PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=674687}

Maski szpiega

Legends
2014 - 2015
7,0 1,6 tys. ocen
7,0 10 1 1575
Maski szpiega
powrót do forum serialu Maski szpiega

Jak co komu pasuje

ocenił(a) serial na 7

Pilot świetny, tajemniczy i intrygujący. Drugi odcinek pokazuje, że prawdopodobnie będzie to typowy
procedural. Szkoda. Ale serial jakościowo trzyma klasę, dlatego "co kto lubi" - wydaje mi się, że ma
szanse być lepszy od zeszłorocznych debiutów, jak np. Blacklist czy Intelligence.

ocenił(a) serial na 6
margoluz

Bean jak zwykle świetny ale serial to rozczarowanie,nie ma klimatu ale dam rade te 10 odcinków obejrzeć dla niego

margoluz

a mi się podobał Intelligence :(

ocenił(a) serial na 7
elizabethwesolowska

Intelligence nie był zły, ale moim zdaniem brakowało jakiegoś porywającego wątku przewodniego. Obejrzałam całość, może trochę z rozpędu, może z chwilowego braku lepszej alternatywy, ale w sumie, to też nawet mi się podobało (tzn. nie mogę powiedzieć, że mi się nie podobało). Jednak to nie zmienia faktu, że serial był typowym proceduralem bez większej wizji, który dla mnie był raczej takim "zapychaczem". Przy obecnym standardzie telewizji i dostępności do dużo ciekawszych tytułów, to trochę szkoda na to czasu.

Aaa i nie porównuje tego serialu do popularnych kobył jakimi są Gra o Tron czy choćby Detektyw, tylko do innych seriali proceduralnych.

margoluz

4 odcinek chyba póki co najlepszy dla mnie bo jest kilka brutalniejszych scen

margoluz

Serial nie jest proceduralem, a po 5 odcinku wydaje się, że fabuła skupia się min. w okół dosyć popularnej w USA teorii spiskowej dotyczącej powodów dla których amerykańscy żołnierze po powrocie z Afganistanu czy Iraku masowo cierpią na skrajne formy PTSD. Nie jest to może coś szczególnie nowego w dobie serii, gdzie często przerabialiśmy motywy w stylu "główni bohaterowie są częścią/ natrafiają na jakiś większy spise"k, ale fajnie sie ogląda, Bean kradnie ekran, a ja osobiście jestem ciekawa co odkryjemy dalej.