PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595056}

Liga Młodych

Young Justice
2010 -
7,6 3,0 tys. ocen
7,6 10 1 3010
9,0 6 krytyków
Liga Młodych
powrót do forum serialu Liga Młodych

Cześć! Od razu piszę, że komiksami DC interesuję się od niedawna i jeszcze nie do końca jestem w temacie. W każdym razie, oglądam zarówno "Ligę Młodych", jak i "Ligę Sprawiedliwych" i postanowiłam trochę poczytać o Wally'm West'cie. Generalnie to z tego co mówi angielska wikipedia wnioskuję (możliwe, że niepoprawnie), że Wally West był pierwszym Małym Flashem i trzecim Flashem. Więc kim jest jego mentor, bo podobno ten występujący w "Lidze Sprawiedliwych" nazywa się tak samo.

Więc, mając w nosie wikipedię, czy Flash znany z "Ligi Sprawiedliwych" jest jakoś spokrewniony z tym z "Ligi Młodych", gdzie jest mentorem Kid Flasha?

I czy ktoś by mi to ewentualnie wytłumaczył, jeśli moje przemyślenia to same bzdury? :D

Ale jak wspominałam jestem jeszcze nie do końca w temacie, więc opieram się tylko na swoich domysłach, niekoniecznie poprawnych :P

martusie

Cofam pytanie - dziwne, ale nie obejrzałam odcinka 8, w którym jest powiedziane, że Flash jest jego wujkiem :)

martusie

Hej. W zasadzie temat zamknięty, ale w którymś z odcinków 2 serii (Invasion), masz praktycznie cały odcinek poświęcony różnorakim Flash'om. Nie będę spoilować o czym jest, ale pokazuje nam wycinek z drzewa genealogicznego Allenów.

Dziadek Flash(nie wiem czy ma jakąś oficjalną nazwę poza imieniem Jay Garrick więc będzie po prostu "Dziadkiem")
Dziadziuś urodził Barry'ego Allena który jest tym "właściwym" Flashem. Tym czerwonym z żółtymi butami.
"Kid Flash aka Wally West" to nie jest jego syn a raczej siostrzeniec, który z racji odziedziczania mocy przez geny ma część mocy wujka.
Potem żona Flasha "właściwego" okazuje się być w ciąży, rodząc po 9 miechach bliźniaki, chłopca Dona i dziewczynkę Dawn. O Donie wiadomo tylko to, że odziedziczył moce po ojcu i przekazał umiejętności swemu synowi Bartowi Allenowi którego przez cały odcinek i pewni do końca serii będą nazywać "Impulse". Wolałem Wally'ego, ale jak to mówią "Darowanemu Flashowi nie zagląda się w zęby". Geeki i nerdy większe ode mnie mają pełne prawo mnie porpawić jeśli wyskoczyłem z kanonu.

ocenił(a) serial na 10
Mr. Magoo

Troszeczkę "wyskoczyłeś z kanonu".
Po pierwsze Jay Garrick nie jest spokrewniony z Barry'm Allenem.
Po drugie Barry Allen ożenił się z Iris West (ciotką Wally'ego), więc jak Wally miał odziedziczyć geny po Barry'm?
Wally, gdy dowiedział się kim był pierwszy Flash (Jay) i później drugi Flash (Barry), spróbował odtworzyć eksperyment, przez który Barry został Flashem. Przez pierwsze dni nie wykazywał się super szybkością, ale później w końcu stał się speedsterem, jak wujek. Początkowo Barry nie chciał, aby Wally mu pomagał, ale Wally go wybłagał i stał się Kid Flashem.

moto9rola

Dzięki. Wiedziałem, że coś spaprałem, ale nie wiedziałem co. Teraz już trochę pogmerałem w internetach i łapię bazę. +5 internets to you!

ocenił(a) serial na 10
moto9rola

Zapomniałeś wspomnieć ze nie dokończa mu się udał przez co był wolniejszą jego wersją. I się rozpędzić tak na zawołanie Ale czasem w serialu pokazuje inaczej(w sumie jeden momet)

martusie

https://www.change.org/petitions/cartoon-network-warner-bros -bring-back-young-justice-and-
green-lantern-the-animated-series Moglibyście podpisać petycje O YJ I GL
I JESZCZE ZNALAZŁĘM DESKE RATUNKU
http://www.batcave.com.pl/2013/06/czy-jeszcze-jest-szansa-na...
SR ZA BŁĘDY

ocenił(a) serial na 10
martusie

Ale wiesz ze te seriale działy się w innych w miarach nie w tym samym ?

kirmarks

Rok temu, kiedy wtajemniczałam się dopiero w YJ, nie wiedziałam ;d