PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 121 tys. ocen
7,9 10 1 121496
6,5 8 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

Oglądając wiele różnych patologii netflixa jak i perfidnych kłamstw historycznych, myślalem że juz mnie nic nie zaskoczy.. A jednak... Teraz platforma, wkręca (zwlaszcza młodemu pokoleniu) że diabeł to jest fajny gość, który jak wpada na ziemię to chce pomagać ludziom czynić dobro.

Kiedyś słyszałem opinię, że największym zwycięstwem diabła jest przekonanie ludzi ze nie istnieje . Obejrzałem 1, 5 odcinka i sie znudzilem oglądaniem lucyfera walczącego o lepszy świat.

I zaraz sie znajdą ludki, którzy powiedzą ze sie czepiam ale uważam że taki projekt jak netflix sieje straszne spustoszenie w głowach nastolatków, pompując rózne kłamstwa i ideologie. Bo dzieci są jak gąbka - chłoną wszystko bezkrytycznie i z tym zaprogramowaniem pójdą w dalsze życie.

magik30

Serial akurat powstał dla FOX-a i dopiero od 4 sezonu przejął go Netflix. Poza tym jest to ekranizacja na bazie komiksu, znacznie starszego. A co do tego kto "[...] sieje straszne spustoszenie w głowach nastolatków, pompując rózne kłamstwa i ideologie" można się spierać.

bazant57

tylko błagam bez PiSu bo czy z PiSem czy PO lub Lewicą u władzy to polska szkoła zawsze jest dnem ale to problem systemowy. Zresztą całe nasze Państwo jest dysfunkcyjne. Nie wiedziałem a wiec ktoś wcześniej wymyślił historyjkę a ze pasuje do linii Netflixa to to przejeli :) Co nadal nie zmienia całości. Na miejscu wampirów i demonów bym sie obraził - robią z nich chłopców w rurkach :)

ocenił(a) serial na 6
magik30

Przecież Diabeł to jest fajny gość, o wiele lepszy niż ten mściwy i niezbyt sympatyczny bóg

ocenił(a) serial na 3
magik30

Diabeł to pan kłamstwa , więc to Baal jest naprawdę przychylny człowiekowi a nie Jah który zawsze nim pogardza . Łyknąłeś kłamstwo diabła i tkwisz w przekonaniu że klękasz przed dobrym bogiem . Jeśli oczywiście wierzy się w te bajki , jedyny realny Szatan leży na Słowacji .