PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=832764}

Loki

2021 - 2023
7,6 39 tys. ocen
7,6 10 1 39103
7,0 29 krytyków
Loki
powrót do forum serialu Loki

Skoro Lokiego z miejsca zwinęli za zaburzenie linii czasowej czy nie to samo powinni zrobić z kapitanem? Przecież jego cofniecie się do Peggy w Endgame to jawne zaburzenie głównej osi.

Danio31b

Prosta. Osoba, która pisała scenariusz do tego serialu ma w poważaniu całą resztę MCU. Gdyby było inaczej to nie wprowadzała by konceptu, który praktycznie eliminuje całą wolną wolę w tym uniwersum bo wszystko musi być dokładnie tak jak to całe TVA zaplanowało...

Arko777

No niby się tłumaczą że tak miało być, a w przypadku Lokiego to pomyłka.

ocenił(a) serial na 8
Arko777

Dla mnie MCU kompletnie straciło wagę już po Endgame. Dla mnie ten film to fabularny burdel

Danio31b

Ogólnie to jest bez sensu koncept. Po pierwszy wyklucza całkowicie wolną wolę w uniwersum. Po drugie jest wybiórcze: ci się cofnęli w czasie, ale tak miało być więc okej, a ci zrobili coś co nie miało być, więc jest źle. Kompletnie arbitralne ustalanie scenariusza życia. Z MCU zrobili Simsy zarządzane według scenariusza pisanego przez trójkę jakichś anonimowych strażników czasu.

ocenił(a) serial na 9
wojtek247

W pewnym sensie przyznaję Ci rację. Jednakże myślę, że warto się jeszcze wstrzymać z taką opinią. Jesteśmy dopiero po pierwszym odcinku i co prawda dostaliśmy jakąś ekspozycję, ale ile z tego jest prawdą. W sensie wiemy, czy TVA nie ma jakichś ukrytych motywów i czy wszystko, co przestawili Lokiemu jest prawdą. Ja osobiście na nic nie liczę i jeszcze wstrzymuję się z opinią , bo na razie widziałem jeden odcinek z sześciu.

odek222

Fakt, może się okazać, że to kłamstwa podobnie jak w ostatnim spidermanie z Mysterio, ale jeśli naprawdę wszystkimi wszechświatami rządzą trzy ziomeczki kontrolujące wszystko jak w simsach, to imo wszystko staje się bezsensowne.

ocenił(a) serial na 5
Danio31b

To jeszcze nic. Infinity Stones nie działają poza swoim wymiarem, no chyba że Avengersy sobie je ukradną i stworzą swój własny wymiar, to wtedy działają XD

ocenił(a) serial na 9
Fass_

ale wiesz, że to nadal ten sam wymiar tylko inna linia czasowa? Cofnęli się w czasie, a nie przeskoczyli do innego wymiaru. Jak dotąd nie było jeszcze w MCU nic związanego bezpośrednio z innymi wymiarami oprócz kłamstw Mysterio. No i oprócz quantum realm w Ant-Manie.

Alternatywna rzeczywistość to inne uniwersum w obrębie multiwersum, linia czasowa to wciąż to samo uniwersum.

Oficjalny przewodnik Marvela z 2005 roku dokładnie tłumaczy jak to działa w całym Marvelowskim świecie komiksowym i odnosi się to również do tego co widzimy w MCU.