Właśnie wyszedł pierwszy odcinek i i było całkiem nieźle. Wydaje mi się że autorzy anime nie trzymali się sztywno głównej magi "Be mine, Hero! I refuse!" autorstwa Touno Mamare ale zmiksowali do kompletu kilka wersji które zostały ostatecznie porzucone - ja czytałem chyba ze 4 wersje tej mangi i jest jeszcze Omake jako numer 5 :) Ponadto w pierwszym odcinku było już widać kilka urywków scen które dotyczą akcji z "całkiem świeżych" rozdziałów tej fantastycznej mangi. Bardzo mnie ciekawi co z tego wyjdzie.. :)
Czyli jest na podstawie mangi? Anime odnalazłem, bo ktoś podpowiedział mi o podobieństwie do Spice and Wolf. Jest w tym coś? Prosiłbym o jakąś opinię:)
Tak jest na podstawie mangi, a raczej mang. Było kilka różnych podejść przy tworzeniu tej mangi (chyba z 5 jak wcześniej podałem) i ostatecznie finalną wersją zostało "Be mine, Hero! I refuse!". Autorzy anime oparli fabułę na historii opisanej w tych mangach i pewne elementy świata czerpią z jednej wersji mangi, inne z drugiej itd - taki miks.
Co do podobieństwa do Spice and Wolf to tak jest to podobne choć wydaje mi się, że tutaj przedstawiono więcej zagadnień ekonomicznych i siłą rzeczy mamy mniej romansu. W każdym bądź razie mangę mogę polecić :)