To animu wytwarza we mnie niezłe zawirowania emocjonalne. LB!R jest świetnym dramatem z dużą dozą fantastyki, filozofii i metafizycznego znaczenia
bohaterów. Jest to dla mnie dość niezrozumiałe. Ponieważ jestem analitykiem, moje wnioski (nie, nie grałem w VN) są następujące:
Świat w którym żyją wszyscy, to tylko wyobraźnia Rikiego i Rin, są ze sobą w jakiś sposób połączeni i to właśnie w ich głowach kreowane jest stricte
wszystko - otoczenie, bohaterowie. To by wyjaśniało, dlaczego tak często ukazane jest deja vu. Ich świat jest pętlą, ten świat należy do Rikiego i Rin. Ich
przewodnikami są i byli i będą ponownie ich przyjaciele.
Zastanawia mnie tylko jedno = jak kurczę pieczone, to wszystko się wyjaśni, skąd wieczna amnezja gł. bohaterów ?
Bo a po 11 to już wszystko jasne :) Bardzo jestem ciekaw jak się to zakończy. Także nie grałem/czytałem VN.
Pojawiło się nowe pytanie. W jakim momencie doszło do omawianego wypadku autobusowego ? Oraz czy Wydarzenia z S1 także były dziełem tego świata (wnioskuję że tak, historia z Kud, dziwne kocie listy. Jeśli sprawdzą się moje przypuszczenia, to kolejną zagwozdką jest: Czy Riki także jak w S1 było pokazane, zdobywał przyjaciół (zawodników) do LB ?
Moim zdaniem całość, od samego początku działa się w tym świecie stworzonym po wypadku (Kyousuke z resztą wspominał o tym).
A to w S1 to wg mnie wydarzenia z czasu, gdy Kyousuke "zarządzał" drużyną. W sezonie drugim, po wielu (nieudanych) próbach sprawienia, by Rin i Riki się usamodzielnili, Kyousuke postanowił postawić wszystko na jedną kartę - aby Riki wziął sprawy w swoje ręce przez to też brak Kud i całej reszty w sezonie 2 (jako członków LB). Nie wiem czy tak to należy rozumieć jak napisałem, w każdym razie ja do takich wniosków doszedłem.
jasne, rozumiem co chcesz przekazać. Więc pozostaje kwestia w jakim momencie zdarzył się wypadek. Pomiędzy s1 a s2 czy gdzieś w trakcie s2.
Jeśli mam być szczery, to po ostatnim odcinku już kompletnie nie wiem... chyba najbardziej prawdopodobne jest to, że cała akcja od pierwszego sezonu to jest już ten alternatywny świat.
i tak prawdopodobnie było. A jak Ci się podobało zakończenie całej serii ? Trochę wzruszenia, ale jednak zbyt cukierkowo się skończyło, co powoduje, ze nie mogę dać wyższej noty niż 8 za tą serię.
No niestety za bardzo prsesłodzili, choć całkiem możliwe że w VN było takie zakończenie. Ja zostawiam swoje 9 :)