Bardzo podoba mi się ten serial:) zawiera liczne wątki z legend, podań i wierzeń...czekam niecierpliwie na maj na 14 odcinek drugiego sezonu... mimo, że będzie następny 3 sezon już się zaczynam martwić jak go zakończą.. bo według jednej z legend Lucyfer zakochał się w ziemskiej kobiecie...został za to strącony w otchłań przez Boga... Aniołowie jednak ubłagali Boga, aby pozwolił Lucyferowi związać się z tą kobietą... Bóg się zgodził - ale dał jeden warunek - Lucek będzie mógł się z nią spotkać raz na 100 lat - wtedy będzie mógł odwiedzić ziemię... była to jednak kpina...bo jak Lucynka zeszła już po 100 latach na ziemię, to ukochana już nie żyła... więc raz na 100 lat Lucyfer widziany był, jak błąkał się po ziemi w rozpaczy...za ukochaną, która zmarła... jednak to niby było na początku stworzenia świata - a tutaj mamy akcję w teraźniejszości:) - mam nadziej, że wszystko będzie się dobrze działo, i miłość dla Lucyfera okaże się tym, jak go nazywano -czyli Jutrzenką niosącą światło:)
Wiem, że przesadzam- bo jeszcze 2 sezon sie nie skończył, a 3 nie zaczął- może będą jeszce następne.. ale rzadko liedy serial przypada mi do gustu...a te co przypadły źle się skończyły- np. pod osłoną nocy...zapowiadał się fajny romans człowieka i wampira..ale nie był kontynuowany...wampirek poszedł grać do Hawaii 5 0, gdzie tez zagrała masza ukochana Lucka Lauren...potem w Doktorze Who odeszla Rose...jedynakobieta, ktorą Doktor naprawdę kochał...i zawsze byl niedosyt a przykladow dużo... i twraz super Lucifer...ale od razu światelko w głowie o legendach...i czy bedą sie na nich dobrze wzorować... bo jak tak to Lucek źle skończy...a następnego rozczarowania nie chcę...:)
Polecam komiks, przy nim ten film jest baardzo "płaski", bez wyrazu. To nie jest Lucyfer według Gaimana ani tym bardziej Carrey'a. Postać w komiksie jest "wielka".
Wiem - serial jest tylko lekko wzorowany na komiksie (tam chyba nawet Lucynka była blondaskiem) - i nawet na samym początku serialu wszyscy mówili, że serial skończy się na pierwszym sezonie, bo jest tylko słabo wzorowany na super komiksie;) - a tu proszę pracują nad 3 sezonem.. a ile jeszcze może być sezonów nie wiadomo:) więc takie przedstawienie filmu jednak się podoba:) za komiks kiedyś się brałam - jednak nie wiem czemu nie podchodzi mi taka forma:) podobnie miałam z mangami....jak miałam ochotę to czytałam:) a film jednak mi podszedł:)