarami, gdzie każdy ma swojego sobowtóra i jak to Felka pięknie określiła "zmarli wracają do żywych co środę", a ty masz wielkie pretensję, że napisałem, że Ronnie wróci?

Jakbym napisał w którym odcinku i w jakiej formie wróci, to jeszcze ok. O jego powrocie pisali jeszcze przed startem sezonu, więc to g..., a nie spoiler.

Powrót Eobarda też traktujesz w kategoriach spoilera? Bo on też tam kiedyś wróci.

Azazel94

gdzie pisali, ja tego nie czytam bo NIE CHCĘ wiedzieć co się wydarzy. Tylko trailery przed sezonem wchodzą w grę, przed odcinkami staram się nie oglądać. To chociaż napisz SPOJLER to nie będę dalej czytał. Masz fioła na punkcie tych seriali ale hamuj się.