PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 121 tys. ocen
7,9 10 1 121496
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Do tego typu seriali czy filmów podchodzę raczej bez wielkich oczekiwań, albo mnie miło zaskoczą, albo bez żalu porzucę oglądanie. Ten natomiast spodobał mi się od pierwszego odcinka (który z resztą był chyba najlepszy). Co prawda koncepcja kogoś kto pomaga policji, jest wyjątkowo oklepana i mogli się bardziej postarać i coś wymyślić. Całkiem fajnie wyszło im to że diabełek nie jest aż takim chodzącym złem i ma tez dobre cechy, bo to w końcu też anioł, ale jak dla mnie chyba jednak odrobinę przesadzili, mogli mu chociaż to kuszenie zostawić. Lucyfer jaki ofiara kary i własnego wizerunku, słabo to wygląda. Natomiast bardzo przypadł mi do gustu jego stosunek do ojca i ogólnie te jego smutno melancholijne rozważania. Fajnie były wplecione w ten lekki i komediowy ton całego serialu. Można się na nim za równo pośmiać jak i zastanowić nad poważniejszymi zagadnieniami, ale równie dobrze można je zignorować i oglądać dla samej rozrywki. Tak samo podoba mi się podejście do zagadnienia dobry-zly bohater, niby by się wydawało że przy takich postaciach jest wszystko z góry ustalone, a oni fajnie tym żonglowali.
To że gra aktorska jest świetna, to chyba każdy przyznaje, w szczególności w wykonaniu Toma Ellisa, dobrany idealnie i do tego mega przystojny.
Cieszę się że będzie kolejny sezon i mam nadzieję że nie zdejmą go przed planowanym końcem tak jak mojego ulubionego Hannibala.

ocenił(a) serial na 8
dkf

Ja ten serial kocham jest moim number 2

ocenił(a) serial na 9
MALIA50000

A co jest nr 1? Bo widzę że masz wiele ocenionych na 10.

ocenił(a) serial na 8
dkf

Supernatural !!!

ocenił(a) serial na 9
MALIA50000

Nie widziałam ani odcinka więc nie mam porównania.