PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742520}

Lucyfer

Lucifer
2016 - 2021
7,9 122 tys. ocen
7,9 10 1 121865
6,4 10 krytyków
Lucyfer
powrót do forum serialu Lucyfer

no nie wiem

ocenił(a) serial na 9

moze to cos ze mna jest nie tak ale mam wrazenie ze krok ku netflixowi nie byl zbytnio dobrym pomyslem, oczywiscie byla to sytuacja bez wyjscia, jednak to co netflix robi psuje to co bylo kreowane przez poprzednie sezony,
po 1:
serio tylko 10odcinkow? troche malo zwazajac ze nie sa az tak dlugie jakby mogly sie wydawac a na nowy sezon musielismy swoje odczekac
po 2:
czy tylko moim zdaniem ten sezon byl bardziej family friendly? no cmon co sie stalo z tym cietym lucyferem bo tu dostalismy dupe maryne a nie diabelka
po 3:
serio watek rasizmu, w dodatku w policji? czemu to zawsze uwaza sie bialych za umniejszajacym czarnym skoro kolor skory nie ma znaczenia(to bylo takie off topic), wracajac watek zupelnie z dupy, nic nie wnoszacy, smetny, zwykla zapchaj dziura
po 4:
czy oni chca z Maze zrobic lesbijke? nie ze mam z tym problem jednak jezeli tak to to chyba upieczetuje utwierdzenie moje ze chca zrobic z tego wieksza teen drame niz nie ukrywajmy jest na chwile obecna. dlaczego ten netflixior musi dodac jakas *walona* poprawnosc polityczna do kazdej swojej produkcji lub takiej ktora wzial pod swoje bogate skrzydla?
po 5:
to takie moje nie ogolne przemyslenie nic nie wnoszace, ale nie uwazacie ze dobrze byloby wtajemniczyc Elle do tego polswiatku tej gromatki immortalsow, pani detekyw i Chloe?
Aimee Garcia to chyba naurokliwsza aktora na swiecie
=====================================
slowem konca, nie wygladalo to najlepiej w tym sezonie, mam nadzieje ze bardziej tego nie zepsuja

ocenił(a) serial na 8
menelisko_

to poprzednie wlasnie sezony byly slabe od foxa, netflix pokazał klasę.

tu masz recenzję i bezspoilerowa przy okazji:
https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vjma0TJ4hlg&app=desktop

ocenił(a) serial na 7
menelisko_

Ad 4
Niby dlaczego robią z niej lesbijkę? Maze jest demonem, o którym odp początku serialu mówiono, że lubi seks i lubi się bawić.

ocenił(a) serial na 5
menelisko_

Ogólnie się z tobą zgadzam. Serial do 3 sezonu był naprawdę fajny ale 4 sezon to jak dla mnie porażka. Po pierwsze ten związek czy cokolwiek jest pomiędzy panią detektyw a lucyferem jest już po prostu męczące - widać, że serial był planowany na 1 może dwa sezony ale że przypadł do gustu chyba sporej części publiki to postanowili go wydłużyć i w efekcie coś co zapowiadało się fajnie stało się, jak dla mnie, strasznie męczącym wątkiem. Natomiast to co mi najbardziej przeszkadza w 4 sezonie to właśnie wciskanie tej wszechobecnej poprawności politycznej - czyli ten odcinek o którym piszesz kiedy to nagle Amadiel poczuł się ojcem kompletnie obcego dziecka, czy raczej powinnam powiedzieć nastolatka, o którym kompletnie nic nie wiedział poza tym, że jest niewinny.... no ja przepraszam ale tak beznadziejnego odcinka jakiegoś serialu już dawno nie widziałam. Żeby chociaż go znał czy coś ale nie on po prostu wiedział... i przyznam szczerze, że po tym odcinku przestałam oglądać ten serial bo mam już dosyć nagłych zmian charakterów postaci. Amadiel jest aniołem żyjącym już od setek lat a głupi i naiwny jak dziecko. Druga kwestia, która mnie zirytowała w 4 sezonie to zmiana charakteru Lucyfera. Od 1 sezonu był przedstawiany jako diabeł ale karanie ludzi w sensie powiedzmy znęcanie się nad nimi to nie było to co sprawiało mu przyjemnośc (to była jego praca co nie jednokrotnie podkreślał) więc między innymi z tego powodu nawiał z piekła. On nie jest zły, jest może egoistyczny, ale nie jest zły. W 4 sezonie okazje się, że prawdziwy Lucyfer był zawsze zły i w tym momencie najfaniejszy wątek tego serialu upadł. Bo najbardziej w tym serialu podobało mi się właśnie to, że diabeł, którego nasza kultura/religia przedstawia jako zło totalne, jest tak naprawdę dobry