Lucyfer: Sezon 5 Lucyfer sezon 5, odcinek 16
odcinek Lucyfer (2016-2021)

Lucyfer | Szansa na szczęśliwe zakończenie

A Chance at a Happy Ending 53m
8,6 752  oceny
8,6 10 1 752
Lucyfer
powrót do forum s5e16

Słabe zakończenie

ocenił(a) serial na 7

Na wstępie muszę powiedzieć że Serial jak i postać lucka lubię do tego jest on postacją DC co też u mnie propsuje......

Ale wracając do głównego Tematu :

Nawrócenie Lucefera na Boga i ukazanie Michała jako upadłego ogóle mnie nie przekonała ,to było zbyt łatwe i w taki dość Lewicowy prześmiewczy sposób przedstawione ......np: to jak Lucek z Maze poszli wymordować tych Ruskich co dnana zabili , bogowi nie przystaje zabijać w końcu dał wolną wole i każdy decyduje o sobie a Lucek pokazał chęć zemsty nie pokazał miłosierdzia co Bóg powinien dać w pierwszej kolejności nawet takim łajdaka jak ci Ruscy , ogólnie takich wad i braku logiki było dużo , ale mimo wszystko serial był ok ale ocena mocno spadła z 9 do 7,5

ocenił(a) serial na 8
Koper32

Masz racje ze tu jest wybitny lewacki wklad ale w tym wypadku wybitnie im sie tu udalo,akurat mi ta postac Lucyny mi akurat odpowiada,bo to tylko biblia go oczernia a gdzie jest prawda?

ocenił(a) serial na 7
Morden74

na pewno nie na Nettflixie ;)

ocenił(a) serial na 8
Morden74

Gdzie widzisz tu lewacki wkład? Serio ludzie, polityka wali wam już całkowicie na łby, nawet w tak prostych, aczkolwiek dobrych serialach.

krzys299

Popieram, ludzie strasznie dziwni, zamiast bawić się serialem, to doszukują się jakiegoś g*wna.

ocenił(a) serial na 7
krzys299

Zazdroszczę wam tak płytko odbierać filmy i nie zwracać uwagi na Poprawność Polityczną i przekaz pod progowy ,no ale tak nie Potrafię i widzę to i to mocno psuje odbiór serialu....

Koper32

Ja tobie współczuję tego, że polityki dopatrujesz się w komediowym serialu o diable.

ocenił(a) serial na 7
matiko__

przecież wyraźnie podkreśliłem że żałuje że nie potrafię JUŻ odbierać tak filmów/Serriali jak wy powyżej....i muszę cię zasmucić że Wątki polityczne i narracja jest w każdym filmie/serialu to że tego nie widzisz to chwała ci ,ale ja i dużo osób ją widzimy i strasznie to psuje Seans

ocenił(a) serial na 8
Koper32

Zawsze można tłumaczyć to tak, że Lucyfer w momencie zemsty na obywateli Rosji nie był jeszcze Bogiem, a tylko kandydatem, a ostateczny test był w ostatnim odcinku w niebie (nie chcę spojlerować), po czym okazało się to, co się okazało. Jak dla mnie, najlepsza część serialu. Chciałbym kontynuacji.

ocenił(a) serial na 7
krzys299

jak dla mnie to zbyt naiwne tłumaczenie , michała oszczędził mimo że to on Odpowiadał za śmierć Danna potem zabił Cloe a ruskich z Maze zabił z zimną Krwią tu jest błąd Logiczny Scenariusza i tego się lepiej trzymajmy a nie szukajmy logiki tam gdzie jej nie ma

Koper32

Moim zdaniem scena wymordowania ruskich jest jak najbardziej logiczna. Maze postąpiła zgodnie ze swoją naturą i dokonała krwawej zemsty na ludziach którzy zabili jej bliską osobę. Lucek tylko tam spacerował i odpychał przeciwników. Gdy on z maze dotarli do przywódcy to mu pokazali, że zadarli z samym diabłem i... puścili go wolno - okazali mu miłosierdzie. Nawet nie pokazał mu swojego piekielnej twarzy, a ludzie zwykle potem lądują w psychiatryku. Dzięki temu wspaniałomyślnym darowaniu życia Michałowi łatwiej było znaleźć naszyjnik :p Gadali o tym w scenie nad grobem.
To i jego następne zachowania, w tym poświęcenie w niebie, dla mnie całkiem nieźle uzasadniają dlaczego Lucek został bogiem.

ocenił(a) serial na 7
MrZeit

wow 1 ruska zostawili żywego a resztę ZMASAKROWALI fakt okazał Miłosierdzie

ocenił(a) serial na 7
Koper32

Tak bardzo naciągane, ale myślę, że to dobry punkt

ocenił(a) serial na 9
Koper32

Bo to nie byl test na boga. Tu nie chodzi o to co sie robi tylko jak sie z tym czuje. Przeciez to sie przewija od poczatku. Samookreslenie.