Normalnie jeszcze 2 odcinki i znowu przerwa czy kogoś to też tak denerwuje czy tylko ja tak mam, no bo normalnie czy to ten czy inny serial, puszczą 3, 4 odcinki i przerwa na 2 tygodnie albo miesiąc! nie dość że puszczą raz na tydzień odcinek to jeszcze takie przerwy robią normalnie krew zalewa jak trzeba czekać tyle na to co dalej się wydarzy, denerwuje to zwłaszcza wtedy jak serial się podoba i chce się wiedzieć co będzie dalej i dalej a tu tyle czekania. W całości popieram netflixa oni od razu cały serial puszczają i jest git.
Taki styl pozwala potęgować napięcie i rozwija fandom. Mamy np taki serial Netflixa, ktoś kto ma czas i zapał obejrzy cały sezon w 1/2 dni (np. miałem tak z DD i JJ), a ktoś inny będzie sobie ciupać w wolnych chwilach. Gdyby coś takiego zrobić w jakimś popularnym serialu (GOT) internet natychmiast zalany zostałby spoilerami.
Wracając do fanów, dzięki takiemu sposobowmi wydawania, przez ten tydzień przerwy fani natworzą tysiące teorii nt. tego co będzie w nast odcinku (np. grób w Arrow, tożsamość Zooma we Flashu). Gdy wypuszczą cały sezon na raz, może i będzie wygodniej fanom, ale pochłonął to na raz i co najwyżej internet może szumieć od opinii nt serialu.
Podsumowując, krótkie przerwy są potrzebne serialowi, a co do Twojego lamentu o przerwę dłuższą w LoT to jest to pierwsza przerwa w tym serialu, więc nie ma co przeżywać . Na pocieszenie dodam że fani Sherlocka muszą czekać ponad rok na kolejne 3 odcinki a potem znowu przerwa i tak ciągle ;)
A był już 9 odcinek? Bo na FW jest napisane, że już wyszedł, ale nie widzę nigdzie 9 odcinka na torrentach.