Te 8,9,10 to stawiają albo ci którzy nie widzieli dobrych seriali, albo fani telenowel, bo to jest telenowela, a przynajmniej pierwsza seria (drugą dopiero zacząłem i gdyby nie to, że oglądam ten serial z kimś jeszcze, to pewnie dawno już bym pieprznął to oglądanie, a tak przez męczarnie, ale jakoś pre, może druga seria będzie lepsza). W każdym odcinku jest 5% akcji, 10% cycków, a reszta to gadanina i nie wymagam, żeby było nie wiadomo ile tej akcji, ale gdyby jeszcze te gadaniny były ciekawe, może co 5 dialog jest ciekawy, zero jakichś wstrząsających zwrotów akcji, a jak jakieś są to średnie, przewidywalne i do tego te stroje, aż mi się kojarzy ten serial turecki z tv, normalnie jest to telenowela, na szczęście po którymś odcinku cycki zniknęły, a ostatni odcinek pierwszej serii, a raczej jego połowa, nieznacznie rekompensuje widzowi całą tą wcześniejszą nudę i smęcenie (bo przedostatni, to kwintesencja tej nudy), ale to i tak za mało. To był dobry temat na fajny serial przygodowy, ale przygoda została przyćmiona przez typową dla telenowel atmosferę, gadaninę, skupienie na pierdołach, konszachtach i spiskach, nic nieznaczących szczegółach, nic nie wnoszących wielominutowych scenach, jeżeli ktoś nie miał takiego odczucia jak ja, to albo jest kobietą lubującą się w telenowelach, albo inny serial oglądamy. Na plus mogę zaliczyć samego Marco Polo, jakoś wzbudził moją sympatię ten aktor i też z tego powodu jeszcze oglądam (męczę) ten serial, poza tym wstawki walk są dosyć dobre, no i to co w ogóle w serialach jest fajne, rozwój bohaterów i ich losy, jak się potoczą, kto jak sobie będzie radził, jak skończy, z plusów to chyba wszystko. Ktoś tu już zwrócił uwagę na to, że bohaterowie mówią po angielsku, też mnie to trochę kłuje w uszy, takie nieprofesjonalne podejście do tematu w wielu serialach i filmach występuje, dziwnie się ogląda jak ci Mongołowie i Chińczycy tak sprawnie szwargolą po amerykańsku, odziera to trochę serial z takiego klimatu, wiarygodności, dobrze, że co do walk w tym serialu nie tyczy się ten sam problem. Po pierwszej serii dałbym 4, albo 5, z bólem, bo azjatyckie klimaty lubię, ale robione przez Azjatów, a nie zamerykanizowane.
Oglądnąłem 2 serię i odcinek o 100-okim. Druga seria już lepiej, tak na 6, zrobił się z niej bardziej przygodowy serial, cycków już prawie w ogóle nie ma... w sumie to można by te wszystkie odcinki zmieścić w 10 odcinków, po 5 na serię, po co to było rozwlekać te smęty, już sam odcinek o 100-okim był ciekawszy niż pierwsza seria.
""Te 8,9,10 to stawiają albo ci którzy nie widzieli dobrych seriali, albo fani telenowel, bo to jest telenowela, a przynajmniej pierwsza seria (drugą dopiero zacząłem i gdyby nie to, że oglądam ten serial z kimś jeszcze, to pewnie dawno już bym pieprznął to oglądanie, a tak przez męczarnie, ale jakoś pre, może druga seria będzie lepsza)""
-- widziałem dobre np. Black Mirror, Utopie i tak nie uważam więc nie generalizuj :) Mogłeś pieprznąć, to że coś oglądasz na siłę świadczy o twojej słabości
""W każdym odcinku jest 5% akcji, 10% cycków, a reszta to gadanina i nie wymagam, żeby było nie wiadomo ile tej akcji, ale gdyby jeszcze te gadaniny były ciekawe, może co 5 dialog jest ciekawy, zero jakichś wstrząsających zwrotów akcji, a jak jakieś są to średnie, przewidywalne i do tego te stroje, aż mi się kojarzy ten serial turecki z tv, normalnie jest to telenowela, na szczęście po którymś odcinku cycki zniknęły, a ostatni odcinek pierwszej serii, a raczej jego połowa, nieznacznie rekompensuje widzowi całą tą wcześniejszą nudę i smęcenie (bo przedostatni, to kwintesencja tej nudy), ale to i tak za mało
-- jak ty to policzyłeś :) ? No straszne że w tym serialu się gada, ciekawość ? Dla jednego ciekawe jest to co dla innego nudne, zwroty akcji ? a czy muszą być w każdym serialu ? przewidywalne ? Jeszcze mnie nigdy żaden film i serial nie zaskoczył. Znaczy że wszystkie są do dupy bo przeiwdywalne ? Cycki ci przeszkadzają :) ? nie zapytam dlaczego.
""To był dobry temat na fajny serial przygodowy, ale przygoda została przyćmiona przez typową dla telenowel atmosferę, gadaninę, skupienie na pierdołach, konszachtach i spiskach, nic nieznaczących szczegółach, nic nie wnoszących wielominutowych scenach, jeżeli ktoś nie miał takiego odczucia jak ja, to albo jest kobietą lubującą się w telenowelach, albo inny serial oglądamy""
-- za taki argument że jak ktoś ma inne zdanie to jest kobietą walne kontrargumentem. Jesteś gejem bo nie lubisz cycków ? Taki sam z dupy argument
Odpisałem ci bo się nudziłem. Zrozum jedno forum służy przede wszystkim do konstruktywnej rozmowy. Takie bla bla bla nikogo nie interesuje. Proponuje porozmawiać na ten temat z tą drugą osobą z którą rozmawiasz może ją to zainteresuje i dasz argument by dalej się nie męczyć i nie oglądać. Odpisałem tylko dlatego że mam już dość gienków uzewnętrzniająych się ze swoimi problemami. Nie lubie motocykli to nie będe oceniał jaką kto wynosi z nich indywidualną frajde
Twój awatar to demonolog z Disciples 3, właśnie sobie ją odświeżyłem, bardzo przyjemnie się w nią gra.
Odezwał się samiec alfa co leje swoją każdą kolejną panienkę XD (i zawczasu przewiduję twoją odpowiedź w stylu: "wolę być... niż takim..." :P)
tak wogóle to mam 26 lat i nigdy nie byłem z żadną kobietą i nigdy nie zamierzam być, lubię być sam