PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=88369}
4,1 52 tys. ocen
4,1 10 1 52021
2,0 8 krytyków
M jak miłość
powrót do forum serialu M jak miłość

Widzieliście jakie Martusia miala wczoraj dlugachne kolczyki. Jak zalożyla plaszcz to jej się oplątaly dookola szyi. No i oczywiście następny facet zakocha się w Martusi.

ocenił(a) serial na 8
Contessa

Bo ma krótką szyję ;D No i dalej nie jestem w stanie zrozumieć fenomenu tej kobiety... co mrugnięcie okiem, to nowy facet ;/

użytkownik usunięty
laleczka874

Może ma to słynne nieuchwyne coś ?
Ale ten facet nie jest do końca normalny skoro rzuca się i całuje na babę którą widzi pierwszy raz w życiu.
Odcinki są ostatnio nudne ,flakowate ,te dialogi i sceny -zapchajdziury.

ocenił(a) serial na 8

Ja ostatnio mam wrażenie, ze ten serial jest tylko o problemach Marty i Gośki... wszystkie inne wątki bardzo zaniedbane...

Nazywasz faceta, który rzuca się na Martunie lekko nienormalnym?Pzecież to nie dziwne, że nie mógł sie oprzeć jej urokowi i od razu się na nia rzucił :))

ocenił(a) serial na 4
milenasy

Ja mu się nie dziwię. Wystarczy żeby na mnie spojrzała i chrząknęła to już lecę :D

użytkownik usunięty
milenasy

Dla mnie ta scena była przerysowana -po za tym ten pan to taki typ co żadnej nie przepuści.

Zdecydowanie przerysowana, niemożliwe żeby co chwilę spotykać jednego obcego faceta wjechać mu w auto później okazuje się że on jedzie tam gdzie ty i wieczorem rzuca ci się na szyję

użytkownik usunięty

W takim razie to 'coś' jest bardzo, bardzo nieuchwytne :D

użytkownik usunięty

Ale mimo wszystko i tak bardziej lubię Martę od Kingi ,Marysi ,Gośki.
Problem polega na tym że na siłę robię z niej seksbombę -kiedy do niej wogóle nie pasuje.

ocenił(a) serial na 8

Dokładnie... Grająca Martę Ostałowska to taki typ szarej myszki, ułożonej pani sędziny... Już bardziej na seksbombę nadawałaby się Koroniewska...

użytkownik usunięty

Ja też.
Martę zniosę, ale od Marysi i Kingi coś mi się robi. Szczególnie od Kingi - zasługuje na pudełko Złotych Malin.

użytkownik usunięty
Contessa

Śmiać mi się chciało jak ją zobaczyłam w tych kolczykach do ziemi

A ja myślę, że kolczyki są pretekstem do przedlużenia emisji serialu "dlugość ma znaczenie".

Contessa

CZytałam gdzieś że Martusia będzie się zabawiać z tym nowym facetem, a Andrzej będzie opiekował się Anusią i chorym Wojtusiem Czyli wszystko na Jego głowie? Ciekawe czemu jeszcze Wojtkiem ? Pewnie Gośka wywęszy okazję zeby się synka pozbyć. To już jakaś paranoja.

ocenił(a) serial na 4
alunia_kiss

I teraz oszałamiająca każdego swą urodą Martusia oczywiście zapomni o antykoncepcji :D A potem poroni i będzie kwita z mężem (zdrada za zdradę +ciąża), czyli tzw. happy end ;)

użytkownik usunięty
andre_

Marta nie może mieć już dzieci, wiec może szaleć na całego

ocenił(a) serial na 4

Tego nie wiedziałem, skąd takie info ?

użytkownik usunięty
andre_

Może akurat nie oglądałeś.
Andrzej chciał mieć z Martusią dziecko. Ona zrobiła badania i okazało się, że już nie może mieć dzieci Bardzo to przeżywała, ale Andrzej powiedział, że i tak z nią będzie.

ocenił(a) serial na 4

Już w niejednym serialu bohaterki "nie mogły" mieć dzieci, szły na całośc a potem ... 8 tydzień ;)

użytkownik usunięty
alunia_kiss

To było dobre jak Andrzej musiał opiekować sie srającym co trochę Wojtusiem

ocenił(a) serial na 4

Ale oczywiście nie mógł po prostu Marcie powiedzieć co jest grane, tylko standardowe w serialach "muszę kończyć" potem w kolejnym telefonie tekst córki o "rudej cioci która u nich jest" bi już mamy następny wydumany "dramat" :D I tak się tworzy 90 % akcji w serialach, z niedomówień i niekonsekwencji.

Żenada ...

andre_

Bardzo mądrze powiedziane. Takie są wlaśnie polskie seriale. Dramaty, więcej - tragedie, a w międzyczasie dzwonią telefony komórkowe. Zauważyliście, że jak scenarzyście nie mają konceptu to zawsze dzwoni telefon komórkowy.

Contessa

A i jeszcze jedno. Starszym ludziom to się może popiepszyć z aktorami, ściślej mówiąc chodzi mi o nowego absztyfikanta Martusi, którego gra Piotr Grabowski. W wspanialym serialu "Barwy szczęścia" gra on rolę wzdychającego do matki pięciorga dzieci Marysi. No może się popiepszyć ? No może, tym bardziej, że serial "BSzcz" jest przed "M jak milość".

Contessa

Ja nie rozumiem dlaczego Andrzej się opiekował chorym Wojtusiem... Gdzie była Gośka w tym czasie? Leżała na kanapie czy jak? Jak ma się chore dziecko to należy się nim opiekować i nie iść do pracy, nic by się nie stało jakby wzięła jeden dzień wolnego, ale nie- lepiej Andrzejowi wepchać kolejne dziecko do niańczenia. Martusia tam z kolejnym facetem się zabawia, a Andrzej się Anią zajmuje, paranoja

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

Z tego, co kojarzę Gośka pilnie musiała coś załatwić w pracy i zostawiła Wojtusia z mężem. Ale że do Tomka tradycyjnie już zadzwoniła ze swoimi problemami Agnieszka, to i on pozbył się dziecka... I na biednego Andrzeja trafiło, że musiał zostać z dziećmi...

laleczka874

No i to jest właśnie śmieszne, bo normalnie siedzi na tyłku u siostry na ploteczkach i na kawce( mam na myśli Gośkę) i do pracy ani myśli iść, pewnie nikt tam jej nie widział od pół roku haha, a jak tylko dziecko zachoruje to raptownie sobie przypomniała że ma pracę i akurat pilnie musiała tam iść.

ocenił(a) serial na 8
alunia_kiss

Jak dla mnie ta rodzina nigdy nie powinna się wydarzyć...Baba z przerostem ambicji, wpatrzona tylko w swoje potrzeby, facet na zawołanie dawnej kobiety... Te ich dzieci muszą być bardzo nieszczęśliwe...

ocenił(a) serial na 8
andre_

Andre, jakby w serialach od razu wszystko mówili to scenarzyści już zupełnie nie mieliby o czym pisać ;D

ocenił(a) serial na 4
laleczka874

No i właśnie drażni mnie to chodzenie na łatwiznę przez "scenarzystów". Jak trzeba akcję pchnąć do przodu to ciągle te same tanie chwyty stosują. Albo ktoś czegoś nie dopowie, albo ktoś coś podsłucha. ;)