PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=329479}

Melancholia Haruhi Suzumiyi

Suzumiya Haruhi no Yūutsu
2006
7,5 1,9 tys. ocen
7,5 10 1 1867
8,0 2 krytyków
Melancholia Haruhi Suzumiyi
powrót do forum serialu Melancholia Haruhi Suzumiyi

Moja przygoda z tym tytułem omal nie zakończyła sie juz po pierwszym epizodzie. Na szczęście dorwałem się do kolejnych aby upewnic się, czy pierwszy odcinek to nie był jakiś żart. Ku mojemu miłemu zaskoczeniu dalsze odcinki to seria nieprawdopodobnych zdarzeń.
Nie wiem jak wam, ale oryginalne pomysły animacyjne i dialogi, które czasem specjalnie są mało zrozumiałe, mistrzowsko wieńczą pracę autorów.
14 ep to zdecydowanie za mało, bo prawdę mowiąc pozostwiają nas prawie w szczerym polu (przynajmniej ja takie mam wrażenie)

ocenił(a) serial na 10
Koni_van_Case

Jak ci za mało, to przeczytaj angielskie tłumaczenie książek o Haruhi. Są równie dobre, a może nawet i lepsze. Po prostu poszukaj w Google'u Baka-Tsuki. Szerzmy wszyscy Haruhizm! ;)

ocenił(a) serial na 10
Koni_van_Case

tak w ogóle to rzeczywiście jest trochę mało odcinków :( natomiast strasznie myląca jest pomieszana kolejność chronologiczna odcinków :)

ocenił(a) serial na 10
Corran_2

nie rozmumiem co opętało reżysera, ale odcinki miały być ustawione niechronologicznie:)

ocenił(a) serial na 10
Corran_2

Dzie tam myląca, po prostu trzeba dać się wciągnąć klimatowi, a nie na chłodno analizowac fabułę. Tak jak choćby w "Pulp fiction", ta kolejnośc ma swój cel i sens.

Koni_van_Case

podobno ma być druga seria ;)
w sumie anime fajne, ale nie wiem dlaczego nazywają je przełomem... po prostu twórcy wymieszali odcinki i już okrzyknięto ich geniuszami. trochę to żałosne... oO

Autre

nie wiem czy przełomem, ale na pewno kunsztowną robota łącząca cholernie charakterystycznych bohaterów z niebanalną fabułą i szerzącym się wszędzie sarkazmem do japońskiej animacji i japońskiego stylu bycia.....

ocenił(a) serial na 10
Sacronius

chyba 18 Maja rozpoczęła się emisja 2 Sezonu Haruhi:)

Mozna ogladac na Youtube lub pobrac z Mininova.org

z tego co mi wiadomo wyszły już 2 epizody. Zapowiada się naprawdę WYŚMIENICIE. Poziom kreski i dialogów niczym nie odbiega od pierwsej serii.

:)