PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742874}
6,7 13 tys. ocen
6,7 10 1 12591
4,4 7 krytyków
Legends of Tomorrow
powrót do forum serialu Legends of Tomorrow

Komu podobały się 2 ostatnie sezony będzie zachwyconyHamulce zostały puszczone kompletnie. Wszystko stało się jeszcze bardziej komediowe i autoświadome. Bardzo podoba mi sie ten format bo jest to po prostu Doctor Who ale w świecie znanych Boahterów DC - zapmonapędzająca się zajebistość. Szkoda też trochę że z tego szlaku już nie ma odwrotu i raczej jakis mega epickich rozwalających umysł poważnych zwrotów akcji już w tej produkcji nie uświadczymy no ale od czego Arrowverse ma swoje Crossovery , prawda ? :)

Ale nie będę też totalnie lukrował tej produkcji - CGI jakie widzimy w 6stym sezonie w 2021 jest tragiczne jest na poziomie gówna z lat 2000- 2005 i jak wiemy nie wszystkie filmy w tym czasie miało gówniane efekty bo technologia inaczej nie pozwalała - nie . Gówniane były tam gdzie byli gówniani graficy i mało kasy oraz czasu na ten cel dane. Powiem to szczerze że lepsze efekty były już np w sezonie 1szym gdzie przykładali do tego wagę , chcieli przyciągnąć jak największa rzesze ludzi. Teraz już mam wrażenie jak gdyby świadomi tego że mają publikę ala Supernatural ( zgadnijcie na co przesiadło się wielu fanów tego serialu jak się skończył ) czyli taką która bedzie z serialem na dobre i na złe przedłużając jego żywotność zaczeli kłaść lachę na to czy cgi będzie dobre czy tylko kuźwa nie wiem jak to nazwać "Umowne" ?? Mi osobiscie to przeszkadza. Skoro Cgi to taki problem niech pisza fabułkę tak żeby pojawiało się go jak najmniej.

ocenił(a) serial na 8
mordarg

Za to już Ci obcy zrobieni praktycznie z żuwaczkami - zajebisci :D zajebiscie kiczowaci Sam Lucas by się nie powstydził ich u siebie w kantynie

mordarg

Podzielam zdanie - jeśli się ostatnie sezony podobały to kontynuują jazdę bez trzymanki. Poziom absurdalnego humoru i autoparodii goni scena za sceną, a i nawet potrafili DALEJ coś wykrzesać chyba z najlepszej drugoplanowej (a kiedyś to pewnie był nawet dziesięcioplanową postacią lol) postaci jaką jest Gary :D Świetnie też wymyślili KOLEJNY pomysł na sezon: przez wypuszczenie menażerii kosmitów w 'świat' czasoprzestrzeni haha xD

No i muszę, wręcz muszę (chociaż chcę :p) skomentować ostatnią scenę z Garym i Sarą (a może to przedostatnia?) kiedy Gary mówi, że ta kosmitka jest jego narzeczoną i że pewnie już wesele się nie odbędzie xD Wprawdzie w odcinku śmiałem kilkanaście razy ale ta petarda na koniec.. leżałem i śmiałem a teraz sobie to przypominając znów śmieje na samą myśl :D A najlepsze, że pewnie ta 'narzeczona' pojawi się jeszcze w serialu HAHAHA xD

btw. myślałem, że Nate będzie mnie irytował z tym 'Zari blabla' ale scenarzyści robią to tak umiejętnie, że jest tylko.. śmieszniej :D Plus komentarze Zari.. 2.0 HAHAHA :D Nie no, pilot s6 nie zawiódł,

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Wszystko super - Ale Ćma z drugiego odcinka to była jakaś kpina . TO wyglądało jak efekty z seriali z początku lat Dwutysięcznych . Ja wiem że w tym serialu nie o efekty chodzi no ale kurcze jak mają taką chałę odwalać to niech nie piszą scenariusza tak żeby pojawiały się w nim najwidoczniej niemożliwe do wykreowania w tym serialu kreatury..... Chyba już gdzieś o tym wspominałem. Naprawdę jak widziałem tą ćmę to mi się film PTAKODEMIA przypomniał przy którym The Room To Arcydzieło.

ocenił(a) serial na 8
mordarg

Tak naprawdę jeśli to ma tak wyglądać to wolałbym żeby już poszli w full RETRO i pojechali po bandzie robiąc takie rzeczy metodami poklatkowymi wtedy był bym wstanie wybaczyć wszystko no ale wiadomo nikt się nie będzie męczył skoro można jakieś gówno w godzinę w programie stworzyć.

