PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 122 tys. ocen
7,9 10 1 121501
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Lucifer s01e10

ocenił(a) serial na 10

Okej, Dan chyba śpi już z rybkami jak to się mówiło w Ojcu Chrzestnym....
Krótki spoiler, Lucek nie zaliczył Chloe choć była niezła okazja.
Odcinek wgl. taki trochu słaby. Malcolm grabi sobie na bycie drugi raz w Piekle tym razem na wieczność, swoimi czynami.

ocenił(a) serial na 10
krychu9

Dan chyba został zabity przez Malcolma... Wnioskuje po sms, którego Malcolm wysłał Chloe z telefonu Dana.....

ocenił(a) serial na 8
krychu9

No właśnie nie jestem do końca pewien czy on go udusił że tak powiem na śmierć czy tylko pozbawił przytomności i będzie go gdzieś przetrzymywał. Ciężko byłoby wytłumaczyć nagłą śmierć nowego partnera tym bardziej patrząc na przeszłość Malcolma. Myślę że w przypadku śmierci sms do Chloe byłby po prostu zbędny. Wydaje mi się że Malcolm chce odsunąć Dana od sprawy i dokończyć robotę. Po akcji Dan byłby w sytuacji w której doskonale wiedział o zamiarach Malcolma a "nic" z tym nie zrobił, więc byłby współwinny.

Ciężko stwierdzić, pożyjemy zobaczymy. Czekam na moment kiedy Lucek dowie się że Dan działał jakby nie patrzeć w jego obronie i wrócą mu wszystkie Diabelskie siły i zrobi niezłą rozpierduchę ale to już tylko moje sugestie co do fabuły. Ludzki, czuły Diabeł jest całkiem spoko ale przydałaby się jakaś niezła zadyma.

ocenił(a) serial na 8
krychu9

Hmm, myślę że jednak przeżył.

ocenił(a) serial na 8
krychu9

Zgrzytał mi ten odcinek.
Promo było świetne:
http://www.youtube.com/watch?v=rFdmArcKqq8
I zapowiadało powrót świetnego humoru z początku serialu.
I.. kicha. Przestaję oglądać te proma.
Mama Chloe totalnie niewykorzystana i jako osoba i jako aktorka (no żesz, przecież to Rebecca DeMornay), jakieś interakcje miedzy nią a Luckiem, nią a Chloe, można było coś bardziej o Chloe powiedzieć. Wsadzić te wszystkie postacie do jednego stołu.. i to wszystko ?
Jedyne co było fajne dla mnie to Maze (plus Trixie) i sceny Dana (którego lubię coraz bardziej).. A, no i scena z truskawką. Końcówka to jakiś dziwny misz-masz. No, przynajmniej może będą zabawne sceny gdy Chloe się obudzi.

ocenił(a) serial na 8
Rozgdz

No, chyba że okaże się że to mamcia napisała tego SMSa do Dana i pojawi się w następnym odcinku. Wtedy faktycznie będzie to wszystko miało ręce i nogi (przynajmniej w mojej opinii).

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

Nie, Chloe pisała bo przecież Malcolm jej odpisał że Dan zrywa z nią. Ona się upiła przez to i poszła do Lucka.

ocenił(a) serial na 8
krychu9

To że SMS był z jej numeru i odpowiedź Malcolma , to tak. Po prostu zgrzytają mi dwie przedstawione motywacje Chloe - ta ze sceny z mamą i ta ze sceny z Luckiem. Niezbyt się zgadzają. No i pretensje że zerwanie przez SMS to poziom "higschool". A wysłanie w środku nocy po takiej kolacyjce SMSem właśnie "I've been thinking. Let's give this a real shot" - to niby nie jest "poziom highschool"? (a wcześniej wszystko osobiście, nawet nie na telefon).
Po prostu nie pasują mi te kawałki ze sobą, zwłaszcza że te relacje były dotąd precyzyjnie rozpisane. Z drugiej jednak strony niedługo koniec więc taki "przyspieszacz akcji" jet zrozumiały...

ocenił(a) serial na 10
krychu9

A mi tam odcinek bardzo się podobał

ocenił(a) serial na 5
The_Joker_Mr_J

mi też się podobał ten odcinek . ogólnie cały serial ma ręce i nogi z początku nie był bardzo ciekawy ale teraz trzyma poziom . podoba mi się kontrast dwóch głównych bohaterów Cloe i Lucka . trochę jak pierwsze senony Castla i trochę też Forever , którego skasowanie po pierwszym sezonie nie mogę przetrawić mam nadzieję że z serialem Lucyfer tak nie będzie .

ocenił(a) serial na 9
krychu9

Malcolm chyba jedynie pozbawił go przytomności i teraz będzie gdzieś przetrzymywał. Co do tego czy trafi do piekła, to nie do końca wiadomo. Mając nad sobą opatrzność Amenadiela może tego uniknąć. Zresztą nawet jeśli zabije Lucyfera, to paradoksalnie nie można mu tego potraktować jako grzech. Przecież szatan nie jest jego bliźnim.

W tym odcinku najbardziej spodobała mi się "przemiana" Maze pod wpływem Trixie. Dość dobry i zabawny wątek.