mordarg

W sumie.. nie wiem, wydaje mi się, że efekty w tym serialu od s4 nie są już takie, jakie być powinny. I jakoś się przyzwyczaiłem bo jak sam napisałeś, nie o to w tym serialu chodzi. Nie mniej zgadzam się co do tego, że mogliby bardziej 'przyziemne' kreatury zrobić, nawet choćby zrobić beke z ludzi w przebraniach bo w tym serialu by to się sprawdziło ale podejrzewam, że więcej kosztuje zrobienie kostiumu niż wygenerowania cgi na komputerze w dzisiejszych czasach. Tną koszta gdzie mogą i jak mogą i cgi jest tego ofiarą w tym serialu. Nie mniej.. chyba tak nie zwracam na to uwagi, pewnie już z przyzwyczajenia właśnie.

A co do samego drugiego odcinka: kolejny sztos, niezła parodia Nocy żywych trupów i.. i chyba tego kiczowatego horroru, którego nazwy nie pomnę a który był o kosmicznej galarecie xD Plus oczywiście za gościnny występ mojej ulubionej Zari 1.0 :D

ocenił(a) serial na 8
matiiii

tak bekę miałem na całego xD

ocenił(a) serial na 10
mordarg

Myślę podobnie. Jazda bez trzymanki, ale mi się taka zabawa podoba dużo bardziej niż pseudo poważny wcześniejszy format :)

ocenił(a) serial na 8
gajewski1

Haha a co powiesz o odcinku 6x05 ?? Otóż pod wpływem jednego potężnego zaklęcia cały odcinek na dobrą 1/3 czasu zmienia się w disneyowski Musical xD Wg mnie kolejna genialna akcja bo przy aktualnym poziomie i podejsciu moim zdaniem mozemy tam zobaczyć absolutnie wszystko jak w jakimś Ricku i Mortyim lecz podniosło się pare głosów że to już jest przesada. Chciałbym tylko przypomnieć że Crossover Supernatural i Scooby Doo ( który również początkowo mi się jawił jako szaleństwo i wgl upadek Supernatural ) okazał się jednym z najbardziej chwalonych odcinków całego serialu! i To też miało miejsce pod skrzydłami CW.

Po prostu jak traficie na kogoś kto gada że cw produkuje masę seriali i wszystkie są takie same - Powinien zobaczyć czym aktualnie są legendy. Bo przez to co się tam dzieje takie stwierdzenie jest absolutnie nie prawdziwe ;)

ocenił(a) serial na 10
mordarg

Cześć, podpowiesz gdzie można zobaczyć 6 sezon?

ocenił(a) serial na 8
wojtek12345435

Normalnie na wszystkich torrentach jest co tydzień. Mam netflixa ale tam są fest do tyłu z odcinkami więc innej drogi nie widzę na oglądanie

ocenił(a) serial na 10
mordarg

Dziękuję, nie pomyślałem o tym :)

ocenił(a) serial na 5
mordarg

Liczyłem że pojawi się jakaś postać ciekawa, to dali kur... meksykanke co robi giwery które niszcza wszystko i jest jak Rambo. Albo to bedzie ruchańsko dla Micka

ocenił(a) serial na 8
tihomax

Haha - ale jak gdzieś pisałem. W tej całej zbieraninie wartościowymi i dobrze odrywanmi postaciami są Tylko Sara, ( Constantine [deklasuje całą resztę swoją charyzmą ] i Mick. Cała reszta jest albo żałosna jak kolo co się w metal zamienia albo tak stereotypowa lub wgl bezbarwna że nawet ich imion nie pamiętam. Zari jest jakaś i w sumie tyle. Kolo co się kosmita okazał - Super motyw ale za to jako człowiek jest tak DENERWUJĄCY że patrzeć na niego nie mogę. Także całą ta ekipa jest wątpliwej jakości ..... ale za to serial nadrabia formą oraz fabuła - sytuacjami w jakie pakuję tą całą ekipę ; ) trochę pojechałem ale i tak lubię ten serial i będę oglądał !

ocenił(a) serial na 8
mordarg

dobrze ODGRYWANYMI postaciami -musze nowy post robić bo się edytować nie da wiocha na maxa

ocenił(a) serial na 5
mordarg

No obecnie to oglądam byle by być na bieżąco z fabułą. I faktycznie Sara, Constantine i Mick ratują ten serial. Reszta zamiast bawić to tylko drażni